Lägg till datasegment för webbplatsbesökare i annonsgrupper

Vi har gjort förbättringar i Google Ads för att ge en omfattande och samlad överblick över dina målgrupper och göra det enklare att hantera och ordna dem.

• Ny målgruppsrapportering
    Detaljerade rapporter om målgruppsdemografi, segment och uteslutningar finns nu samlade på ett ställe. Klicka på ikonen Kampanjer Campaigns Icon, gå till fliken Målgrupper, sökord och innehåll och klicka på Målgrupper. Du kan enkelt hantera dina målgrupper från den här rapportsidan. Läs mer om målgruppsrapportering.
  • Nya termer
    Vi använder nya termer i målgruppsrapporten och i Google Ads. Målgruppstyper (som liknande, anpassade, med köpavsikt och inom intressegrupp) kallas nu för målgruppssegment och remarketing får benämningen Din data. Läs mer om uppdateringar av termer och fraser för målgrupper

Lägg till datasegment i dina annonsgrupper så att dina annonser visas för människor som har besökt din webbplats. I denna artikel beskriver vi hur du lägger till datasegment i annonsgrupper.

Anvisningar

Så här lägger du till datasegment i dina annonsgrupper:

1. Logga in på ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på Målgrupper i sidmenyn till vänster.
  3. I modulen Målgruppssegment väljer du Kampanjvy eller Annonsgruppsvy i rullgardinsmenyn för att filtrera fram den rapportnivå du vill se.
  4. Klicka på Redigera målgruppssegment om du vill göra ändringar i inriktningen.
  5. Välj den kampanj eller annonsgrupp som du vill uppdatera.
  6. Använd alternativen Sök och Bläddra för att hitta och markera de segment som du vill inrikta annonseringen på.
  7. Markera kryssrutan vid segmentet du vill inrikta dig på. Det läggs då till i inriktningen.
  8. Klicka på Spara.

Mer om dina datasegment

Flera annonsgrupper eller kampanjer kan vara inriktade på samma datasegment. Om mer än en av dina annonser är inriktade på samma datasegment är alla dessa annonser kvalificerade att visas. Om en besökare förekommer i fler än en av dina datasegment är alla annonser i kampanjer som använder dessa segment kvalificerade att visas. I båda fallen låter Google Ads annonsen med högst annonsrankning konkurrera i annonsauktionen.

Det kan hända att målgruppen blir mer begränsad om du lägger till fler inriktningsmetoder i din kampanj i Display-nätverket som använder data från din webbplats eller app. Om du till exempel lägger till sökord för Display-nätverket i en annonsgrupp i din kampanj som använder webbplats- eller appdata och väljer inställningen Inriktning och bud för både datasegment och sökord kan annonserna bara visas för personer i dina datasegment när de besöker webbplatser som matchar dina sökord. Om du väljer inställningen Endast bud för dina datasegment och inställningen Inriktning och bud för sökord kan dina annonser visas för personer som besöker webbplatser som matchar dina sökord. Om personerna som besöker dessa webbplatser finns i ditt datasegment används budet för datasegment.