Entendre per què se us ha efectuat un càrrec

Teniu problemes per entendre o identificar un càrrec de Google Ads? Utilitzeu aquesta eina de resolució de problemes per a càrrecs de Google Ads no identificats.

Informació que cal saber abans

• Amb Google Ads, se us cobrarà automàticament el primer dia de cada mes o quan el vostre saldo arribi a l'import conegut com a llindar de pagament.
  • El càrrec inclou els costos publicitaris i el saldo impagat del mes anterior, més els impostos i les taxes que es poden aplicar en alguns països.
  • De vegades, el càrrec del primer dia del mes pot superar el llindar de pagament.

El càrrec

Costos actuals + saldo pendent = import del càrrec

El càrrec inclou els costos publicitaris actuals, més els impostos i les taxes (si n'hi ha), així com els costos impagats, inclosos els impostos i les taxes, del cicle de facturació anterior, menys els ajustos / crèdits promocionals del cicle de facturació actual o anterior.

• Els costos actuals corresponen al període de facturació actual.
  • Els costos impagats corresponen a períodes de facturació anteriors.

Si el total de costos publicitaris supera el vostre llindar de pagament (és a dir, l'import que sol activar un càrrec), els costos addicionals s'afegiran al saldo actual per al càrrec següent.

El saldo actual està format per qualsevol saldo transferit d'un mes anterior i pel vostre cost net (que inclou el cost publicitari, els impostos i les taxes, si n'hi ha, menys els ajustos i els crèdits promocionals) del mes actual.

Exemple 1

Això és una representació visual del moment en què la despesa mensual és inferior al llindar de pagament actual.

La despesa mensual és inferior al vostre llindar de pagament (és a dir, l'import de saldo que activa un càrrec), com ara en les circumstàncies següents:

• La darrera data de pagament va ser l'1 d'agost.
  • El llindar de pagament és de 50 €.
  • La despesa mensual de l'agost és de 49 €.
  • A l'exemple anterior, se us cobraran 49 € l'1 de setembre.

Exemple 2

Això és una representació visual del moment en què la despesa mensual és superior al llindar de pagament actual.

La despesa mensual és superior al vostre llindar de pagament (és a dir, l'import de saldo que activa un càrrec), com ara en les circumstàncies següents:

• El darrer càrrec de pagament va ser l'1 d'agost.
  • El llindar de pagament és de 250 €.
  • La despesa mensual de l'agost és de 275 €.
  • A l'exemple anterior, se us cobraran 250 € a l'agost, el dia en què el saldo superi el llindar de pagament de 250 €. A més, l'1 de setembre se us cobrarà el saldo restant de 25 €.

Preguntes més freqüents sobre els càrrecs

Obriu els enllaços a continuació per veure les respostes a preguntes sobre els càrrecs.

Se us ha cobrat més d'una vegada en un mes

Els càrrecs normalment no s'apliquen un cop al mes o al final del mes, sinó que es poden produir diverses vegades durant el mes, i es basen principalment en els llindars (és a dir, l'import establert dels costos que el vostre compte assoleix). Aquest import activa un càrrec i, per tant, pot ser que us cobrem més d'un cop al mes.

Si no supereu mai l'import del llindar de pagament en un mes, se us cobrarà automàticament el mateix dia de cada mes (és possible que la data del pagament automàtic variï en els mesos més curts o els anys de traspàs).

Exemple 1

Si el llindar és de 500 €, se us aplicarà un càrrec cada vegada que els costos arribin als 500 € en el mateix mes. Si els costos totals són de 1.500 € en un mes, se us cobraran 500 € tres vegades (3 × 500 = 1.500).

Exemple 2

Si el vostre darrer pagament automàtic va ser un càrrec per haver arribat a un llindar de 500 € el 25 d'agost i no torneu a arribar-hi abans que acabi el mes, el pagament automàtic següent serà l'1 de setembre.

