Skydda ditt Google Ads-konto

Att skydda din data är av högsta prioritet för oss. Vi vidtar flera åtgärder för att hålla ditt Google Ads-konto säkert, men det finns fler sätt att skydda ditt konto.

Vi erbjuder en rad olika alternativ för att hjälpa dig att begränsa obehörig åtkomst till ditt konto. I den här artikeln beskriver vi vad vi gör för att skydda ditt konto och vad du kan göra för att skydda dina uppgifter.

Obs! För att säkerställa att ditt Google Ads-konto förblir skyddat föreslår Google ibland anpassade rekommendationer via e-post och aviseringar i ditt konto.

Glöm inte att alla som har åtkomst till ditt Google-konto även kommer åt ditt Google Ads-konto där de kan se din annonseringsdata. Skydda ditt Google-konto och undvik obehörig åtkomst genom att följa stegen nedan.

Skydda ditt Google-konto

Google vidtar särskilda åtgärder för att skydda din data. Google skickar aldrig meddelanden oombett där du uppmanas att ange ditt lösenord eller andra känsliga uppgifter via e-post eller en länk.

Ibland utger företag och hackare sig för att samarbeta med Google i ett försök att lura människor att lämna ut mer information än de borde. Här följer några exempel på hur vi ser till att din data är skyddad och praktiska tips om när och hur vi kontaktar dig. Mer information finns i bifogade artiklar.

HTTPS

Misstänkta e-postmeddelanden

Misstänkta samtal

HTTPS är ett säkert protokoll som skyddar din information genom att kryptera data som överförs mellan en webbläsare och en webbserver. Google Ads rekommenderar (och kräver i vissa fall) att alla webbadresser använder HTTPS-protokollet i stället för HTTP för att skydda kundernas personliga och ekonomiska information.

"”@google.com ” – Google kontaktar dig enbart från e-postdomänen @google.com.

Google Partners – Google Partners är byråer, marknadsförare och onlineexperter som har certifierats av Google. Läs mer om våra tredjepartspartner och Google Partners här.

Länkar – Innan du klickar på länkar i meddelandet kan du högerklicka på länken och välja Kopiera länkadress eller Kopiera länkplats. Klistra in den kopierade adressen i ett textdokument eller textfält så att du ser den fullständiga webbadressen.

Om webbadressen går till en sida som inte finns på domänen google.se kan den leda till en webbsida som inte tillhör Google.

Läs mer i den länkade artikeln.

Be personen som ringer att skicka ett e-postmeddelande.

Om uppringaren är en representant från Google innehåller meddelandet som skickas ”google.com” som avsändar- och returadress. Om du kontaktas av tredje part ska du kontrollera att de verkligen är en Google Partner.

Be personen som ringer att uppge namnen och klicken på dina kampanjer eller annonsgrupper.

Läs mer i den länkade artikeln.

Alternativ för att skydda ditt Google Ads-konto

Att skydda din data är av högsta prioritet för oss. Google vidtar flera åtgärder för att skydda ditt Google Ads-konto, från att hjälpa dig att förhindra obehörig åtkomst till att minska antalet fel som beror på den mänskliga faktorn. Här följer en översikt över några säkerhetsfunktioner som du kan använda för att skydda dina konton. Läs mer här: Guide till säkerhetsinformation för Google Ads.

Skydda ditt Google-konto och undvik obehörig åtkomst genom att följa stegen nedan.

Tvåstegsverifiering

Bekräfta din identitet

Tillåtna domäner

Säkerhetskrav för förvaltarkonton

Googles tvåstegsverifiering är ett enkelt sätt att skydda konton mot lösenordsstöld. När du har ställt in tvåstegsverifiering loggar du in på ditt konto med ett lösenord och ytterligare ett verifieringssteg.

Läs mer i den länkade artikeln.

Dessa utmaningar är utformade för att skydda ditt konto mot cookie-stöld. När du försöker utföra känsliga åtgärder kan Google Ads uppmana dig en gång per dygn att bekräfta din identitet genom att utföra en utmaning, till exempel ta emot en säkerhetskod på din telefon.

Läs mer i den länkade artikeln.

Med tillåtna e-postdomäner i säkerhetsinställningarna kan du förhindra att användare som inte tillhör din organisation bjuds in för att få åtkomst till ditt Google Ads-konto.

Läs mer i den länkade artikeln.

Ett säkerhetskrav är en inställning på MCC-nivå som tillämpar säkerhetspolicyer på alla konton i hierarkin. Det innebär att administratörer för stora MCC-konton enkelt kan

1. kräva att alla användare har tvåstegsverifiering eller Avancerat skydd
  2. begränsa e-postdomäner för användare som är inbjudna till deras konton.

Läs mer i den länkade artikeln.

Rekommenderade metoder för att skydda ditt Google Ads-konto

Vi rekommenderar att du regelbundet granskar ditt konto för att

• se vem som har åtkomst till ditt Google Ads-konto
  • kontrollera obehöriga ändringar
  • ta bort inaktiva användare
  • bevilja den minsta åtkomst som behövs för varje användare
  • granska relaterade förvaltarkonton.

Läs mer i artikeln Skydda ditt Google Ads-konto: Rekommenderade metoder.

Problem med kontoåtkomst

Om du tror att du har blivit kontaktad av någon som försöker lura dig att lämna ut lösenord, kreditkortsnummer eller andra känsliga uppgifter ska du inte lämna ut den informationen. Om du tror att ditt konto är utsatt för risk ska du vidta följande åtgärder för att skydda det.

1. Informera oss så fort som möjligt via vårt kontosäkerhetsformulär. Mitt konto har drabbats av intrång.
  2. Följ våra säkerhetstips för att skydda ditt konto.

Rapportera misstänkta e-postmeddelanden, telefonsamtal och webbsidor

När du har vidtagit åtgärder för att skydda dig själv ska du informera oss om vad som har hänt så att vi kan undersöka det.

• Rapportera ett e-postmeddelande eller samtal: Använd det här formuläret för att komma i kontakt med en onlinespecialist.
  • Rapportera en webbsida: Använd det här formuläret för att delge oss webbadressen till den misstänkta webbsidan. Om du har fått en länk i ett e-postmeddelande ska du inte klicka på länken för att gå till webbsidan. Högerklicka i stället på länken och välj Kopiera länkadress eller Kopiera länkplats. Klistra sedan in den kopierade adressen i formuläret.
  • Rapportera tredje part: Använd det här formuläret för att informera oss om ett problem med ett företag som säljer Google Ads-tjänster.

Relaterade länkar

Bra att veta

Våra produkter