Over het Google Display Netwerk

Met het Google Display Netwerk kunt u mensen bereiken terwijl ze op hun favoriete websites browsen, een YouTube-video aan een vriend laten zien, hun Gmail-account checken of mobiele apparaten en apps gebruiken.

Hoe het werkt

Het Google Display Netwerk maakt het u gemakkelijk om de juiste doelgroep te vinden. Met de targetingopties kunt u uw boodschap op de juiste plaats en het juiste moment strategisch weergeven aan potentiële klanten. Hier volgen enkele voorbeelden van hoe u targeting kunt aanpakken:

Nieuwe klanten vinden of bestaande klanten aanspreken met behulp van doelgroepen. Met vergelijkbare doelgroepen en in-market-doelgroepen kunt u nieuwe potentiële klanten vinden door gebruikers te targeten van wie de kans het grootst is dat ze geïnteresseerd zijn in uw producten. U kunt ook bepaalde gegevens, zoals remarketinglijsten, gebruiken om opnieuw contact te leggen met mensen die uw site eerder hebben bezocht.

Meer conversies genereren door middel van automatisering. Met automatische targeting kunt u meer conversies genereren door goed presterende doelgroepen te vinden op basis van uw bestaande doelgroepen en bestemmingspagina. Door in de loop van de tijd automatisch te optimaliseren, kan AdWords leren welke doelgroepen u het meeste opleveren. Met automatisch bieden wordt uw bod automatisch aangepast voor een optimaal rendement op uw investering. In slimme display-campagnes worden automatische targeting, automatisch bieden en automatisch gemaakt advertentiemateriaal optimaal gecombineerd om het aantal conversies in AdWords te maximaliseren.

Mensen aanspreken met afbeeldingen

Het Display Netwerk biedt u mogelijkheden om gebruikers aan te spreken met aantrekkelijke advertentie-indelingen. Hier volgen enkele typen advertenties die u in het Display Netwerk kunt weergeven:

• Responsieve advertenties. Wanneer u in het Google Display Netwerk advertenties maakt, is een deel van dit proces geautomatiseerd met responsieve advertenties. Als u responsieve advertenties wilt maken, geeft u de gewenste advertentietekst op en voegt u vervolgens afbeeldingen en een logo toe. (U kunt ook gratis gebruikmaken van onze bibliotheek met afbeeldingen.) Responsieve advertenties bieden voor zowel nieuwe als ervaren gebruikers voordelen, aangezien ze worden weergegeven als native ads en goed bij de stijl en het uiterlijk van de site van de uitgever passen.
  • Geüploade beeldadvertenties. Voor meer controle kunt u uw eigen advertenties maken en uploaden. U kunt advertenties uploaden als afbeeldingen in diverse formaten of als HTML5.
  • Engagement-advertenties. Geef aantrekkelijke beeld- en videoadvertenties weer op YouTube en in het Display Netwerk.
  • Gmail-advertenties. Geef uitvouwbare advertenties weer op de tabbladen bovenaan de inbox van e-mailgebruikers.

Wanneer advertenties worden weergegeven

Waar het zoeknetwerk u helpt mensen te bereiken die al naar bepaalde producten of services zoeken, stelt het Display Netwerk u in staat eerder in de koopcyclus de aandacht van gebruikers te trekken. U kunt advertenties weergeven aan mensen voordat ze zoeken naar wat u te bieden heeft. Dit kan belangrijk zijn voor uw algehele advertentiestrategie. U kunt mensen ook herinneren aan de producten en services waarin ze geïnteresseerd zijn, bijvoorbeeld door middel van remarketing gericht op gebruikers die uw site of app al eerder hebben bezocht.

Uw resultaten meten

Met AdWords kunt u meten hoe succesvol u bent in het bereiken van uw doelen. Bekijk op welke pagina's uw advertenties worden weergegeven, welke advertenties de meeste klikken genereren en welke sites u de meeste waarde opleveren tegen de laagste kosten.

Vooruit plannen

Het kan 12 tot 24 uur duren voordat wijzigingen in het Display Netwerk zijn toegepast en de wijzigingen worden mogelijk niet meteen weergegeven. Houd dit in gedachten wanneer u een nieuwe campagne maakt of wijzigingen aanbrengt in een bestaande campagne. U kunt uw campagne bijvoorbeeld enkele dagen vóór de start maken en de startdatum instellen op een datum in de toekomst.