Om Söknätverket med Display-tillval

Den här artikeln gäller den tidigare AdWords-upplevelsen. Ta reda på vilken AdWords-upplevelse du använder. Om du använder den nya AdWords-upplevelsen kan du läsa Om söknätverkskampanjer med Display-tillval.

Kampanjer av typen Söknätverket med Display-tillval hjälper dig nå användare när de använder Google Sök eller besöker olika webbplatser. I den här artikeln beskriver vi grunderna för hur kampanjtypen fungerar, hur den skiljer sig från kampanjtypen Endast söknätverket som har liknande funktioner och hur du ändrar en kampanj till Söknätverket med Display-tillval.

Så fungerar det

Du hanterar kampanjer av typen Söknätverket med Display-tillval på samma sätt som du hanterar kampanjer av typen Endast söknätverket: Ange en budget, välj relevanta sökord, skapa annonser och ange bud.

Dina annonser visas när personer söker med söktermer på Google och våra samarbetspartners webbplatser som matchar dina sökord. Annonserna kan även visas på relevanta webbsidor i Googles Display-nätverk. Annonserna visas selektivt i Display-nätverket och budgivningen sker automatiskt, vilket hjälper dig att nå användare som med störst sannolikhet är intresserade av produkterna och tjänsterna du annonserar om.

Jämför kampanjtyperna

Endast söknätverket Söknätverket med Display-tillval
Annonsplacering Standard och Alla funktioner
    Googles sökresultat,
    sökpartners webbplatser
Standard och Alla funktioner
    Googles sökresultat,
    sökpartners webbplatser
    webbplatser i Googles Display-nätverk och video
Annonsformat Standard
    Textannonser*

Alla funktioner
    Textannonser*
    Shopping-annonser
    Dynamiska sökannonser
    Annonser i appar/digitalt innehåll

* Innefattar infogning av sökord
Standard
    Textannonser*

Alla funktioner
    Textannonser*
    Bildannonser
    Annonser från Visningsannonsverktyget
    Annonser i appar/digitalt innehåll

* Innefattar infogning av sökord
Inriktning Standard
    Sökord

Alla funktioner
    Sökord
    Endast remarketinglistor för sökning
Standard
    Sökord

Alla funktioner
    Sökord
    Placeringar
    Endast remarketinglistor för sökning
    Alternativ för sidkategorier
Budgivning Standard och Alla funktioner
    Manuell och automatisk budgivning
    i söknätverket
Standard och Alla funktioner
    Manuell och automatisk budgivning
    i söknätverket
    Automatisk budgivning i
    Display-nätverket

Viktigt att tänka på

Om du har kört kampanjer av typen Endast söknätverket och växlar till Söknätverket med Display-tillval, kan du få fler konverteringar (i genomsnitt 15 procent) till en högre kostnad (vanligtvis 15 procent).

Uppgradera en kampanj

1. Logga in på AdWords.
  2. Klicka på fliken Kampanjer.
  3. Välj Inställningar.
  4. Välj kampanjen som du vill uppgradera. Obs! Du kan inte uppgradera kampanjer av typen Endast Display-nätverket till Söknätverket med Display-tillval.
  5. Klicka på Redigera i avsnittet Typ.
  6. Klicka på rullgardinsmenyn och välj Söknätverket med Display-tillval.
  7. Klicka på Spara.