Se kontologgen

I Google Ads-kontoen din har du en endringslogg der du kan se det du tidligere har gjort. Med denne endringsloggen kan du danne deg et tydeligere bilde av hva som kan ha ført til endringer i kampanjeresultatene dine. Du kan se endringer to år tilbake i tid.

I denne artikkelen skal vi forklare hvordan du kan finne og nyttiggjøre deg endringsloggen i kontoen din. Vi skal også vise deg hvordan du kan angre endringer.

Veiledning

Se endringsloggen

1. Hold markøren over kampanjeikonet Campaigns Icon i Google Ads-kontoen din, og klikk på Endringslogg i sidepanelet.
  2. På Endringsoversikt-fanen finner du fire ulike faner.
    • Etter bruker: viser den siste endringen i kontoen og hvem som utførte den.
    • Etter kampanje: viser endringer som er gjort i en kampanje, inkludert antallet endringer i en gitt periode og et sammendrag av de nyligste endringene. I tillegg kan du filtrere tabellen etter dato eller bruker.
    • Resultater: viser en resultatoversikt samt statistikkbaserte annoteringer som antyder resultatforbedrende tiltak.
  3. For å se endringer som er gjort i en bestemt datoperiode, velg de aktuelle datoene øverst til høyre.
  4. For å angi omfanget av endringene du vil se, bruk Rapporteringsvisninger-raden øverst. (Hvis du bruker en enhet med liten skjerm, må du kanskje vise panelet ved å klikke på pilikonet Åpne navigasjonspanelet.)
    Merk: Hvis du foretrekker å bruke navigasjonspanelet til venstre, kan du klikke på Endre visningen øverst til venstre i Google Ads-kontoen din.
    • For å se endringene i alle kampanjene dine, klikk på Alle kampanjer på Rapporteringsvisninger-raden øverst.
    • For å se endringene i en bestemt kampanjetype, klikk på den aktuelle kampanjetypen.
    • For å se endringene i en bestemt kampanje, klikk på navnet på denne kampanjen.
  5. For å se informasjon om en endring, klikk på pilikonet ved siden av den aktuelle endringen.
  6. Under Endringsoversikt-fanen finner du antallet ulike filtre for endringstyper. Klikk på de enkelte endringstypene som filtrerer listen nedenfor, slik at du bare ser endringene av den aktuelle typen.
    • Filtre for endringstype: Når du klikker på et filter, kan du se et sett med sekundære filtre. Det valgte filteret glir til venstre, og du kan klikke på et sekundært filter for å endre filtertypen som brukes. Hvis du for eksempel klikker på Dato-filteret, kan du se et sett med sekundære filtre du kan bruke til å filtrere etter datoperiode, ukedag eller måned.
  7. For å filtrere endringsloggen, følg veiledningen der vi forklarer hvordan du filtrerer visningen av resultatdata.

Du kan bruke følgende filtreringsalternativer:

• Kampanje – kampanjer som er endret
  • Annonsegruppe – annonsegrupper som er endret
  • Endringstype – filtrer etter typen endring som er gjort
  • Bruker – filtrer etter brukerne som står bak endringene
  • Verktøy – filtrer etter verktøyet som ble brukt for å gjøre endringene
  • Endret element – filtrer etter bestemte elementer som er endret
  • Kampanjeeksperiment: Filtrer etter kampanjeeksperimenter som er endret.
Merk: Du kan se data fra endringsloggen i kontekst uten å gå ut av kampanjetabellen. Velg kampanjene du vil se (til venstre ved siden av navnene) i kampanjetabellen, og klikk så på Endringslogg i det blå panelet som vises ovenfor tabellen.

Se resultatstatistikk bare om berørte kampanjer eller annonsegrupper

Fra endringsloggen kan du gå til en filtrert visning av resultatstatistikken. Da får du se bare de kampanjene eller annonsegruppene som ble berørt av de valgte endringene.

1. Hold markøren over kampanjeikonet Campaigns Icon i Google Ads-kontoen din, og klikk på Endringslogg i sidepanelet.
  2. For å se endringer som er gjort i en bestemt datoperiode, velg de aktuelle datoene øverst til høyre.
  3. For å angi omfanget av endringene du vil se, bruk Rapporteringsvisninger-raden øverst. (Hvis du bruker en enhet med liten skjerm, må du kanskje vise panelet ved å klikke på pilikonet Åpne navigasjonspanelet.)
    Merk: Hvis du foretrekker å bruke navigasjonspanelet til venstre, kan du klikke på Endre visningen øverst til venstre i Google Ads-kontoen din.
  4. Velg endringene du vil se, ved å merke av i avmerkingsboksen ved siden av de aktuelle endringene.
  5. Klikk på Gå til for å se en rullegardinmeny som viser hvor mange kampanjer eller annonsegrupper som er endret.
  6. Klikk på kampanje eller annonsegruppe for å se en filtrert liste over kampanjene eller annonsegruppene som er endret.

