Tips om effectieve display-advertenties te maken

Als display-advertenties nieuw voor u zijn, of als u de prestaties van uw display-advertenties wilt verbeteren, hebben we enkele nuttige tips voor u:

• Maak effectief gebruik van tekst, afbeeldingen en kleurenschema's
  • Experimenteer met verschillende typen display-advertenties en contentontwerpen
  • Maak uw eigen aangepaste afbeeldingen
  • Maak display-advertenties op basis van uw bestaande tekstadvertenties

De ideale display-advertentie maken

Er is veel mogelijk met display-advertenties. Neem dus de tijd om te experimenteren met verschillende templates, kleuren en content om de beste resultaten te behalen en uw advertentie te laten opvallen.

Wat zijn de kenmerken van een goede display-advertentie? Hieronder vindt u onze beste tips om effectieve display-advertenties te maken. Laten we elk van deze tips eens nader verkennen en een paar voorbeelden bekijken. Meer informatie over best practices voor display-advertentiemateriaal

Volg de afbeeldingsrichtlijnen

Opmerking: Met responsieve display-advertenties kunt u maximaal 15 afbeeldingen uploaden in 3 beeldverhoudingen: liggend, vierkant en staand. Alle afbeeldingen hebben een maximale bestandsgrootte van 5120 KB.
Liggende afbeelding (1,91:1)
  • Aanbevolen formaat: 1200 x 628
  • Minimumformaat: 600 x 314
Vierkant (1:1)
  • Aanbevolen formaat: 1200 x 1200
  • Minimumformaat: 300 x 300
Staand (9:16)
  • Aanbevolen formaat: 900 x 1600
  • Minimumformaat: 600 x 1067

Gebruik responsieve display-advertenties

Met responsieve display-advertenties bespaart u tijd, omdat u niet langer meer verschillende versies van uw advertenties voor verschillende apparaten hoeft te maken. Responsieve display-advertenties passen automatisch de grootte van uw advertentie aan voor verschillende typen apparaten, zoals mobiele apparaten, tablets en desktops, en passen in vrijwel elke beschikbare advertentieruimte. Meer informatie over responsieve display-advertenties.

Ideeën voor advertenties

Op zoek naar advertentie-ideeën? Bekijk onze galerij met rich media-advertenties. Filter de advertenties op indeling, functie, type, formaat, branche of land.

Optimaliseer uw afbeeldingen en merklogo

Responsieve display-advertenties moeten een duidelijk en eenvoudig merklogo bevatten (met een beeldverhouding van 1:1 of 4:1) en een duidelijke en eenvoudige merknaam. De hoofdafbeelding moet duidelijk en van hoge kwaliteit zijn. Vermijd overlappende tekst, collages en te veel lege ruimte.

De hoofdafbeelding moet een fysieke omgeving met een echte achtergrond bevatten, en de schaduwen en belichting moeten natuurlijk zijn. Geaccepteerde beeldverhoudingen zijn 1,91:1, 1:1 en 9:16 (optioneel). We raden aan om meer afbeeldingen van 1,91:1 te gebruiken dan afbeeldingen met een beeldverhouding van 1:1 en 9:16.

Gebruik duidelijke en overtuigende koppen en tekst

Gebruik voor uw kop een duidelijke en eenvoudige tekst om uw product, service of merk te beschrijven. Zorg dat uw beschrijvingstekst makkelijk te lezen en te begrijpen is (maximaal 80 tekens) en gebruik standaard Nederlands hoofdlettergebruik in zinnen. Vermijd algemene teksten, alleen hoofdletters of click-bait.

Goede voorbeelden Slechte voorbeelden

Kop: 'Onze nieuwe wollen sokken zijn warm en zacht'

Tekst: 'Al onze bestellingen worden op maat gemaakt en bij u thuis afgeleverd!'

Kop: 'Onze Nieuwe Wollen Sokken'

Tekst: 'Klik hier voor meer informatie.'

Kop: 'Sinbad's Big Adventure, op 22 november in de bioscoop'

Tekst: 'De avontuurlijkste film van de zomer.'

Kop: 'SINBAD’S BIG ADVENTURE'

Tekst: 'ONGELOOFLIJKE AVONTUREN IN DEZE VROLIJKE ZOMERFILM.'

Vermeld prijzen, promoties en exclusieve aanbiedingen

Zorg ervoor dat uw klanten het weten als u iets speciaals te bieden heeft. Mensen kijken meestal eerst rond voordat ze ergens een besluit over nemen. Geef ze wat ze nodig hebben om ze bij die besluitvorming te helpen.

Met termen als speciale aanbieding, kortingsbon, korting, promotiecode of koopje kunt u mensen laten weten dat u ze voordeel te bieden heeft.

Zorg voor een relevante landingspagina

Bekijk de pagina op uw website waarnaar u linkt. Deze pagina wordt de landingspagina genoemd. Neem een duidelijke call-to-action in uw advertentie op die kijkers meteen naar die landingspagina leidt. Bevat uw advertentietekst bijvoorbeeld de tekst Bel ons, dan vermeldt u het telefoonnummer van uw bedrijf op de landingspagina. Bevat uw advertentietekst de tekst Tijdelijke aanbieding, dan leidt u mensen naar die promotie op de landingspagina. Vermeld in uw uiteindelijke URL de hele URL.

Maak 3 à 4 advertenties per advertentiegroep.

U kunt 3 tot 4 advertenties per advertentiegroep maken om verschillende boodschappen met verschillende afbeeldingen uit te proberen. Zo kunt u bepalen welke advertentie het beste presteert bij uw klanten. Google Ads kan automatisch de beter presterende advertenties binnen een advertentiegroep vaker weergeven. Zo hoeft u niet te gissen en kunt u voortborduren op de kennis die u met uw experimenten heeft opgedaan.