Om konverteringssporing

Bemærk! Det globale websitetag (gtag.js) er nu blevet til Google-tagget. Denne ændring betyder, at du får adgang til nye funktioner og mulighed for at forbedre datakvaliteten i både nye og allerede oprettede gtag.js-installationer, uden at du behøver at tilføje kode. Få flere oplysninger om Google-tagget.

Konverteringssporing er et gratis værktøj, der viser dig, hvad der sker, efter at en kunde har interageret med dine annoncer – uanset om vedkommende har købt et produkt, tilmeldt sig dit nyhedsbrev, ringet til din virksomhed eller downloadet din app. Når en kunde fuldfører en handling, du har defineret som værdifuld, kaldes denne kundehandling for en konvertering. Forgrundsbillede for "Om samtalesporing" med en oversigt over, hvordan samtalesporing fungerer

I denne artikel kan du læse om følgende:

Du kan finde en konfigurationsvejledning under Forskellige metoder til sporing af konverteringer.

Hvorfor er det en god idé at bruge konverteringssporing?

• Se, hvilke søgeord, annoncer, annoncegrupper og kampagner der er mest effektive til at generere værdifuld kundeaktivitet.
  • Få større indsigt i dit investeringsafkast (ROI, return on investment) så du kan træffe mere velfunderede beslutninger i forhold til dine annonceudgifter.
  • Brug Smart Bidding-strategier (f.eks. Maksimér antal konverteringer, Mål-CPA og Mål-ROAS), der automatisk optimerer dine kampagner i forhold til dine forretningsmål.
  • Find ud af, hvor mange kunder der interagerer med dine annoncer på én enhed eller i én browser og foretager en konvertering på en anden enhed eller i en anden browser. Du kan se data for konverteringer via anden enhed, anden browser og andre konverteringsdata i rapporteringskolonnen "Alle konverteringer".

Hvordan fungerer konverteringssporing?

Aktivér YouTube-undertekster for at få vist undertekster på dit modersmål. Vælg ikonet for indstillinger Billede af ikonet for YouTube-indstillinger nederst i videoafspilleren, vælg "Undertekster", og vælg derefter sprog.

Konverteringssporing begynder med, at du opretter en konverteringshandling på din Google Ads-konto. En konverteringshandling er en specifik kundeaktivitet, der er værdifuld for din virksomhed. Du kan bruge konverteringssporing til at spore følgende typer handlinger:

Konverteringssporing – websitehandlinger

Konverteringssporing – telefonopkald
  • Appinstallationer og handlinger i appen: Installationer af dine Android- eller iOS-mobilapps og køb eller anden aktivitet i disse apps. Få flere oplysninger om sporing af mobilappkonverteringer
    • Hvis du både har et website og en mobilapp, kan du konfigurere appkonverteringssporing ved hjælp af Web to App Connect. Når du har brugt Web to App Connect-grænsefladen til at konfigurere konverteringssporing og brug af dybe links (som giver dig mulighed for at linke fra dine annoncer direkte til din virksomhedsapp), kan du give dine kunder en problemfri web til app-oplevelse og opnå i gennemsnit dobbelt så høje konverteringsrater for annonceklik, der lander i din app, sammenlignet med dit mobilwebsite.

Med Web to App Connect kan kunderne nemt fuldføre deres tilsigtede handling, uanset om de foretager et køb, tilmelder sig eller lægger varer i kurven. I Web to App Connect-grænsefladen kan du desuden spore disse konverteringshandlinger i appen og få anbefalinger til, hvordan du kan forbedre din kampagne.

Følg de 3 trin nedenfor for at komme i gang med Web to App Connect:

1. Klik på ikonet Værktøjer Tools Icon på din Google Ads-konto.
  2. Klik på rullemenuen Planlægning på sektionsmenuen.
  3. Klik på Center for appannoncer. Dette fører dig til Web to App Connect-grænsefladen.

Få flere oplysninger om bedre konverteringer ved hjælp af Web to App Connect-grænsefladen.

Konverteringssporing – Apphandlinger
  • Import: Kundeaktivitet, der starter online og slutter offline, f.eks. når en kunde klikker på en annonce og sender en kontaktformular online og senere underskriver en kontrakt på dit kontor. Få flere oplysninger om import af offlinekonverteringer.
Konverteringssporing – import
  • Lokale handlinger: Handlinger, der tælles, når folk interagerer med en annonce, der er specifik for et fysisk sted eller en fysisk butik. Få flere oplysninger om lokale konverteringshandlinger.
Konverteringssporing – lokale handlinger

Aktivér YouTube-undertekster for at få vist undertekster på dit modersmål. Vælg ikonet for indstillinger Billede af ikonet for YouTube-indstillinger nederst i videoafspilleren, vælg "Undertekster", og vælg derefter sprog.

Processen for konverteringssporing fungerer lidt forskelligt alt efter konverteringskilde, men falder stort set inden for en af følgende kategorier, hvis der ses bort fra offlinekonverteringer:

• Du tilføjer et Google-tag eller et kodestykke i din website- eller mobilappkode. Når en kunde klikker på din annonce fra Google Søgning eller udvalgte websites på Google Displaynetværket, eller når en kunde ser din videoannonce, placeres der en midlertidig cookie på kundens computer eller mobilenhed. Når kunden fuldfører den definerede handling, genkender vores system cookien via det kodestykke, du har tilføjet, og vi registrerer en konvertering.
  • Nogle typer konverteringssporing kræver ikke et tag. Hvis du f.eks. sporer telefonopkald fra opkaldsaktiver eller opkaldsannoncer, bruger du et Google-viderestillingsnummer til at spore, hvornår opkaldet kom fra en af dine annoncer, og til at spore detaljer som opkaldsvarighed, start- og sluttidspunkt for opkaldet og områdenummer hos den, der ringer. Appdownloads og køb i appen fra Google Play samt lokale handlinger registreres desuden automatisk som konverteringer, og der er ikke brug for en sporingskode.

Når du har konfigureret konverteringssporing, kan du se data om konverteringer for dine kampagner, annoncegrupper, annoncer og søgeord. Visning af disse data i dine rapporter kan hjælpe dig med at finde ud af, hvordan din annoncering kan hjælpe dig med at nå vigtige mål for din virksomhed.

Sikkerhed og privatliv i forbindelse med appsporing

Googles sikkerhedsstandarder er særdeles omfattende. Google Ads indsamler kun data om de apps, hvor du har konfigureret sporing.

Sørg for klart og fyldestgørende at informere brugerne om, hvilke data du indsamler på dine apps, og for at indhente samtykke for indsamlingen, når loven kræver det.

Bemærk! Hvis du ikke har indhentet brugernes samtykke til indsamling, deling og brug af personoplysninger med henblik på tilpasning af annoncer, når dette er et lovkrav, skal du sørge for at deaktivere indsamling af remarketingdata. Få oplysninger om, hvordan du ændrer Google-tagget for at deaktivere indsamling af data til brug i forbindelse med personligt tilpasset annoncering for bestemte brugere.