Een website of landingspagina voor uw advertenties maken

Als u adverteert met Google Ads, koppelt u uw online advertenties aan uw website. Als u nog geen website of gratis lokale pagina heeft in Bedrijfsprofiel, kunt u er kosteloos een maken met de gebruiksvriendelijke tools. Wilt u geen website maken? U kunt een lokale pagina maken met Bedrijfsprofiel en adverteren met slimme campagnes in Google Ads.

Als u uw 1e campagne instelt zonder website, heeft u 2 opties die we in dit artikel bespreken.

1. Een nieuwe website maken met een websitebouwer zoals Squarespace

Aan de hand van domeinextensies, zoals .bedrijf, .fotografie en .expert, kunt u een betekenisvolle naam vinden die opvalt op internet. Providers die websites bouwen, bieden functies zoals beveiligde, betrouwbare hosting, e-commerce, aanpasbare webtemplates en mobiel sitebeheer. U hoeft hiervoor niet zelf te programmeren.

Op 7 september 2023 heeft Squarespace alle domeinregistraties en gerelateerde klantaccounts gekocht van Google Domains. De adverteerders en domeinen worden de komende maanden overgezet naar Squarespace. Ontdek meer informatie over de aankoop van Google Domains-registraties door Squarespace.

Als u toch een website voor uw bedrijf wilt, kunt u een websitebouwer gebruiken, zoals de volgende:

2. Uw bedrijfsprofiel als landingspagina gebruiken

Als u een lokaal bedrijf heeft maar nog geen bedrijfsprofiel, kunt u er een maken zodat uw advertentie kan worden getoond op Google Zoeken en Maps. Ontdek meer informatie over Google Bedrijfsprofiel.

Als u uw bedrijfsprofiel als landingspagina wilt gebruiken, maakt u een nieuwe campagne en selecteert u de optie 'Bedrijfsprofiel (geoptimaliseerd voor uw advertentie)' wanneer u kiest waar gebruikers naartoe worden geleid nadat ze op uw advertentie hebben geklikt. Deze optie werkt alleen met slimme campagnes. Ontdek meer informatie over Bedrijfsprofiel (geoptimaliseerd voor uw advertentie).