Regels gebruiken voor gegevenssegmenten waarin uw websitebezoekers zijn opgenomen

Segmenten op basis van lijsten zijn gewijzigd. De meeste zijn automatisch gemigreerd. Sommige kunnen alleen niet automatisch worden gemigreerd en hiervoor moet u een nieuw segment instellen. Hieronder vindt u meer informatie over hoe u een nieuw segment instelt.

We hebben de volgende verbeteringen in Google Ads aangebracht om een uitgebreide en geconsolideerde weergave van uw doelgroepen te bieden en het beheer en de optimalisatie van doelgroepen te vereenvoudigen:

• Nieuwe doelgroeprapportage
    Gedetailleerde rapportage over demografie, segmenten en uitsluitingen voor doelgroepen is nu samengevoegd op één plaats. Klik op het icoon Campagnes Campaigns Icon, open het tabblad 'Doelgroepen, zoekwoorden en content' en klik op Doelgroepen. U kunt uw doelgroepen ook makkelijk beheren vanaf deze rapportpagina. Ontdek meer informatie over doelgroeprapportage.
  • Nieuwe termen
    We gebruiken nieuwe termen in uw doelgroeprapport en in Google Ads. Zo worden 'doelgroeptypen' (waaronder aangepaste, in-market- en affiniteitsdoelgroepen) nu 'doelgroepsegmenten' genoemd en is 'remarketing' nu 'uw gegevens'. Meer informatie over de updates van termen en woordgroepen in doelgroepen

Hoewel Google Ads zelf gegevenssegmenten maakt met uw websitebezoekers, kunt u ook uw eigen segmenten maken die helemaal zijn afgestemd op uw website en doelgroep. In dit artikel wordt uitgelegd u hoe u acties en actieregels maakt op basis van de bezoekers van uw website of hun activiteit op een pagina.

Voordat u begint

Als u geen ervaring heeft met targeting, kunt u meer informatie doornemen over hoe u uw gegevenssegmenten instelt. Als u niet bekend bent met de code van uw website, kunt u samenwerken met een ontwikkelaar of iemand met een technische achtergrond.

Als u de Google-tag heeft ingesteld om de bezoekers van uw website bij te houden, ziet u dat deze bestaat uit de Google-tag en een gebeurtenisfragment. Meer informatie over hoe u Conversies bijhouden instelt voor uw website

Instructies

1. Voer stap 1-7 uit in het gedeelte met instructies in Een doelgroepsegment maken dat uw websitebezoekers bevat.
  2. Voeg in het dialoogvenster dat verschijnt alle acties, regels en voorwaarden toe waaraan een bezoeker moet voldoen. U kunt deze baseren op één actie, meerdere acties en uitgesloten acties.
  3. Kies een actie in het dropdownmenu in het gedeelte Acties en geef een waarde op voor 'dagen'. De standaardoptie voor het dropdownmenu is Bezoek aan webpagina, maar er kunnen andere opties beschikbaar zijn op basis van de parameters in de websitetag. De volgende tagparameters vullen aanvullende opties in het dropdownmenu Actie in:
    • dynx_pagetype
    • ecomm_pagetype
    • edu_pagetype
    • event
    • flight_pagetype
    • hotel_pagetype
    • hrental_pagetype
    • job_pagetype
    • listing_pagetype
    • local_pagetype
    • pagetype
    • travel_pagetype
  4. Als u deze actie verder wilt verfijnen, klikt u op Actie verfijnen.
  5. Voeg de gewenste parameters toe in het menu Actie verfijnen. Selecteer in het 1e dropdownmenu (voor parameters) de parameter waarop u het segment wilt baseren. U kunt een basisoptie kiezen, zoals URL, maar ook geavanceerdere opties, zoals Verwijzende URL of parameters die via de gebeurtenisfragmenten worden gestuurd of kenmerken uit het Google Merchant Center (alleen dynamische remarketing).
  6. Selecteer in het 2e dropdownmenu (voor voorwaarden) een optie zoals bevat, is gelijk aan of begint met.
  7. Geef de waarde voor de parameter op, zoals woorden, een getal of een datum, afhankelijk van het type segment dat u maakt.
  8. Klik op Klaar.

Actieregels voor specifieke pagina's

U kunt actieregels maken voor mensen die een specifieke pagina hebben bekeken, bijvoorbeeld uw homepage, conversiepagina of andere specifieke pagina's.

