Over oproepconversies bijhouden

Als oproepen essentieel zijn voor uw bedrijf, kunt u met behulp van de functie 'Conversies bijhouden' nagaan hoe effectief uw advertentieklikken zijn om verschillende typen oproepen te genereren.

Voordelen

• U kunt zien welke zoekwoorden, advertenties, advertentiegroepen en campagnes de meest waardevolle oproepen voor uw bedrijf genereren.
  • U heeft inzicht in uw rendement op investering (ROI) en kunt beter onderbouwde beslissingen nemen over uw advertentie-uitgaven.
  • U kunt automatische biedstrategieën gebruiken (zoals doel-CPA en doel-ROAS) waarmee uw campagnes automatisch worden geoptimaliseerd op basis van uw bedrijfsdoelen.

Typen oproepconversies die u kunt bijhouden

Er zijn vier manieren om oproepconversies bij te houden:

• Telefoongesprekken via advertenties: Oproepen bijhouden die rechtstreeks afkomstig zijn van alleen bellen-advertenties of oproepextensies in uw advertenties. U stelt een minimale duur voor oproepen in. Elke oproep die ten minste zo lang duurt, wordt geteld als conversie.
  • Oproepen naar een telefoonnummer op uw website: Oproepen bijhouden die worden gegenereerd wanneer iemand op uw advertentie klikt en vervolgens een doorschakelnummer belt dat we op uw website weergeven. U stelt een minimale duur voor oproepen in. Elke oproep die ten minste zo lang duurt, wordt geteld als conversie.
  • Klikken op een nummer op uw mobiele website: Oproepen bijhouden die worden gegenereerd wanneer iemand op uw advertentie klikt en vervolgens op een telefoonnummer, knop of link op de mobiele versie van uw website klikt. In dit geval kunnen we alleen de klikken bijhouden en niet de oproepen.
  • Oproepconversies importeren: U kunt oproepconversies die u bijhoudt in een ander systeem, importeren in AdWords. Met deze methode krijgt u meer controle over welke oproepen worden geteld als conversies. U kunt bijvoorbeeld alleen oproepen bijhouden als conversies wanneer ze een verkoop omvatten, en de waarden van deze verkopen opnemen. Zo krijgt u meer informatie over de AdWords-advertenties waarmee de meest waardevolle oproepen voor uw bedrijf worden gegenereerd. U kunt trackinggegevens over oproepen uit een ander systeem, zoals een Customer Relationship Management-app (CRM), importeren in AdWords. Meer informatie over het importeren van oproepconversies.

Google-doorschakelnummers zijn vereist voor het bijhouden van oproepconversies via advertenties en via een website. Google-doorschakelnummers zijn momenteel beschikbaar in deze landen.

Het bijhouden van oproepconversies instellen

Volg op basis van de oproepconversies die u wilt meten, de instructies in de volgende artikelen: