Specifieke webpagina's, video's en apps uitsluiten

Net zoals u plaatsingen in het Google Display Netwerk kunt targeten om uw advertenties weer te geven (zoals specifieke pagina's, sites, mobiele apps en video's), kunt u ook plaatsingen uitsluiten waar u uw advertenties niet wilt weergeven. U kunt met name websites of domeinen uitsluiten die niet bij uw merk passen en die de verkoop van uw producten of services niet bevorderen.

Excluded placements

Plaatsingen die u kunt uitsluiten

• Bepaalde specifieke plaatsingen die niet bij uw merk passen.
  • Automatische plaatsingen die niet relevant zijn voor uw bedrijf.
  • Plaatsingen waar uw advertenties worden weergegeven, maar waar ze niet goed presteren.

Voorbeeld

Een reisbureau heeft een advertentiegroep voor kampeervakanties voor gezinnen, die target op onderwerpen zoals wandeltochten en kamperen. Het reisbureau merkt dat advertenties soms worden weergegeven op automatische plaatsingen die wel relevant zijn voor het onderwerp, maar die niet kindvriendelijk zijn. Het reisbureau wil deze plaatsingen daarom uitsluiten van de advertentiegroep.

Plaatsingen uitsluiten van uw advertentiegroep of campagne

Op het tabblad Display Netwerk kunt u plaatsingen uitsluiten van bepaalde advertentiegroepen en campagnes.

1. Ga naar het tabblad Display Netwerk en klik boven de grafiek op + Targeting.
  2. Selecteer een advertentiegroep.
  3. Klik op het dropdown-menu 'Advertentiegroepuitsluitingen toevoegen' of 'Campagne-uitsluitingen toevoegen' en selecteer 'Plaatsingen'.
  4. Typ een plaatsing in het tekstvak. Geef slechts één plaatsing per regel op. Per campagne kunt u maximaal 10.000 plaatsingen uitsluiten. Opmerking: U hoeft een plaatsing niet uit te sluiten als deze zich buiten de targetregio voor uw advertentie bevindt. Waar een site zich ook bevindt, uw advertentie wordt alleen weergegeven aan bezoekers in de regio's die u heeft getarget.
  5. Klik op Sluiten en vervolgens op Opslaan.
Plaatsingen uitsluiten van meerdere campagnes
  1. Klik op de link Gedeelde bibliotheek in de navigatiebalk. See the Shared library link
  2. Klik op Campagne-uitsluitingen voor plaatsingen. See the Campaign placement exclusions link
  3. Klik op de knop + Lijst.
    See the New placement exclusion list button
  4. Geef de lijst een naam en voer de plaatsingen in die u wilt uitsluiten. See the New placement exclusion list form
  5. Klik op Opslaan.
  6. Selecteer de lijst die u heeft gemaakt en klik op Toepassen op campagnes. See the Add to more campaigns button
  7. Selecteer de campagnes waaraan u de uitsluitingslijst voor plaatsingen wilt toevoegen.
  8. Klik op Opslaan.

Uw uitsluitings-URL's toevoegen

Er zijn verschillende typen URL's voor verschillende typen websites. Van mobiele apps tot specifieke productpagina's, elk type property heeft een specifieke adresindeling. Vouw de gedeelten hieronder uit om te zien hoe u de adressen voor de diverse typen plaatsingen moet invoeren.

Plaatsingsuitsluitingen voor sites opgeven

U kunt plaatsingen op verschillende manieren uitsluiten: op domein, subdomein, padnaam of afzonderlijke pagina, maar niet op domeinen met afzonderlijke niveaus. Door domeinen uit te sluiten voorkomt u dat uw advertenties worden weergegeven op pagina's op of binnen dat domein, terwijl u met het opgeven van subdomeinen of paden alleen voorkomt dat uw advertenties worden weergegeven op pagina's op of binnen dat subdomein of pad.

Voorbeeld

Het bedrijf van Nicole verkoopt milieuvriendelijke huishoudelijke schoonmaakmiddelen en ze wil haar advertenties alleen weergeven op plaatsingen die nauw verband houden met haar producten. Ze target een populaire website met productbeoordelingen en voegt een site-uitsluiting toe voor de websitepaden over keukenhulpjes en huishoudelijke apparaten, zodat haar advertenties niet op die pagina's worden weergegeven. Door te verfijnen waar haar advertenties worden weergegeven, kan Nicole deze laten zien aan de potentiële klanten die er het meest in geïnteresseerd zijn.

De indeling van de afzonderlijke items op de lijst voor het uitsluiten van sites bepaalt de manier waarop AdWords sites filtert. Hier volgen enkele voorbeelden van hoe u domeinen uitsluit en deze uitsluitingen opgeeft:

