Sådan løser du problemer med lav trafik med dynamiske søgeannoncer på Google

Eksisterende kampagner med dynamiske søgeannoncer kan være kvalificerede til at blive opgraderet til Maksimal effektivitet, hvilket giver dig yderligere beholdning og formater, så du kan nå ud til nye kunder. Annoncører, som opgraderer deres kampagner med DSA til kampagner af typen "Maksimal effektivitet", opnår i gennemsnit over 15 % flere konverteringer eller over 15 % større konverteringsværdi til en tilsvarende pris pr. handling (CPA, cost per action) eller med et tilsvarende annonceafkast (ROAS, return on advertising spend). Få flere oplysninger om, hvordan du opgraderer dynamiske søgeannoncer til Maksimal effektivitet (beta).

Hvis dine dynamiske søgeannoncer ikke modtager trafik, kan det skyldes, at der mangler vigtige oplysninger i dine indstillinger. Din dynamiske søgeannonce bliver kun kørt, hvis du opretter teksten til annoncen, når du er inde i en annoncegruppe, og vælger dynamiske annoncemål.

I denne artikel kan du læse om nogle af de mest almindelige årsager til, at dynamiske søgeannoncer ikke modtager trafik efter konfigurationen, og hvordan du kan løse disse problemer.

5 almindelige årsager til, at dine dynamiske søgeannoncer ikke vises

1. Dit websitedomæne og dit sprog er angivet forkert

Kampagner med dynamiske søgeannoncer forudsætter, at websitedomænet (f.eks. eksempel.dk) og sproget stemmer overens med de sider, dine annoncer skal målrettes mod i selve kampagnen. Hvis du vil oprette en annoncegruppe med dynamiske annoncer i en søgekampagne, skal du angive oplysninger om dit website og websitedomæne og dit sprog i dine kampagneindstillinger.

De følgende domæner kan ikke bruges til dynamiske søgeannoncer:

• Domæner, der omdirigeres til et andet domæne.
  • Websites fra nogle følsomme kategorier (f.eks. lægemidler, gambling og voksenindhold vises muligvis ikke sammen med dynamiske søgeannoncer.
  • Domæner, der ikke har tilstrækkeligt indhold, der kan målrettes mod:
    • Websites, hvor størstedelen af indholdet er Flash-indhold eller billeder
    • Websites, hvor brugerne er nødt til at logge ind for at få adgang til størstedelen af websitets indhold
    • Websites, der ikke har ret mange sider, der er indekseret af Google (tjek dit websites indeksstatus på Google)

Næste trin

Bemærk! Nedenstående vejledning er en del af den nydesignede Google Ads-brugeroplevelse. Hvis du vil bruge det forrige design, skal du klikke på ikonet "Udseende" og vælge Brug det forrige design. Hvis du bruger den forrige version af Google Ads, kan du gennemgå oplysningerne på oversigtskortet eller bruge søgefeltet i det øverste navigationspanel i Google Ads for at finde den side, du søger efter.

Tjek dine domæne- og sprogindstillinger:

1. Klik på ikonet Kampagner Campaigns Icon på din Google Ads-konto.
  2. Klik på rullemenuen Kampagner i sektionsmenuen.
  3. Klik på Kampagner.
  4. Brug et tabelfilter for at finde din kampagne, og klik derefter på dens navn.
  5. Du kan se dine kampagneindstillinger ved at klikke på ikonet Indstillinger til højre for navnet på din kampagne.
  6. Klik på Yderligere indstillinger, og klik derefter på Dynamiske søgeannoncer. Her kan du se det aktuelle websitedomæne og sprog, hvis du tidligere har angivet disse oplysninger. Sørg for, at sproget i dine indstillinger matcher sproget på dit website.
  7. Angiv domænet, og/eller vælg et sprog på rullemenuen, hvis disse oplysninger mangler. Dobbelttjek, at dit domænenavn er stavet korrekt.
  8. Klik på Gem.

