Sammenlign og spor dine annoncers effektivitet over tid

Er du nysgerrig efter at finde ud af, om der bliver klikket flere gange på din annonce om fredagen end om søndagen? Vil du nemt og enkelt kunne sammenligne eksponeringer af annoncegrupper pr. kvartal? I Google Ads er der flere måder, hvorpå du kan sammenligne effektivitet over tid. I denne artikel viser vi dig, hvordan du sammenligner effektivitet på tværs af to datointervaller. Du lærer også, hvordan du bruger segmenter til at se detaljer om specifikke datasæt.

Budgets (Account Optimization)

Se flere videoer om, hvordan du kan forbedre din kontoeffektivitet.

Sammenlign data fra to tidsrum

Lad os sige, at du gerne vil vide, hvor effektive dine kampagner var i sidste uge sammenlignet med ugen før. Eller måske vil du se data for den aktuelle måned sammenlignet med samme måned sidste år. Disse oplysninger kan du finde ved at bruge muligheden "Sammenlign" i datointervalvælgeren.

Vejledning

1. Klik på pil ned ved siden af datointervallet i øverste højre hjørne af din skærm.
  2. Klik på til/fra-knappen ud for "Sammenlign" i rullemenuen.
  3. Vælg, om du vil sammenligne Forrige periode (standard), Forrige år eller et Tilpasset datointerval.
  4. Hvis du vælger Tilpasset, kan du vælge de datoer, som du vil måle, i kalenderen.
  5. Klik på Anvend. Der vises resultater for begge datointervaller i effektivitetsdiagrammet.

Du kan nu se den procentvise ændring i effektiviteten på datatabellerne for dine kampagner, annoncegrupper og annonce- og udvidelsessider. Hvis du vil se de komplette sammenligningsmetrics, skal du klikke på de dobbelte pile (< >), der nu vises i hver af dine kolonneoverskrifter. Når du gør det, udvides den enkelte kolonne, så der i stedet vises fire kolonner: Det aktuelle datointerval, det forrige datointerval, den numeriske ændring fra det ene datointerval til det andet og den procentvise ændring.

Når du har valgt et datointerval, både for sig selv og som en del af en sammenligning, anvendes disse datoer på hele din konto (indtil du ændrer dem).

Se forklaringer til ændringerne

Når du aktiverer "Sammenlign", kan du se forklaringerne på nogle af ændringerne i din effektivitet. Klik på ændringsprocenten, eller Se forklaringer for at åbne panelet "Forklaringer", hvor du kan finde oplysninger om, hvad der kan have forårsaget denne ændring.

Hvis du vil se forklaringer, skal du sørge for, at de to tidsrum, som du har valgt, er inden for de seneste 90 dage, har samme længde og er uafbrudte. Få flere oplysninger om forklaringer

Segmentér dine data efter tid

Segmenter kan give en mere detaljeret visning af dine data. Lad os eksempelvis sige, at du har brugt datointervalvælgeren til at få vist den overordnede effektivitet for sidste uge og besluttet dig for, at du vil se effektiviteten for hver enkelt dag i sidste uge.

1. Klik på segmenteringsikonet Segment over statistiktabellen.
  2. Vælg Tid på rullemenuen. Der vises en undermenu med følgende muligheder:

1. Ugedag (mandag, tirsdag, onsdag osv.)
    2. Dag (f.eks. onsdag den 21. december 2011)
    3. Uge
    4. Måned
    5. Kvartal
    6. År
    7. Tidspunkt på dagen

Dette medfører, at din statistiktabel opdeles i rækker i henhold til det valgte datointerval. Hvis du f.eks. opretter segmentet "Ugedag", bliver den ene række med data til otte rækker med data: Den oprindelige række plus en ny række for hver dag i ugen.