Bruk regler for datasegmenter som omfatter besøkende på nettstedet ditt

Segmenter basert på lister er endret. De fleste ble overført automatisk, men enkelte av dem kunne ikke overføres automatisk, så et nytt segment må konfigureres. Nedenfor kan du finne ut hvordan du konfigurerer nye segmenter.

Vi ønsker å gi deg en samlet og omfattende oversikt over målgruppene dine og sørge for at optimaliseringen og administreringen av målgrupper skal bli enklere. Derfor har vi finstemt disse områdene i Google Ads:

• Ny målgrupperapportering
    Nå har vi samlet detaljert rapportering om segmenter, ekskluderinger og demografisk informasjon for målgrupper på ett sted. Klikk på kampanjeikonet Campaigns Icon, åpne «Målgrupper, søkeord og innhold»-fanen, og klikk på Målgrupper. Du kan også enkelt administrere målgruppene dine fra denne rapportsiden. Finn ut mer om målgrupperapportering.
  • Nye termer
    Vi bruker nå nye termer i målgrupperapportene og generelt i Google Ads. Nå omtaler vi for eksempel «målgruppetyper» (omfatter egendefinerte målgrupper samt intensjons- og interessemålgrupper) som «målgruppesegmenter», mens «remarketing» kalles «dataene dine». Finn ut mer om de oppdaterte termene og uttrykkene vi bruker i forbindelse med målgrupper.

Selv om Google Ads oppretter datasegmenter som består av de besøkende på nettstedet ditt, kan du gjør lurt i å opprette dine egne segmenter – tilpasset nettstedet og målgruppen. Denne artikkelen har en veiledning om hvordan du oppretter handlinger og handlingsregler basert på besøkende på nettstedet ditt eller aktiviteten deres på en side.

Før du begynner

Hvis du ikke har brukt målretting tidligere, kan du finne ut mer om hvordan du kan konfigurere datasegmenter. Hvis du ikke er kjent med koden på nettstedet ditt, bør du vurdere å samarbeide med en utvikler eller noen med teknisk bakgrunn.

Hvis du har konfigurert Google-taggen til å spore besøkende på nettstedet ditt, kan du se at den består av Google-taggen og en hendelseskodebit. Finn ut hvordan du kan konfigurere konverteringssporing for nettstedet ditt.

Veiledning

1. Følg trinn 1–7 i veiledningen til å opprette målgruppesegmenter som omfatter besøkende på nettsteder.
  2. Legg til alle reglene, handlingene og betingelsene som besøkende må samsvare med, i dialogboksen som åpnes. Du kan basere disse på én enkelt handling, flere handlinger og ekskluderte handlinger.
  3. Velg en handling på rullegardinmenyen i «Handlinger»-delen, og legg inn en verdi for «dager». Standardalternativet på rullegardinmenyen er «Besøk på nettside», men andre alternativer kan være tilgjengelige ut fra parameterne i taggen på nettstedet ditt. Tagparameterne nedenfor fyller ut flere alternativer på «Handlinger»-rullegardinmenyen:
    • dynx_pagetype
    • ecomm_pagetype
    • edu_pagetype
    • event
    • flight_pagetype
    • hotel_pagetype
    • hrental_pagetype
    • job_pagetype
    • listing_pagetype
    • local_pagetype
    • pagetype
    • travel_pagetype
  4. Hvis du vil avgrense denne handlingen videre, kan du klikke på Finstem handlingen.
  5. Legg til de ønskede parameterne i «Finstem handlingen»-menyen. Velg parameteren du vil basere segmentet på, fra den første rullegardinmenyen. Du kan velge et enkelt alternativ (f.eks. nettadresse), avanserte alternativer (f.eks. henvisningsadresse), parametere som sendes via hendelseskodebiter, eller attributter fra Google Merchant Center (bare for dynamisk remarketing).
  6. Velg ønsket betingelse fra den andre rullegardinmenyen, for eksempel «er lik», «inneholder» eller «starter med».
  7. Skriv inn parameterverdien, for eksempel ord, et tall eller en dato, avhengig av hvilken type segment du oppretter.
  8. Klikk på Ferdig.

Handlingsregler for bestemte sider

Du kan opprette handlingsregler for personer som har sett på en bestemt side, for eksempel startsiden, konverteringssiden eller andre sider.