Gå til din Google Ads-konto

Hvis din webadresse kun virker, når den starter med "www", skal du indtaste den webadresse, der starter med "www" i kampagneindstillingerne. Hvis dit domæne ikke fungerer, hvis det starter med "www", skal du indtaste domænet i kampagneindstillinger uden "www".

2. Dine mål for dynamiske annoncer er ikke konfigureret korrekt

Med dynamiske søgeannoncer bruges der dynamiske annoncemål til at fastslå, hvilke sektioner eller sider på dit website der skal bruges, når dine annoncer skal vises for kunder. Få flere oplysninger om mål for dynamiske søgeannoncer

Næste trin:

3. Dine negative søgeord og negative dynamiske annoncemål blokerer for visningen af dine annoncer

Negative søgeord

Negative søgeord i dine annoncegrupper med dynamiske annoncer blokerer visning af dine annoncer, når en kunde bruger de pågældende ord som et søgeudtryk.

Næste trin:

• Sammenhold dine negative søgeord med de sider på dit website, som dine dynamiske søgeannoncer skal målrettes mod. Hvis der er match, bør du overveje at fjerne det eller de pågældende negative søgeord.
    • Eksempel: Hvis du f.eks. ikke vil vise dynamiske søgeannoncer på et brandsøgeord, som du allerede målretter mod med søgeord, skal du tilføje dette brandsøgeord som et negativt eksakt søgeord.
  • Dynamiske søgeannoncer kører muligvis annoncer på søgninger, som du ikke allerede målretter mod med søgeord, og som indeholder dit brandsøgeord. Hvis du vil bibeholde muligheden for at køre disse annoncer, skal du undlade at tilføje dit brandsøgeord som et negativt bredt matchende søgeord.

Negative dynamiske annoncemål

Negative dynamiske annoncemål forhindrer os i at målrette dine dynamiske søgeannoncer mod bestemte sider på dit website. Hvis en kunde benytter et søgeudtryk, som kan matches med en side på dit website, der er en del af et negativt mål, vises din annonce ikke for vedkommende.

Næste trin

Markér dine negative mål, og gør følgende for fjerne dem, du ikke vil bruge:

1. Klik på Mål for dynamiske annoncer på sidemenuen til venstre.
  2. Klik på Negative dynamiske annoncemål.
  3. Gennemgå din liste over negative mål. Tjek, om nogen af dem blokerer for sider på dit website, som ikke skal blokeres.
  4. Markér afkrydsningsfeltet ud for det negative mål, der blokerer for disse sider, og klik på Fjern.

Gå til din Google Ads-konto

4. Dine mål har ikke dækning i kolonnen "Websitedækning"

I kolonnen "Websitedækning" kan du se procentdelen af sider, der tilhører et mål for dynamiske annoncer. Der kan du se procentdelen af landingssider – ud af det samlede antal sider på dit websites domæne, som Google har indekseret – der tilhører samme kategori, indeholder bestemte ord i sidetitlen, benytter samme webadressekodestykke eller har fælles sætninger i selve websidens indhold. Hvis du ikke kan se kolonnen "Websitedækning", skal du føje den til tabellen.

Næste trin

Tjek kolonnen "Websitedækning" for at sikre, at dit mål er angivet korrekt og målrettet mod en undergruppe af dine websider.