Niveau

Uitsluiting

Hoofddomeinnaam example.com
Gebruik deze indeling als wilt dat uw advertenties worden uitgesloten van een bepaald domein en de daarbij behorende subdomeinen, directorynamen, afzonderlijke pagina's, enzovoort.
  • Er worden geen advertenties weergegeven op example.com, www.example.com, www1.example.com, www.example.com/stuff, www.example.com/stuff/page.html of placement.example.com
Acceptabel
Subdomein op het eerste niveau www.example.com
  • Er worden geen advertenties weergegeven op www.example.com of www.example.com/stuff
  • Er kunnen wel advertenties worden weergegeven op www1.example.com of placement.example.com
Acceptabel
Subdomein op het eerste niveau placement.example.com Acceptabel
Eén directorynaam www.example.com/stuff
  • Er worden geen advertenties weergegeven op www.example.com/stuff of www.example.com/stuff/page.html
  • Er kunnen wel advertenties worden weergegeven op www.example.com
Acceptabel
Eén directorynaam example.com/stuff Acceptabel
Tweede directorynaam www.example.com/stuff/extra
  • Er worden geen advertenties weergegeven op www.example.com/stuff/extra of www.example.com/stuff/extra/page.html
  • Er kunnen wel advertenties worden weergegeven op www.example.com of www.example.com/stuff
Acceptabel
Subdomeinen op meerdere niveaus

www.placement.example.com

• Advertenties mogen alleen worden uitgesloten van dit specifieke subdomein
 Niet aanbevolen
Afzonderlijke pagina www.example.com/index.html Acceptabel

Vanwege de dynamische aard van het Display Netwerk kunnen we niet garanderen dat wanneer u een categorie uitsluit, ook alle gerelateerde pagina's worden uitgesloten. Uit onze tests is echter gebleken dat ongeveer 90 procent van de pagina's die gerelateerd zijn aan de uitgesloten categorie, daadwerkelijk wordt uitgesloten.

Plaatsingsuitsluitingen voor mobiele apps opgeven

Alle mobiele apps in campagnes in het Display Netwerk uitsluiten:

1. Ga op het tabblad Display Netwerk naar Campagne-uitsluitingen.
  2. Ga naar het gedeelte Plaatsingen en plak de volgende link precies zoals deze hier wordt weergegeven (zonder www): adsenseformobileapps.com

Voor campagnes van het type 'Alleen in het Display Netwerk - Alle functies' kunt u specifieke apps uitsluiten via campagne-uitsluitingen. Voor dergelijke typen uitsluitingen gebruikt u deze indeling: de app-ID voor iOS-apps of de pakketnaam voor Android-apps, gevolgd door '.adsenseformobileapps.com'. Bijvoorbeeld:

• Als u de iOS-app 'LabPixies LineUp 2' wilt uitsluiten, geeft u 476954712.adsenseformobileapps.com op.
  • Als u de Android-app 'LabPixies ColorDrips' wilt uitsluiten, geeft u com.labpixies.colordrips.adsenseformobileapps.com op.

Voor campagnes in het Display Netwerk die specifiek zijn getarget op de apps in het Google AdMob-netwerk, kunt u afzonderlijke mobiele apps als plaatsingsuitsluitingen voor advertentiegroepen of campagnes toevoegen. Hier volgen de marketingdoelen en campagnetypen waarmee u dit kunt doen:

Marketingdoelen voor 'Alleen in het Display Netwerk'
  • Uw mobiele app installeren
  • Mensen aanspreken met uw mobiele app
Campagnetypen
  • 'Alleen in het Display Netwerk - Mobiele-app-installatie'
  • 'Alleen in het Display Netwerk - Advertenties in mobiele apps'
  • 'Alleen in het Display Netwerk - Mobiele-app-engagement'

Als u afzonderlijke apps wilt uitsluiten voor een van deze campagnetypen, volgt u de stappen voor het uitsluiten van specifieke plaatsingen. Nadat u Plaatsingen heeft geselecteerd onder Advertentiegroepuitsluitingen of Campagne-uitsluitingen, volgt u de onderstaande instructies:

1. Klik naast 'Mobiele app-categorieën' op Alle apps doorzoeken.
  2. Typ uw plaatsingsuitsluitingen in een van de hieronder getoonde notaties, of typ de naam van de app in het zoekvak en klik op Zoeken.
    • iPhone: als u iPhone-apps wilt uitsluiten, geeft u uw plaatsingsuitsluiting op met 'mobileapp::1-', gevolgd door de iOS App Store-ID. Deze ID is een cijferreeks die in de URL van de App Store wordt weergegeven. Als u bijvoorbeeld de app 'LabPixies LineUp 2' wilt uitsluiten, geeft u mobileapp::1-476954712 op.
    • Android-apps: als u Android-apps wilt uitsluiten, geeft u uw plaatsingsuitsluiting op met 'mobileapp::2-', gevolgd door de pakketnaam van de Android-app. Dit is het laatste deel van de Google Play-URL na het symbool '='. Als u bijvoorbeeld de app 'LabPixies ColorDrips' wilt uitsluiten, geeft u mobileapp::2-com.labpixies.colordrips op.
  3. Selecteer de app die u van uw targeting wilt uitsluiten en vink het selectievakje aan om de app aan uw lijst van plaatsingsuitsluitingen toe te voegen.
  4. Klik op Sluiten en Opslaan.
Geparkeerde domeinen uitsluiten

De meeste uitsluitingen zijn alleen van toepassing op het Display Netwerk, behalve geparkeerde domeinsites, die zowel in het Display Netwerk als in het zoeknetwerk worden uitgesloten.

Opmerking

Plaatsingen uitsluiten is niet hetzelfde als plaatsingen verwijderen. Als u plaatsingen uitsluit, blokkeert u de weergave van uw advertenties op de betreffende plaatsingen. Als u plaatsingen verwijdert die u target, kan uw advertentie daarop nog steeds worden weergegeven op grond van andere targetingmethoden die u voor uw advertentiegroep hanteert, zoals zoekwoorden of onderwerpen.

Volgende stap