Anbefalte fremgangsmåter for annonsører som er underlagt lovverket i California

Google leverer oversatte versjoner av brukerstøtten, men de er ikke ment å endre innholdet i retningslinjene våre. Den engelskspråklige versjonen er den offisielle versjonen vi bruker for å håndheve retningslinjene. Hvis du vil lese denne artikkelen på et annet språk, kan du bruke rullegardinmenyen for språk nederst på siden.

Myndighetskode §84504.6 (2018) i California medfører nye forpliktelser for visse komiteer og annonseplattformer på nettet i forbindelse med avstemninger om forslag til innføring eller endring av lover, samt annonser for kandidater som stiller til lokal- eller delstatsvalg i California. Loven trer i kraft 1. januar 2020.

Google kan ikke gi deg råd om hvorvidt du eller annonsene dine overholder denne loven, eller angående de spesifikke forpliktelsene dine i henhold til denne loven. Vi har imidlertid laget en veiledning i Googles implementering av kravene i den aktuelle California-loven og noen anbefalinger for kontoadministrasjon i lys av disse kravene.

Krav til hurtig varsling og bekreftelse

I henhold til myndighetskode §84504.6 i California samt retningslinjene for valgkampannonser krever Google at annonsører gjør følgende:

1. Bekrefter identiteten sin og at de er kvalifisert til å kjøre valgkampannonser via Googles prosess for bekreftelse av annonsører av politiske annonser.
  2. Raskt og på en tydelig måte varsler Google når de kjører «annonser med bekjentgjørelser for annonseplattformer på nettet», i brukerstøtten for Google Ads her og i brukerstøtten for DV360 her.
  3. Oppgir nødvendig informasjon slik at Google kan overholde lovens forpliktelser knyttet til bekjentgjørelse.

(1) Bekreftelsesprosessen

For å kunne kjøre annonser i tråd med denne loven må du først bekrefte identiteten din og at du er kvalifisert til å kjøre valgkampannonser i samsvar med Googles retningslinjer for valgkampannonser. Du kan søke om bekreftelse her. Fullfør bekreftelsen før du fullfører prosessen for hurtig varsling.

(2) Prosessen for hurtig varsling

Varsle Google raskt og på en tydelig måte når du kjører «annonser med bekjentgjørelser for annonseplattformer på nettet». Du kan ikke kjøre slike annonser før denne prosessen er fullført.

(3) Gi Google informasjonen nedenfor:

1. Kunde-ID for Google Ads (denne veiledningen inneholder mer informasjon om hvordan du kan finne kunde-ID-en din). Hvis du eller byrået ditt administrerer flere Google Ads-kontoer, er det ikke kunde-ID-en for Google Ads-managerkontoen din du skal oppgi ovenfor. Skriv inn kunde-ID-en for den aktuelle personlige kontoen.
  2. Det offisielle navnet på komiteen
  3. ID-nummeret for komiteen
  4. Navnet på bekjentgjørelsen
  5. Komiteens adresse
  6. Komiteens kasserer
  7. Navnene på kandidatene og embetene og/eller avstemningene om forslag til innføring eller endring av lover i tillegg til jurisdiksjonene det henvises til i annonsene dine

MERKNAD:  For at det skal bli enklere å ta vare på åpenhetsdataene for annonsene dine anbefaler vi at du oppretter en ny konto for hver av de politiske kandidatene eller for hver av avstemningene om forslag til innføring eller endring av lover som du ønsker å kjøre annonser for. Hvis du kjører annonser for flere politiske kandidater og/eller avstemninger i én konto, må du oppgi de nødvendige opplysningene (kandidatnavn og aktuelt embete eller avstemning samt jurisdiksjon) for hver av de politiske kandidatene og/eller avstemningene du kjører eller ønsker å kjøre annonser for.

Hvis du bestemmer deg for å kjøre annonser for en ny politisk kandidat eller avstemning i samme konto, må du fullføre prosessen for hurtig varsling på nytt. Hver gang du fullfører prosessen for hurtig varsling, må du oppgi en fullstendig liste over alle politiske kandidater og avstemninger du kjører – eller kommer til å kjøre annonser for i kontoen.

