Resultater for kontoer, kampanjer og annonsegrupper

Google Ads-kontoer er organisert på tre nivåer: konto, kampanjer og annonsegrupper. Du kan bruke disse nivåene til å tilpasse visningen av Google Ads-resultatdataene dine, slik at du får et så bredt eller avgrenset bilde som du ønsker.

På denne siden

Finn og bruk resultatdata

Før du ser på resultatdata i Google Ads, er det viktig at du vet hvor du finner rapportene om kontoen, kampanjene og annonsegruppene. I rapportene kan du se hvilke søkeord, kampanjer og annonsegrupper som er mest lønnsomme – og som dermed i størst grad bidrar til at du når ut til nye og relevante målgrupper.

Naviger i kontoen din

Tips: Du kan navigere på tre nivåer i Google Ads fra sidepanelet i kontoen. For å finne informasjon kan du starte med det bredeste nivået, «Alle kampanjer», under kampanjeikonet Campaigns Icon og deretter avgrense fokuset. Når du har valgt en enkeltkampanje, ser du alle annonsegruppene i den.

Kontoen din er knyttet til en unik e-postadresse, et passord og faktureringsinformasjon. I rapporteringsøyemed kan du anse kontoen som en samling av kampanjer. Hvis du vil gjennomgå resultatdata fra kontoen i sin helhet, kan du klikke på Alle kampanjer under kampanjeikonet Campaigns Icon i panelet til venstre i Google Ads-kontoen din. Det samlede beløpet for alle radene vises nederst i statistikktabellen.

Du kan også navigere i kontoen via forklaringer, rapportredigereren og kampanjetypevelgeren. Finn ut hvordan du tolker dataene dine.

Eksempel

Vi tar utgangspunkt i kontoen til en sjokoladeprodusent som vil oppnå flere nettsalg.

Eierne har opprettet to kampanjer: én som markedsfører ulike sjokoladeplater, og en annen som markedsfører gavepakker til valentinsdagen. De har også delt hver kampanje inn i målrettede, relevante annonsegrupper. Kampanjen for sjokoladeplater har tre annonsegrupper, hver satt av til en egen smakssort, mens det testes ut ulike rabatter i annonsegruppene i valentinskampanjen.

Gjennomgå kontostrukturen:

Konto:

Sjokoladeprodusent

Kampanje 1:

Sjokoladeplater

Annonsegrupper:

Bringebærsjokolade

Karamellsjokolade

Ingefærsjokolade

Kampanje 2:

Konfektesker
til valentinsdagen

Annonsegrupper:

30 % rabatt på konfektesker

Gratis frakt på konfektesker

Luksussjokolade til valentinsdagen

Når du oppretter kontoer eller ser på resultatdata, må du huske at de enkelte annonsegruppene kan inneholde flere annonser. Dermed blir det enklere for sjokoladeprodusenten (og deg) å sammenligne resultatene fra ulike annonseelementer og avgjøre om én variant resulterer i flere salg og klikk enn andre varianter.

Se resultatdata

Merk: Veiledningen nedenfor er en del av den nye Google Ads-brukeropplevelsen. Du kan bruke den forrige utformingen ved å klikke på utseendeikonet og velge Bruk den forrige utgaven. Hvis du fortsatt bruker den forrige versjonen av Google Ads, kan du gjennomgå kartet over kontoen eller bruke søkefeltet øverst i Google Ads-navigasjonspanelet til å finne siden du søker etter.

Du kan gjennomgå resultatdataene fra Google Ads-kontoen din. Følg fremgangsmåten nedenfor for å se informasjon om kontoen din, kampanjene eller annonsegruppene dine.

Se kontodata

1. Klikk på kampanjeikonet Campaigns Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Kampanjer-rullegardinmenyen i delmenyen.
  3. Kampanjer-siden oppdaterer du rullegardinmenyen for datoer i tråd med perioden du vil se data fra.
Merk: I standardvisningen på Kampanjer-siden ser du resultater fra de siste 30 dagene.

Se kampanjedata

Hver enkelt kampanje har et eget budsjett og egne innstillinger som bestemmer hvor annonsene dine vises, og består av en samling av annonsegrupper. Alle kampanjene dine er oppført under kampanjeikonet Campaigns Icon i panelet til venstre i Google Ads-kontoen din, og de vises også når du klikker på Kampanjer-fanen midt på skjermen.