Càrrecs idèntics

Tot i que no sol passar, si veieu dos càrrecs idèntics de Google Ads a l'extracte del compte bancari o de la targeta de crèdit, pot tractar-se d'un d'aquests dos casos:

• Sol·licitud d'autorització: es tracta d'una sol·licitud que es produeix entre el nostre sistema de facturació i el banc emissor de la targeta de crèdit gairebé sempre que s'efectua un pagament. La sol·licitud figura com un import pendent que equival exactament a un càrrec que ja s'ha processat. Normalment, aquestes sol·licituds desapareixen al cap d'uns dies, tot i que això pot variar en funció del banc.
  • Càrrec duplicat: es pot produir un error que generi un càrrec duplicat, és a dir, que un mateix import es facturi al compte dues vegades, i que cap d'aquests imports no estigui marcat com a pendent a l'extracte. Google no pot reembossar ni cancel·lar el pagament, però qualsevol pagament addicional s'utilitzarà com a crèdit que s'aplicarà a futures despeses publicitàries. De vegades, es pot efectuar un pagament automàtic fins i tot després d'iniciar el pagament manual a causa del temps que es necessita perquè Google el reconegui.
  • Un altre motiu perquè es produeixi un càrrec duplicat pot ser que la despesa del vostre compte sigui alta i que hàgiu arribat a l'import del llindar més d'una vegada al dia, la qual cosa activa un càrrec automàtic. Si la despesa del vostre compte és molt alta, és possible que compliu els requisits per augmentar l'import del llindar. Obteniu més informació sobre com podeu canviar la freqüència amb què se us cobra.

Si a l'extracte bancari s'hi mostra un càrrec duplicat o una sol·licitud d'autorització que no desapareix per si sola, demaneu ajuda a la vostra entitat bancària.

Alguns dies se us ha cobrat un import superior al vostre pressupost diari mitjà

El trànsit de cerca d'Internet varia cada dia. Per compensar aquestes fluctuacions i garantir el màxim rendiment de les campanyes, Google pot admetre en un dia fins al doble d'interaccions del que permet el pressupost diari mitjà. Aquesta pràctica s'anomena sobreimpressió.

Tanmateix, el nostre sistema garanteix que, en un determinat període de facturació, mai no se us cobri més del nombre de dies del període de facturació multiplicat pel vostre pressupost diari mitjà.

Per exemple, si el pressupost diari és de 10 € i se us cobra per un període de facturació mensual, l'import màxim que pagareu serà de 300 €.

Si Google publica els vostres anuncis en excés i acumuleu més costos en un període de facturació del que permet el pressupost, s'aplicarà un crèdit automàticament al vostre compte. Per exemple, si acumuleu 35 € en clics durant un mes, però teniu configurat un pressupost diari mitjà d'1 € per dia (que es traduiria en 30 € per cada període de facturació mensual), rebreu un crèdit per sobreimpressió de 5 €.

Nota: les campanyes de pagament per conversions es facturen d'una altra manera i se us pot facturar més del doble del pressupost diari mitjà.

Per veure si heu rebut algun crèdit per sobreimpressió:

Nota: les instruccions de més avall formen part del disseny nou de l'experiència d'usuari de Google Ads. Per utilitzar el disseny anterior, feu clic a la icona "Aparença" i seleccioneu Utilitzeu el disseny anterior. Si feu servir la versió anterior de Google Ads, reviseu el Mapa de referència ràpida o bé feu servir la barra de cerca del tauler de navegació superior de Google Ads per trobar la pàgina que esteu cercant.
  1. Al compte de Google Ads, feu clic a la icona Facturació Icona de facturació.
  2. Feu clic a Resum.
  3. Obriu la targeta del mes corresponent i seleccioneu Ajustos.
  4. Seleccioneu Activitat de la campanya.
  5. Els crèdits per excés d'activitat s'etiqueten com a "Sobreimpressió".

Se us ha cobrat quan ja havíeu iniciat un pagament manual

Si utilitzeu l'opció de configuració de pagaments automàtics i després feu un pagament manual, se us podria efectuar un càrrec al vostre cicle de facturació automàtic.

Els motius són els següents:

• Hi havia un pagament automàtic en curs quan vau iniciar el pagament manual: el cicle de pagaments automàtics és puntual, de manera que si vau efectuar el pagament manual quan aquest procés s'estava duent a terme, pot ser que se us cobri igualment. És més probable que això passi si efectueu un pagament manual quan estigueu a punt d'assolir el llindar de facturació, al final del mes natural.
  • Heu arribat al final del cicle de facturació: després d'efectuar un pagament manual, el vostre compte retornarà al seu cicle de facturació habitual. Rebreu un càrrec automàtic quan els costos del compte assoleixin el llindar de pagament o bé el primer dia del mes següent, el que passi abans.