Maak eerst een actie en selecteer daarna Actie verfijnen. Selecteer in de dropdownmenu's voor parameters van het hulpprogramma waarmee u actieregels kunt maken Pagina-URL en Gelijk aan. Geef in het tekstvak de hele URL op. Zorg er daarbij voor dat de URL exact overeenkomt met de URL zoals deze in een webbrowser wordt getoond en vermeld ook het protocol van uw site (http of https). Als u niet weet wat het protocol is of een pagina heeft waarvoor beide protocollen worden gebruikt, kunt u 'bevat' selecteren en het protocol niet opnemen in de URL.

Voorbeeld

Het marketingteam van een luchtvaartmaatschappij wil een gegevenssegment maken met gebruikers die de pagina met voorjaarsaanbiedingen hebben bezocht. Ze maken een actie met een actieregel met de parameters Pagina-URL is gelijk aan https://example.com/vluchten/lenteaanbiedingen.

Aangepaste parameters

U kunt ook geavanceerdere gegevenssegmenten maken met behulp van aangepaste parameters in uw dynamische remarketingtag.

Parameternamen en -waarden zijn niet hoofdlettergevoelig. Als een parameter meer dan eens in het dropdownmenu voorkomt, hoeft u er slechts 1 te selecteren. voornaam en VoorNaam werken bijvoorbeeld hetzelfde, dus hoeft u slechts een parameter met 1 spelling te maken.

Voorbeeld

Uw gebeurtenisfragment kan bijvoorbeeld de waarde van het bekeken product doorgeven aan Google Ads (in dat geval gebruikt u de aangepaste parameter waarde). Op basis van die informatie kunt u segmenten maken van mensen die producten hebben bekeken met een prijs van minder dan € 100, € 100 - € 500 en meer dan € 500.

Verwijzende URL's

U kunt segmenten maken om mensen te bereiken op basis van de URL die ze hebben bezocht voordat ze op uw website terechtkwamen, door een actie toe te voegen met een actieregel die de parameter Verwijzende URL bevat.

Voorbeeld

Als u een segment wilt maken met bezoekers die uw website hebben bezocht via de zoekresultaten van Google, kunt u een actie maken met de actieregel Verwijzende URL bevat www.google.com.

Als iemand website A en dan website B bezoekt door de URL van website B in de adresbalk te typen, kan de URL van website A niet worden gebruikt als verwijzende URL voor website B. De gebruiker moet de verwijzende URL de opdracht hebben gegeven om naar de andere pagina te navigeren. Dat gebeurt doorgaans door op een link of knop te klikken.

Actieregels indelen

In plaats van de hele URL invullen om een actieregel te maken, kunt u belangrijke delen ervan invullen.

Opmerking: Content na een hashtag (#) in uw URL wordt niet gebruikt voor de evaluatie van segmentregels. Dat houdt verband met de bescherming van de privacy van gebruikers.

Beschrijvende URL's

Als uw website gebruikmaakt van beschrijvende URL's, isoleert u het belangrijkste deel van de URL om voorwaarden voor uw actieregel te definiëren.

Voorbeeld

De marketingmanager van een luchtvaartmaatschappij wil een segment maken met gebruikers die pagina's met vluchten, inclusief alle sub-URL's, hebben bezocht, onder wie ook bezoekers van pagina's over Washington.

• 'www.example.com/vluchten'
  • 'www.example.com/vluchten/washington'
  • 'www.example.com/vluchten/washington/seattle'
  • 'www.example.com/vluchten/washington'
  • www.example.com/vluchten/washington/tacoma

De marketingmanager maakt nu de voorwaarde Pagina-URL bevat vluchten.

Niet-beschrijvende URL's

Als uw website gebruikmaakt van niet-beschrijvende URL's, gebruikt u meestal aangepaste parameters om gegevenssegmenten te maken in plaats van URL's. Er zijn ook niet-beschrijvende URL's die u kunt gebruiken om segmenten te maken. Als u bijvoorbeeld ID's gebruikt om categorieën of producten te definiëren, kunt u deze ID's gebruiken om segmenten te maken.

Voorbeeld

De marketingmanager van een luchtvaartmaatschappij wil een segment maken met gebruikers die pagina's met vluchten hebben bezocht met de ID category_id=23, zoals www.example.com/?category_id=23&product_id=456. Daarvoor wordt een actie gemaakt met de actieregel Pagina-URL bevat categorie_id=23.