Slik bruker Google informasjonen du oppgir:

Bekjentgjørelser i annonser

Alle annonsene dine vil være kvalifisert for «Betalt av»-bekjentgjørelser på Hvorfor vises denne annonsen?-ikonet (som vises i hjørnet på annonsen). Brukere klikker på dette ikonet for å finne ut mer om annonsen og annonsøren. Hvis du kjører «annonser med bekjentgjørelser for annonseplattformer på nettet», kan du ikke velge bort dette ikonet i annonsene dine.

Denne bekjentgjørelsen omfatter følgende:

1. Navnet på bekjentgjørelsen (og eventuelle oppdateringer av navnet etter hvert som de forekommer)
  2. Ytterligere biografisk informasjon om komiteen din: (1) komiteens kasserer, (2) komiteens adresse, (3) komiteens ID-nummer
  3. En link til annonsørsiden din under Politisk annonsering i Googles innsynsrapport. En forsinkelse kan forekomme fra du begynner å kjøre annonser til annonsene dine vises i rapporten.

Annonsearkiv for innsynsrapporter

Google tar med tilleggsinformasjon om bekjentgjørelsene på hver av annonsesidene dine under Politisk annonsering i Googles innsynsrapport.

Denne bekjentgjørelsen omfatter følgende:

1. Navnet på komiteen
  2. ID-nummeret til komiteen
  3. Navnene på kandidatene og embetene og/eller avstemningene om forslag til innføring eller endring av lover i tillegg til jurisdiksjonene det henvises til i annonsene dine

Merknader og anbefalte fremgangsmåter

Ett komitenavn og bekjentgjørelsesnavn per konto: Bare ett komitenavn og bekjentgjørelsesnavn kan knyttes til de ulike kontoene. Hvis du administrerer annonser for flere komiteer, må du opprette en egen konto for hvert komité og fullføre prosessen for hurtig varsling for hver av kontoene.

Opprett en ny konto for hver politiske kandidat eller hver avstemning: Vi anbefaler at du oppretter en ny konto for hver av de politiske kandidatene eller for hver av avstemningene du ønsker å kjøre annonser for, selv om annonsene kjøres av den samme komiteen. På denne måten indikeres de ulike politiske kandidatene eller avstemningene tydelig i innsynsrapporten som det henvises til i de forskjellige annonsene dine. Du må fullføre prosessen for hurtig varsling for hver av kontoene.

Alle annonsene i kontoen er kvalifisert for bekjentgjørelser: Når du har fullført prosessen for hurtig varsling for en konto, er alle de aktive annonsene i kontoen kvalifisert til å vise bekjentgjørelser som er spesifikke for California. Hvis noen av annonsene dine ikke er omfattet av lovgivningen i California, og du ikke ønsker at de skal være underlagt kravene som gjelder i California, anbefaler vi at du plasserer disse annonsene i en egen konto.

Begrensninger i annonseformater: Det kan hende at du ikke kan bruke visse formater hvis Google ikke kan ta i bruk lovens krav til bekjentgjørelse.

Når informasjon endres: Hvis noe av informasjonen gitt i prosessen for hurtig varsling endres, for eksempel navnet på bekjentgjørelsen din eller de politiske kandidatene eller avstemningene det henvises til i annonsene dine, må du fullføre hele prosessen for hurtig varsling en gang til. Oppdateringer av navnet på bekjentgjørelsen din vises i annonsene dine innen fem virkedager.

Ressurser:

Hvis du vil ha mer informasjon om hvordan du oppretter en ny frittstående konto, kan du gå til brukerstøtten for annonser, her.

Hvis du vil se anbefalte fremgangsmåter for hvordan du administrerer flere kontoer, kan du gå til brukerstøtten for annonser, her.

Hvis du vil ha mer informasjon om hvordan du legger til en ny konto i managerkontoen din, kan du gå til brukerstøtten for Google Ads, her (for å opprette en ny underordnet konto fra managerkontoen din) og her (for å opprette tilknytning mellom en eksisterende underordnet konto og managerkontoen din).