Over de status van advertentiegroepen

De status van uw advertentiegroep geeft aan of uw advertentiegroep actief is.

De status van de advertentiegroep verschilt van de statussen van campagnes, advertenties en zoekwoorden, hoewel de statussen elkaar wel kunnen beïnvloeden. Advertentiegroepen zijn opgenomen in een campagne en elke campagne kan een of meer advertentiegroepen bevatten. Elke advertentiegroep bevat advertenties en zoekwoorden.

Advertentiegroepen kunnen naast zoekwoorden andere targetingmethoden gebruiken, zoals targeting op demografie of remarketinglijsten. Dit artikel gaat over advertentiegroepen die zoekwoordtargeting gebruiken.

Advertentiegroepstructuur

Campagne

Campagne

Advertentiegroep

Advertentiegroep

Advertentiegroep

Advertentiegroep

Advertenties
Zoekwoorden

Advertenties
Zoekwoorden

Advertenties
Zoekwoorden

Advertenties
Zoekwoorden

Deze structuur betekent dat statuswijzigingen op campagneniveau gevolgen hebben voor de statussen van de advertentiegroepen, advertenties en zoekwoorden in de betreffende campagne. Een statuswijziging op advertentiegroepniveau is van invloed op de advertenties en zoekwoorden in de betreffende advertentiegroep, enzovoort.

Als u bijvoorbeeld uw campagne onderbreekt, krijgen de advertentiegroepen in die campagne dezelfde Onderbroken-status (net als de advertenties en zoekwoorden). Als u echter een afzonderlijke advertentiegroep onderbreekt in een campagne met meerdere advertentiegroepen, wordt alleen die ene advertentiegroep onderbroken (evenals de advertenties en zoekwoorden in die advertentiegroep). De resterende advertentiegroepen, advertenties en zoekwoorden in de campagne blijven ingeschakeld. Meer informatie over de campagnestatus

Tip

Worden uw advertenties niet weergegeven? Hier volgen enkele van de meest voorkomende redenen:

• U heeft een advertentiegroep of bovenliggende campagne gedeactiveerd door deze te onderbreken of te verwijderen.
  • Uw saldo is op.
  • U heeft de weergave van uw advertenties niet gepland.

Meer informatie over waarom uw advertentie mogelijk niet wordt getoond

De status van uw advertentiegroep controleren

In de kolom 'Status' van uw advertentiegroepen kunt u zien of uw advertentiegroep actief is. Op basis van de status van uw advertentiegroep kunt u het volgende te weten komen:

• Welke van uw advertentiegroepen zijn onderbroken of ingeschakeld of een andere status hebben
  • Welke wijzigingen u moet aanbrengen in een advertentiegroep of de bijbehorende campagne
  • Of een advertentiegroep is goedgekeurd op basis van het Google Ads-beleid

Instructies

Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.

De status van uw advertentiegroep controleren

1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Campagnes Campaigns Icon.
  2. Klik in het gedeeltemenu op het dropdownmenu Campagnes.
  3. Klik op Advertentiegroepen.
  4. In de kolom 'Status' ziet u de status van elke advertentiegroep.
  5. Klik op de kolomkop 'Status' om uw advertentiegroepen opnieuw te ordenen en te sorteren op status.
Naar Google Ads

De betekenis van de status van uw advertentiegroep

Status van de advertentiegroep Wat dit betekent
Geschikt Deze advertentiegroep is ingesteld voor weergave. Het is een goed idee om op het tabblad Advertenties te kijken of er afzonderlijke advertenties zijn die niet lopen vanwege beleidsschendingen.
Geschikt (beperkt)
  • De meeste advertenties in deze advertentiegroep zijn afgekeurd.
  • (Bijna) alle advertenties in deze advertentiegroep worden beperkt door het beleid.
  • De meeste advertenties in deze advertentiegroep worden beoordeeld.
Onderbroken Het weergeven van advertenties is voor deze advertentiegroep tijdelijk uitgeschakeld. Er worden geen advertenties getoond. U kunt de onderbroken advertentiegroep hervatten als u weer advertenties wilt weergeven.
Verwijderd U heeft deze advertentiegroep verwijderd. Er worden geen advertenties getoond.
In behandeling Alle advertenties in deze advertentiegroep worden beoordeeld.
Onvolledig U heeft bepaalde noodzakelijke onderdelen van deze advertentiegroep (zoals zoekwoorden of advertenties) niet ingesteld. Er worden geen advertenties getoond.
Niet geschikt
  • De campagne is onderbroken: u heeft de campagne van deze advertentiegroep onderbroken. Er worden geen advertenties getoond. U kunt de onderbroken campagne hervatten als u weer advertenties wilt tonen.
  • De campagne is verwijderd: u heeft de campagne van deze advertentiegroep verwijderd. Er worden geen advertenties getoond. U kunt de verwijderde campagne hervatten als u weer advertenties wilt tonen.
  • De campagne is opgeschort: de advertentiegroep is niet actief omdat het saldo voor vooraf betalen niet toereikend is. Uw campagne en de bijbehorende advertentiegroepen worden hervat nadat u geld heeft toegevoegd.
  • De campagne is beëindigd: de advertentiegroep bevindt zich in een campagne waarvan de einddatum is verstreken. Er worden geen advertenties getoond.
  • De campagne is in behandeling: u heeft gepland dat de campagne van deze advertentiegroep later van start gaat. Er worden nog geen advertenties getoond.
  • Deze advertentiegroep bevat geen advertenties of alle advertenties zijn onderbroken.
  • Deze advertentiegroep bevat geen zoekwoorden of alle zoekwoorden zijn onderbroken.
  • Alle advertenties in deze advertentiegroep zijn afgekeurd.