• Det kan tage op til 72 timer at afdække websitedækningen for hvert mål for dynamiske annoncer, hvis du starter en ny annoncegruppe med dynamiske annoncer.
  • Hvis dækningen vises som "--" i stedet for et tal, betyder det, at der slet ikke målrettes mod nogen sider, og det aktuelle mål for dynamiske annoncer opnår derfor ingen trafik. Denne kolonne viser kun den procentdel af websider, der er kvalificerede til at køre. Sider, der er ekskluderet af et negativt dynamisk annoncemål, afspejles derfor ikke i den viste værdi.
  • Nogle websites kan vise 0,0 % websidedækning og stadig have trafik, fordi websitet er meget stort.
  • Du kan også bruge denne kolonne i visningen "Negative dynamiske annoncemål" for at sikre, at dine negative mål ikke har en bredere rækkevidde, end du vil have.
Eksempel: Hvis du eksempelvis tilføjer målet "Page_Content indeholder 'ikke på lager'" for at forhindre, at der vises sider med varer, som ikke er på lager, men "ikke på lager" findes i websideteksten på dit website, forhindrer du muligvis ved en fejl sider på dit website, som du ønskede at målrette mod, i at blive vist.

Noter

• Dine dynamiske søgeannoncer kan vises i stedet for dine søgeordsbaserede annoncegrupper, når søgeordene i din søgeordsbaserede annoncegrupper er aktive, sat på pause eller fjernet.
  • Dine dynamiske søgeannoncers mål kan overlappe hinanden. Hvis dette er tilfældet, vises de mest målrettede mål for dynamiske annoncer muligvis, eller trafikken fordeles mellem målene, så du ikke oplever så meget trafik som forventet.

5. Din kampagne vises ikke på grund af en almindelig DSA-forsinkelse under visning

Du kan opleve forsinkelser, hvis du har opdateret dit website, oprettet en ny kampagne eller redigeret dine eksisterende kampagner. Her er ofte stillede spørgsmål med svar, der hjælper dig med at forstå de forventede ekspeditionstider:

1. Hvor hurtigt afspejler systemet til dynamiske søgeannoncer de ændringer, jeg foretager på mit website?

Websiteændringer afspejles, så snart webindekset gør det, typisk 7-10 dage. Hvis du bruger et sidefeed, som har en anden crawlmekanisme (annoncebot i stedet for de organiske Google-bots), crawles dine sider oftere. Nye sider, der føjes til et sidefeed, crawles i løbet af en dag og crawles igen op til hver 14. dag. Sider, der får vedvarende klik, crawles dog normalt hver 2.-3. dag. Hvis feedet er stort, kan det tage op til 10 dage at crawle hele feedet.

Bemærk! Der er en grænse på 100 sidefeeds pr. konto.

2. Er websites, der opdateres ofte, kvalificerede til dynamiske søgeannoncer?

På grund af DSA-crawltider vil websites med konstante indholdsopdateringer (f.eks. websites med tidsbegrænset udsalg, hvor tilbuddene opdateres dagligt) muligvis ikke give gode resultater med DSA.

3. Hvor hurtigt begynder systemet til dynamiske søgeannoncer at vise nye kampagner?

Det kan tage 24-48 timer, før en ny kampagne med et websitedomæne, der ikke bruges i en anden aktiv DSA-kampagne, vises. Hvis den nye kampagne bruger et websitedomæne, som allerede bruges i andre aktive DSA-kampagner, begynder den nye kampagne muligvis at blive vist inden for 8 timer. I nogle tilfælde kan det stadig tage op til 48 timer.

4. Hvor hurtigt afspejler systemet til dynamiske søgeannoncer de ændringer, jeg foretager i mine kampagner?

Følgende handlinger er øjeblikkelige:

• Budændringer
  • Midlertidig standsning af en kampagne, en annoncegruppe eller en kategoriwebadresse
  • Nyt annoncemateriale i en eksisterende annoncegruppe
  • Ændring af teksten i eller sporingen af eksisterende annoncemateriale

Alt andet, f.eks. tilføjelse af nye webadresser, flytning af webadresser mellem annoncegrupper eller konfiguration af nye annoncegrupper, kan tage op til 24 timer.

Tjek, om dine mål for dynamiske annoncer eller ekskluderinger af annoncemål er gyldige, ved at tjekke:

Bemærk! Det er bedst at tjekke 24 timer efter, at ekskluderingerne af annoncemål er blevet tilføjet, da rapporten Søgetermer ikke har timeopdateringer.