Uw Google Ads-account beveiligen

De beveiliging van uw gegevens is van het grootste belang. We nemen al veel maatregelen om uw Google Ads-account te beveiligen. In dit artikel vindt u nog een aantal tips voor instellingen waarmee u uw account kunt beschermen.

We bieden verschillende opties waarmee u ongeautoriseerde toegang tot uw account kunt beperken. Dit artikel biedt een overzicht van wat wij doen om uw account te beveiligen en wat u kunt doen om uw gegevens te beschermen.

Opmerking: Google kan periodiek speciaal afgestemde aanbevelingen geven via e-mailupdates en meldingen in uw account om te zorgen dat uw Google Ads-account beschermd blijft.

Iedereen die toegang heeft tot uw Google-account, heeft toegang tot uw Google Ads-account en kan uw advertentiegegevens opzoeken. Voer de onderstaande stappen uit om uw Google-account te beschermen en ongeautoriseerde toegang te voorkomen.

Uw Google-account beschermen

Google neemt bepaalde maatregelen om uw gegevens te beveiligen. Google zal u nooit ongevraagd een bericht sturen waarin u wordt gevraagd via een link of e-mail uw wachtwoord of andere gevoelige informatie te verstrekken.

Soms doen bedrijven en hackers alsof ze samenwerken met Google om op die manier meer informatie te verkrijgen dan is toegestaan. Hieronder staan een paar manieren waarop we uw gegevens beschermen en enkele nuttige tips zodat u weet wanneer en hoe we contact met u opnemen. Meer informatie vindt u in de bijgevoegde artikelen.

HTTPS

Verdachte e-mails

Verdachte telefoongesprekken

HTTPS is een beveiligd protocol waarmee uw informatie wordt beschermd door gegevens te versleutelen die heen en weer worden gestuurd tussen een webbrowser en uw webserver. Google Ads raadt aan (en vereist in sommige gevallen) dat alle URL's gebruikmaken van het HTTPS-protocol in plaats van HTTP om de persoonlijke informatie en financiële gegevens van klanten te beschermen.

'@google.com': Google neemt alleen contact met u op via een e-maildomein dat eindigt op '@google.com'.

Google Partners: Google Partners zijn bureaus, marketingprofessionals en online experts die zijn gecertificeerd door Google. Meer informatie over partnerschappen met derden en over onze Google Partners vindt u hier.

Links: Voordat u op een link in de e-mail klikt, klikt u met de rechtermuisknop op de link en selecteert u Linkadres kopiëren of Linklocatie kopiëren. Plak het adres of de locatie in een tekstdocument of tekstveld om na te gaan wat er precies in de URL staat.

Check of de URL u naar een andere pagina leidt dan naar een pagina op 'google.com'. Als dat het geval is, is die webpagina waarschijnlijk niet van Google.

Meer informatie vindt u in het gelinkte artikel.

Vraag de beller om u een e-mail te sturen.

Als de beller een vertegenwoordiger van Google is, staat in het veld 'Van' en in het retourpad het adres '@google.com'. Als een derde contact met u opneemt, moet u nagaan of deze een Google Partner is.

Vraag de beller om u de namen van uw campagnes of advertentiegroepen (of het aantal klikken hierin) te noemen.

Meer informatie vindt u in het gelinkte artikel.

Opties om uw Google Ads-account te beschermen

De beveiliging van uw gegevens is van het grootste belang. Google neemt veel maatregelen om uw Google Ads-account te beveiligen, van het voorkomen van ongeautoriseerde toegang tot het verminderen van menselijke fouten. Hieronder vindt u een overzicht van een paar beveiligingsfuncties waarmee u uw accounts kunt beveiligen. Meer informatie vindt u in deze Gids over de beveiliging van uw Google Ads-gegevens.

Voer de onderstaande stappen uit om uw Google-account te beschermen en ongeautoriseerde toegang te voorkomen.

Verificatie in 2 stappen

'Bevestig uw identiteit'

Toegestane domeinen

Beveiligingsmachtigingen voor manageraccounts

Verificatie in 2 stappen van Google is een makkelijke manier om uw account te beschermen tegen diefstal van uw wachtwoord. Als u verificatie in 2 stappen instelt, logt u in op uw account met een wachtwoord en een 2e verificatiestap.

Meer informatie vindt u in het gelinkte artikel.

Deze opdrachten zijn bedoeld om uw account te helpen beschermen tegen diefstal van cookies. Als u gevoelige acties wilt uitvoeren, kan Google Ads u één keer per 24 uur vragen om uw identiteit te bevestigen door een opdracht uit te voeren, zoals een beveiligingscode naar uw telefoon laten sturen.

Meer informatie vindt u in het gelinkte artikel.

Toegestane e-maildomeinen in uw beveiligingsinstellingen kunnen voorkomen dat gebruikers van buiten uw organisatie worden uitgenodigd voor toegang tot uw Google Ads-account.

Meer informatie vindt u in het gelinkte artikel.

Een beveiligingsmachtiging is een instelling op Mijn Klantencentrum-niveau die beveiligingsbeleid afdwingt voor alle accounts in de organisatiestructuur. Dit betekent dat beheerders van grote Mijn Klantencentrums makkelijk het volgende kunnen doen:

1. Vereisen dat alle gebruikers verificatie in 2 stappen of Geavanceerde beveiliging gebruiken.
  2. De e-maildomeinen beperken van gebruikers die worden uitgenodigd voor hun account.

Meer informatie vindt u in het gelinkte artikel.

Best practices voor het beschermen van uw Google Ads-account

We raden u aan uw account regelmatig te checken op het volgende:

• Wie heeft er toegang tot uw Google Ads-account?
  • Check op onbevoegde wijzigingen.
  • Verwijder inactieve gebruikers.
  • Verleen de minimale toegang die elke gebruiker nodig heeft.
  • Check gerelateerde manageraccounts.

Lees voor meer informatie het artikel Uw Google Ads-account beveiligen: best practices.

Problemen met accounttoegang

Als u vermoedt dat iemand contact met u heeft opgenomen om uw wachtwoord, creditcardnummer of andere gevoelige informatie te achterhalen, moet u deze gegevens niet verstrekken. Als u denkt dat uw account risico loopt, voert u de onderstaande stappen uit om het te beschermen.

1. Stel ons zo snel mogelijk op de hoogte via ons accountbeveiligingsformulier. Mijn account is gehackt
  2. Volg onze beveiligingstips om uw account te beschermen.

Verdachte e-mails, telefoongesprekken of webpagina's melden

Nadat u maatregelen heeft genomen om uw informatie te beschermen, brengt u ons op de hoogte van wat er is gebeurd, zodat we een onderzoek kunnen starten.

• Een e-mail of telefoongesprek melden: Gebruik dit formulier om contact op te nemen met een online specialist.
  • Een webpagina melden: Gebruik dit formulier om de URL van een verdachte webpagina aan ons door te geven. Als u een link heeft ontvangen via e-mail, moet u niet op de link klikken om naar de webpagina te gaan. Klik in plaats daarvan met de rechtermuisknop op de link en selecteer Linkadres kopiëren of Linklocatie kopiëren. Plak de gekopieerde link daarna in het formulier.
  • Een derde melden: Gebruik dit formulier om ons op de hoogte te stellen van een probleem met een bedrijf dat Google Ads-services verkoopt.

Gerelateerde links

Goed om te weten

Onze producten