Over instellingen voor remarketing

Via remarketing kunt u mensen bereiken die uw website eerder hebben bezocht of uw mobiele app hebben gebruikt. Eerdere bezoekers of gebruikers krijgen uw advertenties te zien terwijl ze websites bezoeken die deel uitmaken van het Google Display Netwerk, of terwijl ze op Google zoeken naar termen die gerelateerd zijn aan uw producten of services op Google.

In dit artikel vindt u een algemeen overzicht van de vier stappen die nodig zijn om remarketingcampagnes te maken.

Voordat u begint

Adverteerders die vanaf oktober 2017 in het nieuwe, verbeterde AdWords de AdWords-tag voor remarketing instellen, zien de nieuwe AdWords-tag die bestaat uit een algemene sitetag en een optioneel gebeurtenisfragment. Als u op uw website met behulp van JavaScript de vorige AdWords-tag heeft geïnstalleerd, werkt die tag nog gewoon. Het is echter aan te raden de nieuwe AdWords-tag te gebruiken. Meer informatie over de wijzigingen in de AdWords-remarketingtag.

Bepaal welke AdWords-ervaring u gebruikt. Meer informatie

Als u remarketing wilt gebruiken, moet u een campagnetype kiezen dat wordt ondersteund.

Campagnes in het Display Netwerk

Als u remarketing wilt gebruiken in het Display Netwerk, kiest u 'Alleen in het Display Netwerk' > 'Marketingdoelen' > 'Actie stimuleren' > 'Kopen op uw website' wanneer u uw campagne maakt.

Campagnes in het zoeknetwerk

Als u remarketinglijsten wilt gebruiken voor zoekadvertenties, kiest u het campagnetype 'Alleen in het Zoeknetwerk - Alle functies' wanneer u uw campagne maakt. Als u een campagne van het type 'Alleen in het Zoeknetwerk - Standaard' of 'Zoeknetwerk met Display Select - Standaard' heeft, kunt u geen remarketinglijsten aan uw campagne toevoegen.

De remarketingtag toevoegen aan uw website of app

Als u remarketing wilt gaan gebruiken, voegt u de algemene sitetag en gebeurtenisfragmenten voor remarketing toe aan de pagina's van uw website of aan uw mobiele app.

De algemene sitetag en gebeurtenisfragmenten voor remarketing zijn kleine codefragmenten die u ontvangt wanneer u de AdWords-tag instelt in Doelgroepbronnen. Nadat u de fragmenten heeft ontvangen, kunt u die vervolgens aan uw site of mobiele app toevoegen.

Aan de slag met remarketinglijsten

Nadat u uw website of app met de AdWords-tag heeft getagd, kunt u een remarketinglijst maken.

U kunt bijvoorbeeld een remarketinglijst maken voor bezoekers die naar de populairste productcategorie hebben gekeken en deze 'Lijst met populaire categorieën' noemen. Het remarketingfragment geeft AdWords opdracht bezoekers op te slaan in de 'Lijst met populaire categorieën'. Wanneer iemand die pagina bezoekt, wordt diens cookie-ID aan de remarketinglijst toegevoegd.

Meer informatie over Een websiteremarketinglijst maken.

AdWords heeft automatisch remarketinglijsten gemaakt

Nadat u uw eerste remarketingcampagne heeft ingesteld, maakt AdWords standaard remarketinglijsten voor u. U kunt deze lijsten vervolgens meteen gaan targeten in uw advertentiegroepen. Meer informatie Over automatisch gemaakte remarketinglijsten die voor u beschikbaar zijn.

U kunt overwegen voor uw eerste remarketingcampagne populaire standaard remarketinglijsten te gebruiken:

• Alle bezoekers: deze lijst wordt automatisch aangevuld met behulp van alle waarden van alle parameters uit de geïmplementeerde remarketingtags en bevat 'Mensen die uw pagina's met gebeurtenisfragmenten voor remarketing hebben bezocht'.
  • Alle geconverteerde bezoekers: deze lijst wordt automatisch aangevuld met behulp van een tag voor bijhouden van conversies en omvat 'Iedereen die op uw website een conversie heeft uitgevoerd'. Als u 'Conversies bijhouden' nog niet heeft ingesteld, is deze lijst leeg.
  • Voor AdWords geoptimaliseerde lijst: dit is een combinatielijst die uit meerdere doelgroepen bestaat afkomstig van beschikbare doelgroepbronnen in een enkele remarketinglijst. U kunt deze lijst maken door minstens één gegevensbron te koppelen in de pagina 'Doelgroepbronnen'.

Regels voor remarketinglijsten

Nadat u de algemene sitetag en het optionele fragment voor remarketinggebeurtenissen aan uw website of app heeft toegevoegd, kunt u met behulp van regels lijsten voor verschillende gedeelten van uw website of app definiëren. Als u bijvoorbeeld een lijst wilt definiëren voor een webpagina waar u koksmessen verkoopt, kunt u deze regel gebruiken: 'URL bevat koksmessen'. Houd er rekening mee dat 'koksmessen' onderdeel moet zijn van de URL van de productpagina's (bijv.: www.example.com/koksmessen).

Met regels kunt u zo veel lijsten maken als u wilt, zonder dat u meer tags aan uw website of app hoeft toe te voegen. Dit is een goede manier om met de lijsten te beginnen die automatisch voor u worden gemaakt. Als u een lijst wilt personaliseren, kunt u de regels voor lijsten gebruiken. Houd er rekening mee dat alleen lijsten met meer dan 100 actieve gebruikers geschikt zijn om advertenties te laten uitvoeren. Door veel gedetailleerde lijsten te maken is mogelijk geen daarvan geschikt om advertenties uit te voeren omdat de lijsten niet aan de minimumeisen voldoen.

Meer informatie over regels voor remarketinglijsten.

Aangepaste parameters

Met een fragment voor dynamische remarketinggebeurtenissen kunt u aangepaste parameters verzenden die u kunt gebruiken om remarketinglijsten te maken.

U kunt bijvoorbeeld de productprijs en het paginatype (zoals de aankooppagina) in het gebeurtenisfragment verzenden om een lijst met personen te maken die een product hebben gekocht waarvan de prijs hoger is dan een bepaald bedrag. De aangepaste parameters die u in dit geval in het gebeurtenisfragment voor remarketing opneemt, zijn de waarde (prijs van het product) en het paginatype (type pagina, dat aangeeft in welk stadium van het kooptraject de klanten verkeren).

Meer informatie over hoe u templates voor aangepaste parameters kunt gebruiken

Adverteerders mogen geen gevoelige categorieën gebruiken om advertenties op gebruikers te targeten of producten of services van adverteerders te promoten. Lees het beleid ten aanzien van gepersonaliseerd adverteren voor meer informatie.