Se us ha cobrat després d'introduir un codi promocional

Un cop s'hagi esgotat el crèdit promocional, els anuncis continuaran publicant-se i acumulareu costos publicitaris (naturalment, només si utilitzeu els pagaments automàtics). Si s'ha esgotat el crèdit i voleu deixar d'acumular costos, poseu en pausa les campanyes.

Se us ha cobrat fora del cicle de facturació

És possible que se us cobri fora del cicle de facturació si heu efectuat un pagament manual (fent clic als botons del vostre compte Efectua un pagament o Afegeix fons). Tot i que els pagaments automàtics es processen dins d'un cicle de facturació establert, podeu efectuar pagaments manuals en qualsevol moment:

• Heu efectuat un pagament manual (seleccionant el botó Efectua un pagament al vostre compte). Malgrat que els pagaments automàtics es processen dins d'un cicle de facturació establert, podeu efectuar pagaments manuals en qualsevol moment.
  • Pot ser que faci poc que el compte s'hagi actualitzat a una interfície de facturació nova. Quan això passa, se us aplica un càrrec pel saldo del compte en el moment de l'actualització. Ara bé, no se us cobra per l'actualització. Aquest càrrec únic queda fora del vostre cicle de facturació normal, però tots els càrrecs futurs s'han d'aplicar dins del cicle de facturació habitual.

Se us ha cobrat després d'aturar els anuncis o de cancel·lar el compte

Quan deixeu de publicar anuncis, ja sigui perquè hàgiu cancel·lat el compte o perquè hàgiu posat en pausa o tret les campanyes, el sistema de Google Ads pot tardar unes quantes hores a aturar completament la publicació dels anuncis. A partir d'aquest moment, ja no acumulareu més costos.

Tanmateix, se us cobraran els costos publicitaris impagats que s'hagin acumulat abans que s'aturés la publicació dels anuncis. Com que el nostre sistema es basa en un cicle de facturació mensual, pot ser que els càrrecs finals no s'apliquin fins al cap d'unes quantes setmanes.

Per veure si teniu costos publicitaris impagats, seleccioneu la icona Facturació Icona de facturació, feu clic a Resum i, tot seguit, consulteu el saldo actual a la part superior de la pàgina.

Els càrrecs que figuren a l'extracte bancari no coincideixen amb els del compte de Google Ads

De vegades, els càrrecs de l'extracte bancari poden ser una mica diferents dels que veieu al compte de Google Ads. Els motius més habituals són els següents:

Hi ha un o dos dies de diferència entre els càrrecs
En la majoria dels casos, això és normal, ja que els càrrecs es poden publicar en dies diferents a Google Ads i als extractes bancaris. Com que Google Ads i els bancs funcionen amb sistemes diferents, els pagaments no es produeixen sempre al mateix moment.

Els càrrecs bancaris no es mostren a Google Ads
Si això passa, reviseu els dos comptes de la manera següent:

1. Si disposeu de més d'un compte de Google Ads, consulteu-los tots per veure si els càrrecs es mostren (en molts casos, l'identificador de client de 10 dígits es mostra a l'extracte bancari). Vegeu més detalls a continuació sobre com es mostren els càrrecs o obteniu més informació sobre els càrrecs no autoritzats.
  2. Si encara no sabeu d'on prové el càrrec, podeu contactar amb el nostre equip d'assistència. Tingueu preparada una captura de pantalla o una còpia escanejada del càrrec per facilitar-nos-en la investigació. No oblideu tapar la resta de càrrecs i dades que no estiguin associats al càrrec en qüestió; la vostra privadesa és molt important per a Google.

Enllaços relacionats

Ha estat útil?

Com ho podem millorar?
true
Drive Revenue with Optiscore

Want to improve account health and drive business goals? Learn from industry & Google experts on how to drive revenue with the help of Optimization Score & Auto Apply Recommendations.

Register Now