1. Klikk på kampanjeikonet Campaigns Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Kampanjer-rullegardinmenyen i delmenyen.
  3. Kampanjer-siden klikker du på kampanjen du vil sjekke.
  4. Klikk på Legg til filter for å se bestemte filtrerte data om kampanjen.

Se data om annonsegrupper

Hver annonsegruppe inneholder et sett med annonser som hører sammen, samt ord og uttrykk, også kalt søkeord, som du vil at skal utløse visninger av annonsene. Når du klikker på en kampanje, får du en visning av kampanjens resultater i Google Ads inndelt etter individuelle annonsegrupper. Du kan også se data om annonsegruppene ved å følge veiledningen nedenfor.

1. Klikk på kampanjeikonet Campaigns Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Kampanjer-rullegardinmenyen i delmenyen.
  3. Klikk på Annonsegrupper.
  4. På Annonsegrupper-siden oppdaterer du rullegardinmenyen for datoer i tråd med datoperioden du vil se data fra.
    • Merk: I standardvisningen på Annonsegrupper-siden ser du resultater fra de siste 30 dagene.

Gjennomgå flere detaljer

På Annonsegrupper-siden kan du også sjekke andre detaljer som målgruppens atferd og interesser. Følg denne fremgangsmåten for å se mer rapportinformasjon.

1. Klikk på kampanjeikonet Campaigns Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Kampanjer-rullegardinmenyen i delmenyen.
  3. Klikk på Annonsegrupper.
  4. På Annonsegrupper-siden klikker du på kampanjen du vil se på.
  5. Klikk på Flere detaljer i undersidemenyen øverst.

Forstå resultatdata

Når du kjenner strukturen i Google Ads-kontoen, kan du se og tilpasse dataene i statistikktabellen og laste ned rapporter for å følge med på resultatene fra søkeord, annonser, kampanjer og annonsegrupper.

Kampanjetypevelger

Med kampanjetypevelgeren kan du bytte mellom rapporteringsvisninger etter kampanjetype, for eksempel Shopping eller Displaynettverket. Dette alternativet vises som en rullegardinmeny i Rapporteringsvisninger-raden øverst når du har flere kampanjetyper i kontoen. For at du skal kunne velge en gitt kampanjetype, må kontoen faktisk inneholde en kampanje av denne typen.

Forklaringer

Gjennom forklaringer får du innsikt i større svingninger i kontoresultatene gjennom bare ett klikk. Du kan se forklaringer ved å holde markøren over en av beregningene som er understreket med en blå, prikkete linje (f.eks. $1,193.60), og klikk på Se forklaringer. Om funksjonen er tilgjengelig eller ikke, er avhengig av en rekke kriterier, for eksempel typen kampanje eller budstrategi. Finn ut mer om forklaringer.

Rapportredigereren

I rapportredigereren kan du analysere data ved hjelp av flerdimensjonale tabeller og diagrammer.

• I det enkle dra-og-slipp-grensesnittet kan du raskt bygge og redigere flerdimensjonale tabeller og diagrammer. Dermed reduseres behovet for å laste ned data for mer inngående analyse.
  • Med analyse av flere segmenter kan du dele opp data med større detaljrikdom i tabeller og diagrammer.
  • I egendefinerte diagrammer kan du raskt visualisere mønstre og trender i dataene dine.
  • Med avansert filtrering og sortering kan du filtrere segmenterte beregninger (f.eks. mobilklikk) og sortere etter flere kolonner.

Finn ut hvordan du oppretter egendefinerte rapporter i rapportredigereren.

Last ned resultatdata

Når dataene på Kampanjer- eller Annonsegrupper-siden er formatert slik du ønsker, kan du laste ned rapporten ved å følge fremgangsmåten nedenfor.

1. Klikk på nedlastingsknappen Et bilde av nedlastingsikonet for Google Ads og Merchant Center ovenfor tabellen.
  2. Velg ønsket type nedlasting fra rullegardinmenyen. Du kan velge mellom disse filtypene: CSV, TSV, XML, PDF, XLSX, Excel og Google-regneark. Du kan også velge å åpne rapporten i rapportredigereren eller sende ut eller planlegge utsending av rapporten.
    • Merk: Via «Flere alternativer» kan du legge til segmenter, komprimere filer og ta med tilleggsinformasjon i rapporten.
  3. Når du har valgt ønsket filtype, får du et varsel merket «Forbereder rapporten». Når rapporten er ferdig, får du et varsel merket «Laster ned rapporten».

Linker til relatert innhold