Resultater for kontoer, kampanjer og annonsegrupper

Google Ads er inndelt i tre nivåer: konto, kampanjer og annonsegrupper. Ved å gjøre deg kjent med de forskjellige nivåene i Google Ads-kontoen din, kan du lett finne akkurat de resultatdataene du leter etter.

Med disse tre nivåene i mente, kan du tilpasse visningen av resultatdataene slik at den er så generell eller spesifikk som du ønsker. For å gjøre det enklere for deg å navigere, begynner sidepanelet i Google Ads-kontoen din på det høyeste nivået – «Alle kampanjer» – med stadig snevrere fokus nedover. Når du klikker på en individuell kampanje, får du se annonsegruppene i den aktuelle kampanjen.

Kontoen din er knyttet til en unik e-postadresse, et passord og faktureringsinformasjon. For rapporteringsformål er det imidlertid nyttig å se på kontoen som en samling av kampanjer. Hvis du vil se resultatdata for hele kontoen, klikker du på Alle kampanjer i sidepanelet i Google Ads-kontoen. Det samlede beløpet for alle radene vises nederst i statistikktabellen.

Rapportredigereren

Med rapportredigereren kan du analysere data ved hjelp av flerdimensjonale tabeller og diagrammer.

• I det enkle dra-og-slipp-grensesnittet kan du raskt bygge og redigere flerdimensjonale tabeller og diagrammer. Dermed reduseres behovet for å laste ned data for mer inngående analyse.
  • Med analyse av flere segmenter kan du dele opp data med større detaljrikdom i tabeller og diagrammer.
  • Med tilpassede diagrammer kan du raskt visualisere mønstre og trender i dataene dine.
  • Med avansert filtrering og sortering kan du filtrere på segmenterte beregninger (f.eks. mobilklikk) og sortere etter flere kolonner.

Finn ut hvordan du utforsker data med Rapportredigereren.

Se data for hele kontoen

Slik får du se en rask oversikt over de generelle Google Ads-resultatene dine:

1. Logg på Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Kampanjer-fanen.
  3. Klikk på Dimensjoner-fanen.
  4. Klikk på Se for å velge tidsperioden du vil bruke for å organisere statistikken.
  5. Når statistikktabellen ser ut slik du ønsker, klikker du bare på nedlastingsknappen Nedlastingsikon for å laste den ned som en rapport.

Tips: Bruk velgeren for kampanjetype

Med velgeren for kampanjetype kan du enkelt bytte mellom rapporteringsvisninger etter kampanjetype, for eksempel Shopping eller Displaynettverket. Når du har flere kampanjetyper i kontoen din, vises dette alternativet som en rullegardinmeny ved siden av Alle kampanjer i sidenavigeringsmenyen. Du kan bare velge en gitt kampanjetype hvis kontoen din faktisk inneholder en kampanje av denne typen.

Kampanjedataene dine

Hver enkelt kampanje har et eget budsjett og egne innstillinger som bestemmer hvor annonsene dine vises, og består av en samling av annonsegrupper. Alle kampanjene dine vises i sidepanelet i Google Ads-kontoen, og de vises også når du klikker på Kampanjer-fanen midt på skjermen.

Se kampanjedataene

Slik ser du resultatdata for kampanjene dine:

1. Logg på Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Kampanjer-fanen.
  3. Klikk på navnet til den aktuelle kampanjen for å se hvor gode resultater annonsegruppene i den gir. Hvis du vil se bestemte kampanjer for rapporten din, klikker du på Filter-knappen for å konfigurere et kampanjefilter.
  4. Når statistikktabellen ser ut slik du ønsker, klikker du bare på nedlastingsknappen Nedlastingsikon for å laste den ned som en rapport.

Med rapporter om kampanjedetaljer kan du se hvilke funksjoner og innstillinger som er slått på i hver av kampanjene dine. Slik ser du rapporter om kampanjedetaljer:

1. Logg på Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Kampanjer-fanen.
  3. Klikk på Dimensjoner-underfanen.
  4. Velg Kampanjedetaljer på «Se»-rullegardinmenyen.

Annonsegruppedataene dine

Hver annonsegruppe inneholder et sett med annonser som hører sammen, samt ord og uttrykk, også kalt søkeord, som du vil skal utløse annonsene dine. Når du klikker på en kampanje, får du se et datautvalg av kampanjens resultater fordelt på de enkelte annonsegruppene. Du kan også se data for annonsegruppene ved å klikke på Annonsegrupper-fanen midt på skjermen.

Se dataene for annonsegrupper

Slik ser du resultatdataene for annonsegruppene dine:

1. Logg på Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Kampanjer-fanen.
  3. Velg annonsegruppene som interesserer deg.
    • Klikk på kampanjenavnet i tabellen for å ta med alle annonsegruppene fra en bestemt kampanje. Du kommer til «Annonsegrupper»-fanen for den kampanjen.
    • Hvis du vil ta med alle annonsegruppene i kontoen, klikker du på Annonsegrupper-fanen mens du ser på «Alle kampanjer».
    • Hvis du vil ta med bestemte annonsegrupper fra forskjellige kampanjer, klikker du først på Annonsegrupper-fanen mens du ser på «Alle kampanjer». Deretter klikker du på Filter-knappen for å angi et annonsegruppefilter.

I rapportene med detaljer for annonsegrupper kan du se hvilke funksjoner og innstillinger som er slått på i hver enkelt av annonsegruppene dine. Slik ser du rapporter om detaljer for annonsegrupper:

1. Logg på Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Kampanjer-fanen.
  3. Klikk på Dimensjoner-underfanen.
  4. Velg Detaljer for annonsegrupper på «Se»-rullegardinmenyen.

Eksempel

La oss se på hvordan en bedrift kan konfigurere Google Ads-kampanjene og annonsegruppene sine. Kontoen tilhører en sjokoladeprodusent (nam!) som ønsker å annonsere for produktene sine for å øke salget på nettet.

Eierne bestemmer seg for å organisere annonseringen i to kampanjer. Én kampanje markedsfører den nye serien med sjokoladeplater, og den andre markedsfører konfektesker. De deler inn hver kampanje i målrettede, relevante annonsegrupper. En av annonsegruppene for sjokoladeplatekampanjen markedsfører firmaets populære bringebærsjokolade. En annen markedsfører en karamellsjokolade, og en tredje markedsfører en sjokoladeplate fylt med ingefær. Kontoen ser slik ut:

Konto:
Sjokoladeprodusent

Kampanje 1:
Sjokoladeplater
Kampanje 2:
Konfektesker til Valentinsdagen
Annonsegrupper:
Bringebærsjokolade
Karamellsjokolade
Ingefærsjokolade
Annonsegrupper:
30 % rabatt på konfektesker
Gratis frakt på konfektesker
Luksussjokolade til Valentinsdagen

Hver annonsegruppe kan inneholde flere annonser. Dermed blir det for eksempel enklere for sjokoladeprodusenten å sammenligne resultatene for forskjellige typer annonsetekst, og se om én versjon resulterte i flere klikk eller mer salg enn en annen.

Når du kjenner strukturen i Google Ads-kontoen, kan du se på og tilpasse dataene i statistikktabellen, samt laste ned rapporter for å overvåke resultatene for kampanjer, enkeltstående kampanjer og annonsegrupper – i tillegg til annonsene og søkeordene dine.