Kombinera automatiska budstrategier med målgruppssegment för sökannonser

Vi har gjort förbättringar i Google Ads för att ge en omfattande och samlad överblick över dina målgrupper och göra det enklare att hantera och ordna dem.

• Ny målgruppsrapportering
    Detaljerade rapporter om målgruppsdemografi, segment och uteslutningar finns nu samlade på ett ställe. Klicka på ikonen Kampanjer Campaigns Icon, gå till fliken Målgrupper, sökord och innehåll och klicka på Målgrupper. Du kan enkelt hantera dina målgrupper från den här rapportsidan. Läs mer om målgruppsrapportering.
  • Nya termer
    Vi använder nya termer i målgruppsrapporten och i Google Ads. Målgruppstyper (som liknande, anpassade, med köpavsikt och inom intressegrupp) kallas nu för målgruppssegment och remarketing får benämningen Din data. Läs mer om uppdateringar av termer och fraser för målgrupper
Om ditt mål är att få fler konverteringar kan du prova att använda dina datasegment med sökannonser, Kundmatchning eller Liknande segment. Alla Smart Bidding-budstrategier använder signaler från målgruppssegment för att förbättra resultatet. De här verktygen kan användas tillsammans och bidrar till att ge dig fler konverteringar av högre kvalitet. Läs mer om Smart Bidding

Så fungerar de tillsammans

När du lägger till ett målgruppssegment i en kampanj eller annonsgrupp med hjälp av automatisk budgivning anger du vilka kunder som är viktigast för dig. Det hjälper strategin att optimera buden och ge dig fler konverteringar.

Exempel

Anta att du vill få fler personer att registrera sig för ditt nyhetsbrev. Du har noterat att kunder ofta registrerar sig vid sitt andra eller tredje besök på din webbplats. Därför börjar du med att skapa ett datasegment med personer som har besökt din webbplats men inte registrerat sig för ditt nyhetsbrev.

När du har angett registrering för nyhetsbrev som en konvertering använder du Maximera konverteringar för att lägga bud automatiskt och få fler konverteringar.

När budet sedan ska beräknas utgår budstrategin från ditt datasegment och höjer budet när någon av personerna i segmentet använder ett av dina sökord.

För kampanjer som använder Smart Bidding används målgruppssegment från första part som har lagts till under inställningen Observation som signal för Smart Bidding-strategier. Läs mer om inställningar för inriktning och observation

Ställa in automatiska budstrategier och datasegment

1. Ställ in konverteringsspårning.
  2. Skapa ett målgruppssegment som består av webbplatsbesökare och/eller appanvändare.
  3. Lägg till datasegment i dina kampanjer eller annonsgrupper för att optimera resultatet av budstrategin.
  4. Tillämpa en automatisk budstrategi på din kampanj.

Viktigt att känna till

• Smart Bidding använder dina målgruppssegment som signal för att lägga bud mer effektivt och hjälpa dig att få fler konverteringar och större konverteringsvärde.
  • Smart Bidding tar också hänsyn till hur länge en person har funnits i segmentet och använder denna information för att optimera resultatet. Det betyder att du inte behöver kategorisera segmenten baserat på varaktighet när du använder automatiska budstrategier.
  • Budjusteringar fungerar annorlunda om du använder en konverteringsbaserad automatisk budstrategi och kampanjen eller annonsgruppen innehåller flera segment med överlappande användare. I stället för att anpassa buden prioriterar budjusteringarna det målgruppssegment som tillskrivs exponeringar, klick och annat.