Een bod kiezen voor uw campagne in het Display Netwerk

Met biedingstypen voor het Google Display Netwerk kunt u het maximale uit uw campagnes halen door precies de juiste prijs in te stellen voor uw advertenties. Dit zijn de soorten biedingen die u voor het Display Netwerk kunt gebruiken:

Biedstrategieën:

Opmerking: Doel-CPA, Aantal conversies maximaliseren, Doel-ROAS en Verbeterde CPC zijn allemaal Slim bieden-strategieën gericht op conversies.

Download de handleiding voor Slim bieden in het Display Netwerk voor uitgebreide informatie over Slim bieden-strategieën.

Aandachtspunt

• Afhankelijk van uw campagnetype of advertentiegroep zijn mogelijk niet alle biedstrategieën beschikbaar.
  • Voor campagnes in het Display Netwerk kunt u standaardbiedingen voor advertentiegroepen, aangepaste biedingen en bodaanpassingen instellen.
Tip: Koppel uw biedstrategie aan uw campagnedoelen. Als u zich bijvoorbeeld wilt richten op vertoningen, kunt u overwegen te bieden op basis van 'Zichtbare CPM'. Richt u zich op klikken, dan kunt u handmatige CPC-biedingen of bieden op basis van 'Klikken maximaliseren' overwegen. Als u conversies wilt generen, kunt u overwegen de biedstrategie 'Doel-CPA', 'Aantal conversies maximaliseren' of 'Doel-ROAS' te gebruiken.

Bieden in campagnes in het Display Netwerk

Met zoekadvertenties en display-advertenties bereikt u mensen op verschillende momenten. Als mensen actief naar iets op zoek zijn, is uw zoekadvertentie misschien wel precies wat ze nodig hebben. Maar mensen die uw advertentie zien in het Display Netwerk, zijn misschien gewoon bezig met bladeren op hun favoriete blog of met het bekijken van video's, en niet actief op zoek naar wat u te bieden heeft. Door te bieden in het Display Netwerk, kunt u op de juiste plaats en het juiste moment advertenties tonen aan potentiële klanten.

In het Display Netwerk liggen de klikfrequenties (CTR's) vaak lager, omdat het vaak lastiger is om de aandacht van de lezer te trekken. Daarom bestaat 'Bieden op het Display Netwerk': u kunt biedingen instellen voor klikken, conversies of vertoningen die alleen plaatsvinden in het Display Netwerk. Zo krijgt u meer controle over uw kosten en kunt u erop toezien dat uw biedingen in overeenstemming zijn met het rendement dat u uit uw advertenties haalt.

Uw eerste bod kiezen

U kunt het juiste Display Netwerk-bod vinden door een startbod te doen, te kijken hoe uw advertenties presteren, en uw bod vervolgens aan te passen. Als u voor uw targeting geen specifieke biedingen instelt, gebruikt Google Ads het standaardbod van uw advertentiegroep.

Nadat u uw eerste bod heeft uitgebracht, wacht u enkele dagen. Ga vervolgens naar uw account. Zo evalueert u uw bod:

1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Campagnes Campaigns Icon en dan op Overzicht.
  2. Klik op het tabblad Weergaven en selecteer Display-campagnes.
Opmerking: Als u liever het navigatievenster links gebruikt, klikt u linksboven in uw Google Ads-account op Weergave wijzigen.
  1. Voor elke display-campagne ziet u het aantal klikken en vertoningen.
Opmerking: Als u in het paginamenu Advertentiegroepen selecteert, ziet u per advertentiegroep het aantal klikken en vertoningen. Als u op de advertentiegroep klikt, staan de resultaten per advertentie vermeld. Meer informatie over hoe u een biedingsbedrag kiest

Allereerst kunt u zich afvragen of uw advertentie klikken krijgt en of deze klikken tot het gewenste resultaat leiden. We raden u aan vertoningen en klikken goed in de gaten te houden, maar een paar weken te wachten voordat u grote wijzigingen aanbrengt. Als u uw biedingen te vaak wijzigt, kunt u uw resultaten mogelijk niet nauwkeurig evalueren.

De advertentieprestaties in het Display Netwerk hebben geen invloed op uw positie voor zoekadvertenties. Een lagere klikfrequentie in het Display Netwerk heeft geen invloed op de kwaliteitsscore van uw zoekadvertenties.

Als u wilt controleren of de klikken op uw advertenties tot actie leiden op uw website of telefoontjes naar uw bedrijf, gebruikt u Conversies bijhouden voor meer inzicht.

Bodaanpassingen

Als u de biedstrategie 'Verbeterde CPC', 'Handmatige CPC' of 'Zichtbare CPM' gebruikt, kunt u ook bodaanpassingen instellen voor meer controle over waar en wanneer uw advertentie wordt weergegeven. U kunt bodaanpassingen instellen op campagneniveau (voor mobiele apparaten, tijden, dagen en locaties) en ze ook gebruiken om concurrerender te bieden voor specifieke targetingmethoden, zoals zoekwoorden, doelgroepen, demografie, onderwerpen of plaatsingen in uw advertentiegroepen.

De biedstatus vindt u op de pagina met advertentiegroepen. Meer informatie over hoe u bodaanpassingen toevoegt of verwijdert

Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.
  1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Campagnes Campaigns Icon.
  2. Klik in het gedeeltemenu op het dropdownmenu Campagnes.
  3. Klik op Advertentiegroepen.
  4. Als u de kolom niet ziet, klikt u op het kolommenicoon Een afbeelding van het Google Ads-kolommenicoon, selecteert u Kenmerken en dan Actieve bodaanp.