De ulike endringstypene du kan se

I endringsloggen i kontoen din kan du se følgende typer endringer:

• Annonse: handlinger utført for å opprette, redigere eller fjerne annonser, sette dem på pause eller gjenoppta kjøringen av dem
  • Element: handlinger knyttet til redigering av elementer
  • Målgruppe: endringer i målrettingen
  • Budsjett: endringer i kampanjens budsjett og budsjettfordeling
  • Budgivning: justeringer av annonsegruppen, grensebudet, målbudet i strategien, budet på strategitypen og søkeordbud
  • Konverteringer: handlinger utført for å opprette, redigere eller fjerne konverteringshandlinger
  • Feed: handlinger utført for å opprette, fjerne eller oppdatere feeden
  • Språk: handlinger utført for å målrette annonser mot bestemte språk
  • Sted: endringer i den avanserte stedsmålrettingen
  • Nettverk: endringer av annonsenettverkene som kampanjen er målrettet mot
  • Andre endringer: inkluderer endringer i kontoinnstillingene, for eksempel varsler, betalingsmåter og faktureringsinformasjon
  • Søkeord: handlinger utført for å legge til eller fjerne søkeord, sette dem på pause eller gjenoppta kjøringen av dem, og endringer på søkeordnivå for landingssider eller høyeste bud for kostnad per klikk (CPC)
  • Status: handlinger som er gjort for å fjerne, sette på pause eller gjenoppta kampanjer, annonsegrupper, søkeord eller annonser
  • Målretting: endringer i språkmålretting og stedsmålretting

I tillegg til endringene du gjør direkte i Google Ads-kontoen din, viser endringsloggen endringer gjort via automatiske regler, Google Ads API (AdWords API) og Google Ads Editor.

Av sikkerhetshensyn spores ikke passordendringer i endringsloggen.

Angre endringer

Du kan angre de fleste typer endringer, men dette forutsetter at endringene forekom de siste 30 dagene. Hvis du angrer en endring, blir det aktuelle elementet tilbakestilt til den forrige tilstanden det hadde. Hvis det står oppført en rekke endringer i den samme raden, blir alle disse endringene angret samtidig om du klikker på «Angre».

For endringer som kan angres, vises det et Angre-alternativ i «Bruker / dato og klokkeslett»-kolonnen. Hvis en endring ikke kan angres, vises «Endringene kan ikke angres» i «Bruker / dato og klokkeslett»-kolonnen.

Slik angrer du endringer i kontologgen:

1. Finn raden som inneholder settet av endringer du vil angre, på Endringslogg-siden.
  2. Klikk på Angre i «Bruker / dato og klokkeslett»-kolonnen. Du må bekrefte at du faktisk vil angre disse endringene, i en melding som vises.
  3. Klikk på Angre.
  4. Nå vises «Endringene er angret» i «Bruker / dato og klokkeslett»-kolonnen.
I noen sjeldne tilfeller kan det hende at du ikke får angret endringer, selv om du klikker på Angre. I slike tilfeller vises det et varsel i Google Ads. Årsaken til at dette kan skje, kan være at et tilknyttet element er fjernet siden endringen ble gjort. En annen grunn kan være at en annen person som har tilgang til kontoen din, allerede har angret endringen siden forrige gang du lastet inn siden på nytt.

Legg til kolonner for endringsloggen i statistikktabeller

Du kan se en fullstendig oversikt over endringene som er gjort i kontoen din, ved å legge til kolonner for endringsloggen på Kampanjer- og Annonsegrupper-siden. Du kan gjøre dette ved å følge veiledningen der vi forklarer hvordan du kan legge til eller fjerne kolonner i statistikktabeller.

Slik finner du kolonner for endringsloggen:

1. Hold markøren over kampanjeikonet Campaigns Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Kampanjer-rullegardinmenyen. Klikk på Kampanjer, Annonsegrupper eller Annonser.
  3. Klikk på kolonneikonet Et bilde av Kolonner-ikonet i Google Ads ovenfor statistikktabellen.
  4. Klikk på Endre kolonner. Du finner Endringslogg-kolonnen ved å rulle gjennom listen over kolonnetyper.
  • Den samlede verdien i «Alle endringer»-kolonnen er ikke summen av verdiene i de andre kolonnene for endringsloggen i tabellen din, men det samlede antallet endringer du har gjort. Tenk deg for eksempel at du setter en annonse på pause. Da registreres det én endring både i «Annonseendringer»- og i «Statusendringer»-kolonnen. Årsaken til dette er at det å sette en annonse på pause, medfører en endring både i selve annonsen og i statusen den har. I «Alle endringer»-kolonnen blir det imidlertid bare registrert én endring, ikke to, fordi du bare gjorde én endring.
  • Enkelte endringer, for eksempel hvis du endrer navnet på en annonsegruppe, registreres bare i «Alle endringer»-kolonnen. Årsaken er at de ikke hører inn under noen av de andre endringskategoriene. Dette er enda en grunn til at «Alle endringer»-kolonnen ikke viser summen av verdiene i de andre endringsloggkolonnene.
  • Endringer som gjøres, vises etter kl. 10 neste dag. Endringer gjort før 19. mai 2014 vises ikke.

Linker til beslektet innhold