Om videoannonsformat

I AdWords kan du skapa övertygande videokampanjer med en mängd olika videoannonsformat som engagerar kunder på olika sätt på YouTube och videopartners webbplatser. Du kan välja mellan TrueView InStream-, TrueView Video Discovery- och bumperannonser.

Videoannonsinnehållet måste finnas på YouTube, men videoannonserna kan visas på YouTube och videopartners webbplatser samt i appar i Display-nätverket för surfplattor och mobila enheter (beroende på format och inställningar).

I den här artikeln beskriver vi fördelarna med videoannonser och jämför de olika videoannonsformaten. Du kan läsa mer om formaten nedan. Du kan också läsa mer om våra policyer och krav.

Om TrueView-videoannonser

Med TrueView-annonser betalar du inte för slumpmässiga eller osäkra visningar. Du debiteras bara när någon tittar på din video eller klickar på delar av videon. Det finns två typer av TrueView-annonser: InStream och Video Discovery.

Fördelar

• Förmånligt för alla: Tittarna ser videor som de är intresserade av och du kan få fler visningar från en målgrupp med genuint intresse. Du väljer själv vad du vill betala för en visning, vilket innebär att du får rätt målgrupp till rätt pris. Till skillnad från kostnad per visning (CPM) behöver du inte betala varje gång annonsen visas.
  • Anpassa fritt: Du kan visa videor som är längre än 30 sekunder, så att du kan experimentera med olika format. Du kan pröva längre produktdemonstrationer, kundrecensioner eller kanske en instruktionsvideo som visar hur produkten används.
  • Bred räckvidd: TrueView-annonser kan visas på YouTube och andra utgivares webbplatser i Display-nätverket för stationära datorer och smartphones. Tänk på att videoinnehållet i TrueView-annonser måste finnas på YouTube.

TrueView InStream-annonser:

När ska jag använda det?

• Använd det här formatet när du har videoinnehåll som du vill marknadsföra före andra videor på YouTube och i Googles Display-nätverk.

Hur fungerar det?

• Din videoannons spelas upp före, under eller efter andra videor. Tittaren kan hoppa över annonsen efter fem sekunder.

Var kan annonserna visas?

• TrueView InStream-videoannonser kan visas på YouTube-visningssidor och i videor på partnerwebbplatser och i appar i Display-nätverket.

Hur debiteras jag?

• Du betalar när en tittare ser 30 sekunder av videon (eller hela videon om den är kortare än 30 sekunder) eller klickar på videon, beroende på vad som inträffar först.

TrueView Video Discovery-annonser:

Det här formatet kallades tidigare TrueView InDisplay-annonser.

När ska jag använda det?

• Använd det här formatet om du vill marknadsföra en video på platser där användare upptäcker innehåll, som bredvid YouTube-videor, som en del av sökresultat på YouTube eller på startsidan för YouTube för mobilen.

Hur fungerar det?

• Annonsen består av en miniatyr från videon och lite text. Annonsens exakta storlek och utseende kan variera beroende på var den visas, men innehåller alltid en uppmaning om att klicka för att titta på videon. Videon spelas sedan upp på visningssidan eller din kanalsida på YouTube.

Var kan annonserna visas?

• i sökresultat på YouTube
  • bredvid relaterade videor på YouTube
  • på startsidan för YouTube för mobilen

Hur debiteras jag?

• Du debiteras bara när tittare väljer att se din annons genom att klicka på miniatyren.

Om bumperannonser

Bumperannonser är ett annonsformat för korta videoannonser som är utformat så att du kan nå fler kunder och öka medvetenheten om ditt varumärke.

När ska jag använda det?

• Använd det här formatet när du vill nå breda tittarskaror med ett kort och minnesvärt budskap.

Hur fungerar det?

• Bumpervideoannonsen är sex sekunder eller kortare och spelas upp före, samtidigt som eller efter en annan video. Tittarna kan inte hoppa över den.

Var kan annonserna visas?

• Bumperannonser kan visas före andra videor på YouTube eller på partners webbplatser och i appar i Display-nätverket.

Hur debiteras jag?

• Du betalar baserat på antalet visningar. CPM-bud (kostnad per tusen visningar) används för bumperannonser, så du betalar varje gång din annons har visats tusen gånger.