Knytt sammen Google Analytics og Google Ads-managerkontoer (MCC)

Google Analytics 4 (GA4) har erstattet Universal Analytics (UA). 1. juli 2023 sluttet standard Universal Analytics-områder å behandle data. (Universal Analytics 360-områder med en aktiv bestilling får én behandlingsutsettelse, som utløper 1. juli 2024.) Det er viktig at du overfører Universal Analytics-områder til Google Analytics 4. Finn ut hvordan du går over til Google Analytics 4.

Hvis du knytter Google Analytics-områder til Google Ads-managerkontoen din, blir det enklere å analysere kundeaktiviteten på nettstedet ditt etter et annonseklikk som er tilknyttet en av Google Ads-kontoene i managerkontoen din. Med denne informasjonen kan du finne ut hvor mye av trafikken eller inntektene på nettstedet som stammer fra Google Ads, og hvordan du kan forbedre annonsene dine og nettstedet ditt.

Når du legger til en ny Google Ads-konto i managerkontoen din, blir den automatisk knyttet til de samme Analytics-områdene, slik at det ikke er nødvendig å knytte dem til Analytics enkeltvis.

Fordeler

Når du har knyttet sammen Google Analytics og Google Ads-managerkontoen din, kan du gjøre følgende:

• knytte sammen Analytics og alle Google Ads-kontoene du administrerer, i ett trinn
  • forenkle administrasjonen av importerte Analytics-mål og -transaksjoner, remarketinglister og statistikk for nettstedsengasjement samt eksporterte Google Ads-kostnadsdata for flere Google Ads-kontoer, ved å administrere dem i én managerkonto
  • knytte Analytics-områdene dine automatisk sammen med en konto når du legger til kontoen i managerkontoen din

Før du begynner

Hvis du vil knytte Google Analytics-kontoen din sammen med Google Ads, må du ha administratortilgang til den aktuelle Google Ads-managerkontoen samt redigeringstilgang til det aktuelle Google Analytics-området.

Disse tillatelsene kreves utelukkende i forbindelse med selve tilknytningsprosessen. Når tilknytningen er etablert, kan du endre eller fjerne tillatelsene helt og holdent.

Kontroll av tilgangsnivået for Google Ads

Følg fremgangsmåten nedenfor for å kontrollere tilgangsnivået i Google Ads-kontoen din:

Merk: Veiledningen nedenfor er en del av den nye Google Ads-brukeropplevelsen. Du kan bruke den forrige utformingen ved å klikke på utseendeikonet og velge Bruk den forrige utgaven. Hvis du fortsatt bruker den forrige versjonen av Google Ads, kan du gjennomgå kartet over kontoen eller bruke søkefeltet øverst i Google Ads-navigasjonspanelet til å finne siden du søker etter.
  1. Klikk på Administrator-ikonet Admin Icon i Google Ads-managerkontoen din.
  2. Klikk på Tilgang og sikkerhet.
  3. Se etter «Administrator» i «Tilgangsnivå»-kolonnen.

Hvis du ikke har tilgangsnivået som kreves, kan du be administratoren for Google Ads-managerkontoen din om å gi deg administratortilgang. Uten administratortilgang til Google Ads-managerkontoen kan du ikke etablere tilknytningen til Google Analytics.

Kontrollér tillatelsene for Google Analytics

Følg fremgangsmåten nedenfor for å kontrollere tillatelsene for Analytics-området ditt:

1. Logg på Analytics-kontoen din.
  2. Klikk på Administrator.
  3. I «Konto»-kolonnen velger du Analytics-kontoen som inneholder området du ønsker å knytte sammen med én eller flere av Google Ads-kontoene dine.
  4. Velg Analytics-området du ønsker å tilknytte, i «Område»-kolonnen, og klikk på Brukeradministrering for område.

Hvis du ikke ser Brukeradministrering for område her, kan du be administratoren for Analytics-kontoen din om å gi deg redigeringstilgang eller knytte sammen kontoene for deg.

5. Sjekk om e-postadressen som er forbundet med Google Ads-kontoen din, er oppført med redigeringstilgang i «Områdetillatelser»-kolonnen.