Begynn med å opprette en handling, og velg så «Finstem handlingen». I handlingsbyggeren velger du så «Sidenettadresse» og «er lik» fra rullegardinmenyene for parametere. Skriv inn den fullstendige nettadressen i tekstfeltet. Pass på at du gjengir hele adressen nøyaktig slik den vises i nettleseren, inkludert nettstedets protokoll («http» eller «https»). Hvis du ikke kjenner til protokollen eller har en side som bruker begge protokollene, kan du velge «inneholder» og ikke ta med protokollen i nettadressen.

Eksempel

Et flyselskap vil opprette et datasegment bestående av personer som har besøkt den delen av nettstedet der de presenterer vårtilbud på flyreiser. De oppretter en handling med en handlingsregel som har parameterne «Sidenettadressen er lik https://example.com/flyreiser/vårtilbud».

Egendefinerte parametere

Du kan opprette mer avanserte datasegmenter hvis du setter inn egendefinerte parametere i taggen for dynamisk remarketing.

I parameternavn og -verdier skilles det ikke mellom små og store bokstaver. Hvis en parameter vises mer enn én gang i rullegardinmenyen, trenger du bare å velge én av dem. For eksempel fungerer «fornavn» og «Fornavn» likt, så du trenger bare å bruke én av stavemåtene for å lage en parameter.

Eksempel

Hendelseskodebiten kan sende verdien av et produkt noen har sett på, til Google Ads (den egendefinerte parameteren i dette eksempelet er «verdi».) Ut fra denne informasjonen kan du opprette segmenter bestående av personer som har sett på produkter der prisen er lavere enn NOK 1000, NOK 1000–5000 og over NOK 5000.

Henvisningsadresser

Du kan opprette segmenter for å nå ut til folk basert på nettadressen de besøkte før de kom til nettstedet ditt, ved å legge til en handling med en handlingsregel som har denne parameteren: «Henvisningsadressen inneholder».

Eksempel

Du kan opprette et segment bestående av besøkende som kom til nettstedet ditt via Google-søkeresultater, ved å opprette en regel med handlingsregelen «Henvisningsadressen inneholder www.google.com».

Hvis noen er på nettsted A og så går til nettsted B ved å skrive inn nettadressen til B i adressefeltet, kan ikke nettadressen til A brukes som henvisningsadressen til B. Brukeren må ha bedt henvisningsadressen om å navigere til den andre siden. Dette skjer vanligvis når noen klikker på en link eller knapp.

Formatering av handlingsregler

I stedet for at du skriver inn hele nettadressen for å opprette en handlingsregel, kan du angi viktige deler av den.

Merk: Av hensyn til personvernet blir ikke innhold som kommer etter hashtaggen (#) i nettadressen, brukt til evaluering av segmentregler.

Beskrivende nettadresser

Hvis det brukes beskrivende nettadresser på nettstedet, kan du opprette betingelser for regelen ved å isolere hoveddelen av nettadressen.

Eksempel

Et flyselskap vil opprette et segment bestående av besøkende på siden for flyreiser og alle de underordnede nettadressene, deriblant folk som besøker sider om Washington.

• «www.example.com/flyreiser»
  • «www.example.com/flyreiser/washington»
  • «www.example.com/flyreiser/washington/seattle»
  • «www.example.com/flyreiser/washington»
  • «www.example.com/flyreiser/washington/tacoma»

For å få til dette må de opprette betingelsen «Nettadressen inneholder flyreiser».

Ikke-beskrivende nettadresser

Hvis det brukes ikke-beskrivende nettadresser på nettstedet, må du som regel bruke egendefinerte parametere til å opprette datasegmenter i stedet for nettadresser. Det finnes imidlertid noen ikke-beskrivende nettadresser du bruke til å opprette segmenter. Hvis du for eksempel bruker ID-er til å identifisere kategorier eller produkter, kan du opprette segmenter på grunnlag av ID-ene.

Eksempel

Et flyselskap vil opprette et segment bestående av besøkende på siden med flyreiser som har ID-en «category_id=23», for eksempel «www.example.com/?category_id=23&product_id=456». For å gjøre dette oppretter de en handling med handlingsregelen «Sidenettadressen inneholder category_id=23».

