Google Analyticsin ja Google Adsin hallinnoijan tilin (Oma asiakaskeskus ‑tilin) linkittäminen

Google Analytics 4 (GA4) on korvannut Universal Analyticsin (UA). Tavalliset Universal Analytics ‑mittauskokonaisuudet lopettivat datan käsittelyn 1.7.2023. (Universal Analytics 360 ‑mittauskokonaisuudet, joilla on voimassa oleva tilaus, saavat datan käsittelylle lisäaikaa 1.7.2024 saakka.) Muistathan siirtää Universal Analytics ‐mittauskokonaisuutesi Google Analytics 4:ään. Lue, miten voit vaihtaa Google Analytics 4:ään.

Linkittämällä Google Analytics ‑mittauskokonaisuudet Google Adsin hallinnoijan tiliisi voit helpottaa sellaisen asiakastoiminnan analysointia, jota verkkosivustollasi tapahtuu hallinnoijan tiliisi kuuluvan Google Ads ‑tilin mainoksen klikkauksen jälkeen. Tiedoista voi selvitä, miten suuri osa verkkosivustosi liikenteestä tai liiketoiminnasta on peräisin Google Adsista. Tietojen perusteella voit myös parantaa mainoksiasi ja verkkosivustoasi.

Kun lisäät uuden Google Ads ‑tilin hallinnoijan tilillesi, se linkitetään automaattisesti samoihin Analytics-omaisuuksiin, joten niitä ei tarvitse erikseen linkittää Analyticsiin.

Edut

Google Analyticsin ja Google Adsin hallinnoijan tilin linkittämisen jälkeen voit

• linkittää kaikki hoitamasi Google Ads ‑tilit Analyticsiin yhdellä kertaa
  • helpottaa useiden Google Ads ‑tilien tuotujen Analyticsin tavoitteiden ja tapahtumien, uudelleenmarkkinointiluetteloiden, sivustoon liittyvien aktivoitumistilastojen ja vietyjen Google Adsin kustannustietojen hallintaa hoitamalla niitä samalla hallinnoijan tilillä
  • linkittää tilin automaattisesti Analytics-omaisuuksiin, kun lisäät tilin hallinnoijan tilille.

Ennen kuin aloitat

Jotta voit linkittää Google Analytics ‑tilisi Google Adsiin, tarvitset Google Adsin hallinnoijan tilin järjestelmänvalvojan käyttöoikeudet ja Google Analytics ‑omaisuuden muokkausoikeudet.

Nämä oikeudet tarvitaan vain varsinaista linkitysprosessia varten. Kun olet linkittänyt tilit, oikeuksia voidaan muuttaa tai ne voidaan poistaa kokonaan.

Google Ads ‑tilin käyttöoikeustason tarkistaminen

Voit tarkistaa Google Ads ‑tilisi käyttöoikeustason seuraavasti:

Huom. Alla olevat ohjeet koskevat Google Adsin uutta ulkoasua. Jos haluat käyttää aiempaa ulkoasua, klikkaa Ulkoasu-kuvaketta ja valitse Käytä aiempaa ulkoasua. Jos käytät Google Adsin aiempaa versiota, etsi haluamasi sivu Ominaisuuksien sijainnit ‑artikkelin avulla tai käyttämällä Google Adsin yläreunan navigaatiopaneelissa olevaa hakukenttää.
  1. Klikkaa Google Ads ‐tilisi Järjestelmänvalvoja-kuvaketta Admin Icon.
  2. Klikkaa Pääsyoikeudet ja turvallisuus.
  3. Etsi Käyttöoikeustaso-kohdasta teksti Järjestelmänvalvoja.

Jos sinulla ei ole oikeaa käyttöoikeustasoa, voit pyytää Google Adsin hallinnoijan tilisi järjestelmänvalvojaa myöntämään sinulle järjestelmänvalvojan käyttöoikeudet. Ilman Google Adsin hallinnoihan tilisi järjestelmänvalvojan käyttöoikeuksia et voi tehdä linkitystä Google Analyticsiin.

Google Analytics ‑käyttöoikeuksien tarkistaminen

Voit tarkistaa käyttöoikeutesi Analytics-omaisuuteen seuraavasti:

1. Kirjaudu Analytics-tilillesi.
  2. Klikkaa Järjestelmänvalvoja.
  3. Valitse Tili-sarakkeesta Analytics-tili, jonka sisältämän mittauskokonaisuuden haluat linkittää yhteen tai useampaan Google Ads ‑tiliisi.
  4. Valitse linkitettävä Analytics-mittauskokonaisuus Mittauskokonaisuus-sarakkeesta ja klikkaa Mittauskokonaisuus Käyttäjähallinta.

Jos Mittauskokonaisuus Käyttäjähallinta -kohtaa ei näy, voit pyytää Analytics‑tilisi järjestelmänvalvojaa myöntämään sinulle muokkausoikeudet tai linkittämään tilit puolestasi.

5. Katso Mittauskokonaisuuden käyttöoikeudet ‑sarakkeesta, onko Google Ads ‑tiliisi liitetyn sähköpostiosoitteen kohtaan merkitty muokkausoikeudet.