Veiledning

Merk: Veiledningen nedenfor er en del av den nye Google Ads-brukeropplevelsen. Du kan bruke den forrige utformingen ved å klikke på utseendeikonet og velge Bruk den forrige utgaven. Hvis du fortsatt bruker den forrige versjonen av Google Ads, kan du gjennomgå kartet over kontoen eller bruke søkefeltet øverst i Google Ads-navigasjonspanelet til å finne siden du søker etter.

Knytt Google Analytics-områder sammen med Google Ads-managerkontoer

1. Klikk på Administrator-ikonet Admin Icon i Google Ads-managerkontoen din.
  2. Klikk på Tilknyttede kontoer.
  3. Klikk på Detaljer under «Google Analytics (UA)» eller «Google Analytics (GA4) og Firebase». Du får nå se en liste over Google Analytics-områdene du har tilgang til.
  4. Klikk på Detaljer ved siden av området du vil knytte sammen med Google Ads-managerkontoen din.
  5. Du får nå se en liste over rapporteringsvisningene fra dette området du kan tilknytte. Det finnes to innstillinger: Hvis Google Ads-kontoen din brukes av en Google Ads-managerkonto som er knyttet sammen med dette området, får du også se en kolonne som omfatter rapporteringsvisningene som er knyttet sammen med denne managerkontoen.
    • Importer nettstedsberegninger: Velg en rapporteringsvisning du ønsker å importere engasjementsberegninger for nettstedet fra. Selv om dette er valgfritt, anbefaler vi at du velger én rapporteringsvisning som skal brukes for visning av engasjementsberegninger for nettstedet i Google Analytics-rapporteringskolonnene for alle kontoene du administrerer.
    • Tilknytt: Tilknytt så mange rapporteringsvisninger du ønsker. Da blir klikk- og kostnadsdata fra Google Ads tilgjengelig i Analytics, og mål- og transaksjonsdata fra Analytics blir tilgjengelig i Google Ads. Du har alltid muligheten til å velge en annen rapporteringsvisning i enkeltstående administrerte kontoer.
  6. Klikk på Lagre.

Du kan gjenta denne prosessen for eventuelle andre områder du vil tilknytte.

Merk: Når Analytics-data (f.eks. mål) er importert til Google Ads, er de underlagt vilkårene for bruk av Google Ads.

Fjern tilknytningen mellom Google Analytics-områder og Google Ads-managerkontoer

1. Klikk på Administrator-ikonet Admin Icon i Google Ads-managerkontoen din.
  2. Klikk på Tilknyttede kontoer.
  3. Klikk på Detaljer under «Google Analytics (UA)» eller «Google Analytics (GA4) og Firebase». Du får nå se en liste over Google Analytics-områdene du har tilgang til.
  4. Klikk på Fjern tilknytningen ved siden av området du vil fjerne fra Google Ads-managerkontoen.

Dette skjer når du har fjernet tilknytningen til et Analytics-område:

• Du får fortsatt se øktdata fra Google Ads (f.eks. CPC, klikk og visninger) i Google Ads-rapportene, men nye økter som stammer fra klikk i Google Ads-kontoene etter at du har fjernet området, vises som «(not set)» (ikke angitt) i rapportene.
  • Remarketinglister som er basert på tilknytningen, blir avsluttet.
  • Mål eller transaksjoner importeres ikke lenger fra Analytics til Google Ads.

Tilknytt flere Google Ads-kontoer via Analytics

Du kan velge å konfigurere Analytics-linkene dine via Analytics, og tilknytte flere kontoer samtidig.

Når bør du tilknytte flere kontoer via Analytics?

• Du ønsker ikke at alle Google Ads-kontoene dine som administreres via en Google Ads-managerkonto (MCC), skal tilknyttes ett enkelt Analytics-område.

• Du vil unngå at nye Google Ads-kontoer under managerkontoen automatisk tilknyttes det samme Analytics-området.

• Du ønsker ikke å bruke konverteringssporing via flere kontoer, remarketing via flere kontoer eller attribusjon via flere kontoer (søketrakter).

Finn ut mer om hvordan du kan knytte flere Google Ads-kontoer sammen med Google Analytics