Nettadresser til startsider

Hvis nettadressen til startsiden har syntaksen «www.example-site.com/indeks.html», skriver du inn nettadressen til startsiden i tekstfeltet. Hvis «indeks.html» ikke brukes på nettstedet ditt, må du bruke handlingsregler. Det kan være lurt å bruke «inneholder» i stedet for «er lik» når du oppretter handlingsregelen. Hvis du bruker «er lik», må nettadressen til siden stemme helt overens med det du skriver inn. «www» eller «https» kan være en del av nettadressen, men ikke nødvendigvis.

Merk: Google Ads tillater ikke at det implementeres tagger på sider knyttet til tilbud som er underlagt begrensninger i retningslinjene. Finn ut mer om retningslinjene for personlig tilpasset annonsering

Handlinger med flere handlingsregler

Du kan opprette en handling med flere handlingsregler for å avgrense eller utvide datasegmentet. Når du legger til flere handlingsregler i én handling, må besøkende på nettstedet følge alle disse reglene.

Eksempel

Et flyselskap vil opprette et datasegment bestående av folk som søkte etter flyreiser fra, men ikke til, John F. Kennedy internasjonale lufthavn på nettstedet deres. Handlingen inkluderer handlingsreglene «Sidenettadressen inneholder origin=JFK» og «Sidenettadressen inneholder ikke dest=JFK». Dette betyr at bare de som har søkt etter og besøkt nettsider med flyreiser der JFK er oppført som avreisested, men ikke destinasjon, blir lagt til i datasegmentet.

Handlinger kombinert med «OG»

Når du bruker en handling som inneholder flere handlingsregler som kombineres med «OG», må de besøkende innfri parameterne i alle handlingsreglene for å bli lagt til i segmentet. Segmentet kan bli avgrenset om du legger til OG-betingelser mellom flere handlinger.

Eksempel

Et segment har to handlingsregler som er kombinert med «OG»: «nettsidebesøk de siste 30 dagene der sidenettadressen inneholder "kategori"», og «nettsidebesøk de siste 30 dagene» der sidenettadressen inneholder "flyreiser"». De som besøker «http://www.example.com/kategori/flyreiser», blir lagt til i datasegmentet. Personer som har besøkt «http://www.example.com/kategori/reisetilbud» og «http://flyreiser.example.com», blir derimot ikke lagt til, ettersom ingen av disse sidene innfrir alle betingelsene.

Handlinger kombinert med «ELLER»

Når du bruker en handling som inneholder flere handlingsregler som kombineres med «ELLER», må de besøkende innfri parameterne i en hvilken som helst av handlingsreglene for å bli lagt til i segmentet. Hvis du legger til «ELLER» mellom flere handlinger, blir datasegmentet utvidet.

Eksempel

Et segment har to handlingsregler: «nettsidebesøk de siste 30 dagene der sidenettadressen inneholder "kategori"» ELLER «nettsidebesøk de siste 30 dagene» der sidenettadressen inneholder "flyreiser"». De som har besøkt enten «http://www.example.com/kategori/flyreiser» eller «http://www.example.com/kategori/reisetilbud», blir lagt til i datasegmentet. Personer som har besøkt «http://travel-deals.example.com», blir derimot ikke lagt til, ettersom nettadressen ikke innfrir noen av betingelsene.

Handlingsregler kombinert med «OG» og «ELLER»

Når du kombinerer begge typene handlingsregler i et segment, blir besøkende lagt til i segmentet når sidene de har vært innom, innfrir alle OG-betingelsene og et hvilket som helst av ELLER-betingelsene.

Eksempel

Et flyselskap legger til en «ELLER»-handlingsregel med parameteren «nettsidebesøk de siste 30 dagene der sidenettadressen inneholder "kjøp"». Selskapet legger også til en handling med de to «OG»-handlingsreglene «nettsidebesøk de siste 30 dagene der sidenettadressen inneholder "kategori"» og «nettsidebesøk de siste 30 dagene der sidenettadressen inneholder "flyreiser"». Folk som har besøkt både en side som inneholder «kategori», og en side som inneholder «flyreiser» eller en hvilken som helst side som inneholder «kjøp» i løpet av de siste 30 dagene, blir lagt til i segmentet.

Linker til beslektet innhold