Ohjeet

Huom. Alla olevat ohjeet koskevat Google Adsin uutta ulkoasua. Jos haluat käyttää aiempaa ulkoasua, klikkaa Ulkoasu-kuvaketta ja valitse Käytä aiempaa ulkoasua. Jos käytät Google Adsin aiempaa versiota, etsi haluamasi sivu Ominaisuuksien sijainnit ‑artikkelin avulla tai käyttämällä Google Adsin yläreunan navigaatiopaneelissa olevaa hakukenttää.

Google Analytics ‑mittauskokonaisuuksien linkittäminen Google Adsin hallinnoijan tilille

1. Klikkaa Google Ads ‐tilisi Järjestelmänvalvoja-kuvaketta Admin Icon.
  2. Klikkaa Linkitetyt tilit.
  3. Klikkaa Tiedot kohdasta "Google Analytics (UA)" tai “Google Analytics (GA4) ja Firebase”. Näet luettelon Google Analytics ‑mittauskokonaisuuksista, joihin sinulla on pääsy.
  4. Klikkaa Tiedot sen mittauskokonaisuuden vierestä, jonka haluat linkittää Google Adsin hallinnoijan tiliisi.
  5. Nyt näet luettelon tämän mittauskokonaisuuden näkymistä, jotka voit linkittää. Asetuksia on kaksi: Jos Google Ads ‑tiliäsi käytetään tähän mittauskokonaisuuteen linkitetyltä Google Adsin hallinnoijan tililtä, näet myös sarakkeen, jossa näytetään kyseiselle hallinnoijan tilille linkitetyt näkymät.
    • Tuo sivuston mittarit: Valitse näkymä, josta haluat tuoda sivuston aktivoitumismittarit. Tämä ei ole pakollista, mutta suosittelemme valitsemaan yhden näkymän, jota käytetään kaikkien hallinnoitujen tilien sivuston aktivoitumismittarien näyttämiseen Google Analytics -raportointisarakkeissa.
    • Linkitä: Voit linkittää niin monta näkymää kuin haluat. Linkityksen myötä Google Adsin klikkaus- ja kustannustiedot ovat käytettävissä Analyticsissa ja Analyticsin tavoitteet ja tapahtumat ovat käytettävissä Google Adsissa. Yksittäisille hallinnoiduille tileille voi aina valita eri näkymän.
  6. Klikkaa Tallenna.

Voit toistaa tämän prosessin kaikkien muiden linkitettävien sivustojen osalta.

Huom. Kun Analytics-data (esimerkiksi tavoitteet) on tuotu Google Adsiin, dataan sovelletaan Google Adsin käyttöehtoja.

Google Analytics ‑mittauskokonaisuuksien linkityksen poistaminen Google Adsin hallinnoijan tililtä

1. Klikkaa Google Ads ‐tilisi Järjestelmänvalvoja-kuvaketta Admin Icon.
  2. Klikkaa Linkitetyt tilit.
  3. Klikkaa Tiedot kohdasta "Google Analytics (UA)" tai “Google Analytics (GA4) ja Firebase”. Näet luettelon Google Analytics ‑mittauskokonaisuuksista, joihin sinulla on pääsy.
  4. Klikkaa Poista linkitys sen mittauskokonaisuuden vierestä, jonka haluat poistaa Google Adsin hallinnoijan tililtäsi.

Kun olet poistanut Analytics-mittauskokonaisuuden linkityksen:

• Google Adsin istuntodata (kuten klikkaukset, impressiot ja klikkauskohtainen hinta) näkyy edelleen Google Ads ‑raporteissa, mutta uudet istunnot, jotka ovat alkaneet klikkauksista Google Ads ‑tileillä mittauskokonaisuuden poistamisen jälkeen, näkyvät merkinnällä "(not set)."
  • Linkkiin perustuviin uudelleenmarkkinointilistoihin ei enää lisätä uusia käyttäjiä.
  • Google Adsiin ei enää tuoda tavoitteita tai tapahtumia Analyticsista.

Useiden Google Ads ‑tilien linkittäminen Analyticsin kautta

Voit halutessasi määrittää Analytics-linkit Analyticsin avulla, jolloin useita tilejä voidaan linkittää kerralla.

Milloin useita tilejä kannattaa linkittää Analyticsin avulla?

• Kun et halua, että kaikki Google Adsin hallinnoijan tilin avulla hallinnoimasi Google Ads ‑tilit on linkitetty yhteen Analytics-mittauskokonaisuuteen.

• Kun et haluat, että uudet saman hallinnoijan tilin alaiset Google Ads ‑tilit linkitetään automaattisesti samaan Analytics-mittauskokonaisuuteen.

• Kun et halua käyttää MCC-tilin alaista konversioseurantaa, tilien välistä uudelleenmarkkinointia tai tilien välisiä attribuutioita (hakusuppiloita).

Lue lisää siitä, miten linkität useita Google Ads ‑tilejä Google Analyticsiin