Homepage-URL's

Als de URL van uw homepage de structuur www.example-site.com/index.html heeft, typt u de URL van de homepage in het tekstvak. Als uw site geen gebruik maakt van index.html, moet u actieregels gebruiken. U kunt het best bevat gebruiken in plaats van is gelijk aan als u een actieregel maakt. Als u is gelijk aan gebruikt, moet de pagina-URL exact overeenkomen met datgene wat u invult, terwijl het misschien niet altijd duidelijk is of er in de URL wel of niet www of https staat.

Opmerking: Het is in Google Ads niet toegestaan om tags te implementeren op pagina's die gerelateerd zijn aan door beleid beperkte aanbiedingen. Meer informatie over het beleid voor gepersonaliseerd adverteren

Acties met meerdere actieregels

U kunt een actie met meerdere actieregels maken om uw gegevenssegment te verfijnen of uit te breiden. Als u meerdere actieregels toevoegt aan één actie, moeten de websitebezoekers deze regels allemaal volgen.

Voorbeeld

De marketingmanager van een luchtvaartmaatschappij maakt een gegevenssegment met gebruikers die op de website hebben gezocht naar vluchten vanaf luchthaven JFK in New York, maar niet naar JFK. De actie bevat de actieregels Pagina-URL bevat origin=JFK en Pagina-URL bevat niet dest=JFK. Dit betekent dat alleen mensen die naar de webpagina's voor vluchten met JFK als vertrekpunt hebben gezocht, maar niet als bestemming, worden toegevoegd aan het gegevenssegment.

Meerdere EN-acties

Als uw actie meerdere actieregels bevat in combinatie met EN, moeten bezoekers voldoen aan de parameters van alle actieregels voordat ze aan het segment worden toegevoegd. Als u EN toevoegt tussen meerdere acties, kan uw segment kleiner worden.

Voorbeeld

Een segment heeft 2 actieregels gecombineerd met EN: 'Webpaginabezoeken in de afgelopen 30 dagen waarbij de pagina-URL 'categorie' bevat' en 'Webpagina-bezoeken in de afgelopen 30 dagen waarbij de pagina-URL 'vluchten' bevat'. Mensen die http://www.example.com/categorie/vluchten hebben bezocht, worden toegevoegd aan het gegevenssegment. Voor mensen die http://www.example.com/categorie/reizen-deals en http://vluchten.example.com hebben bezocht geldt dat niet omdat geen van deze pagina's aan alle voorwaarden voldoet.

Meerdere OF-acties

Als uw actie meerdere actieregels bevat in combinatie met OF, moeten bezoekers voldoen aan de parameters van een van de actieregels om aan het segment te worden toegevoegd. Als u OF toevoegt tussen meerdere acties, wordt uw gegevenssegment breder.

Voorbeeld

Een segment bevat 2 actieregels: 'Webpaginabezoek in de afgelopen 30 dagen waarbij pagina-URL 'categorie' bevat' OF 'Webpaginabezoek in de afgelopen 30 dagen waarbij pagina-URL 'vluchten' bevat'. Mensen die 'http://www.example.com/categorie/vluchten' hebben bezocht of mensen die 'http://www.example.com/categorie/reis-deals' hebben bezocht, worden toegevoegd aan het gegevenssegment. Mensen die http://reis-deals.example.com hebben bezocht worden niet toegevoegd, omdat de URL niet overeenkomt met een van de voorwaarden.

Actieregels EN en OF combineren

Als u beide typen actieregels in een segment combineert, worden bezoekers aan het segment toegevoegd als de pagina's die ze hebben bezocht, overeenkomen met alle EN-acties en alle OF-acties.

Voorbeeld

Een luchtvaartmaatschappij voegt een actieregel OF toe met de parameter 'Webpaginabezoeken in de afgelopen 30 dagen waarbij de pagina-URL 'aankoop' bevat'. Ook wordt een actie toegevoegd met de 2 EN-actieregels 'Webpaginabezoeken in de afgelopen 30 dagen waarbij de pagina-URL 'categorie' bevat' en 'Websitebezoeken in de afgelopen 30 dagen waarbij de pagina-URL 'vluchten' bevat'. Mensen die in de afgelopen 30 dagen zowel een pagina met categorie als een pagina met vluchten bezoeken of een willekeurige pagina met aankoop bezoeken, worden toegevoegd aan het segment.