Praktische tips voor adverteerders met betrekking tot wetgeving in Californië

Google biedt vertaalde versies van het Helpcenter. Het is echter niet de bedoeling dat deze de content van ons beleid veranderen. De Engelse versie is de officiële taal waarmee we ons beleid handhaven. Als u dit artikel in een andere taal wilt lezen, stelt u deze in via het dropdownmenu onderaan de pagina.

De California Government Code § 84504.6 (2018) heeft nieuwe verplichtingen tot gevolg voor bepaalde commissies en online advertentieplatforms gerelateerd aan verkiezingen en volksraadplegingen in Californië. De wet treedt op 1 januari 2020 in werking.

Google kan u niet adviseren of u of uw advertenties onder de wet vallen of over wat uw specifieke wettelijke verplichtingen zijn. We hebben echter een handleiding samengesteld over hoe Google de wettelijke vereisten in Californië heeft geïmplementeerd, met enkele aanbevelingen voor accountbeheer in het licht van de vereisten.

Vereisten voor expliciete meldingen en verificatie

In overeenstemming met California Government Code § 84504.6 en ons beleid inzake verkiezingsadvertenties vereist Google dat adverteerders:

1. hun identiteit verifiëren en controleren of ze in aanmerking komen voor de weergave van verkiezingsadvertenties via het verificatieproces voor politieke adverteerders van Google,
  2. Google expliciet op de hoogte stellen wanneer ze 'advertenties met kennisgevingen op online platforms' weergeven. Dat moet u doen in het Helpcentrum van Google Ads en in het Helpcentrum van DV360,
  3. Google gegevens verstrekken om te voldoen aan de kennisgevingsverplichtingen van de wet.

(1) Verificatieproces

Als u advertenties wilt weergeven die onder deze wet vallen, moet u eerst uw identiteit verifiëren en controleren of u in aanmerking komt voor de weergave van verkiezingsadvertenties in overeenstemming met het beleid van Google voor verkiezingsadvertenties. Verificatie aanvragen doet u hier. Voltooi de verificatie voordat u de expliciete melding voltooit.

(2) Proces voor expliciete melding

Stel Google expliciet op de hoogte als u 'advertenties met kennisgevingen op online platforms' weergeeft. U mag deze advertenties pas weergeven nadat dit proces is voltooid.

(3) Verstrek Google de volgende informatie:

1. klant-ID van AdWords (gebruik deze instructies om uw klant-ID te vinden). Als u verbonden bent aan een bureau of meerdere Google Ads-accounts beheert, moet u niet de klant-ID voor uw Google Ads-manageraccount opgeven. Geef in plaats daarvan de klant-ID van het afzonderlijke account op.
  2. Officiële naam van de commissie.
  3. ID-nummer van de commissie.
  4. Naam van de kennisgeving.
  5. Adres van de commissie.
  6. Penningmeester van de commissie.
  7. Naam van de kandidaat (of kandidaten) en het verkozen ambt (of de verkozen ambten) en/of volksraadpleging(en) en jurisdictie(s) waarnaar uw advertenties verwijzen.

OPMERKING: Als u de transparantiegegevens van advertenties gemakkelijker wilt kunnen bijhouden, raden we u aan een nieuw account te maken voor elke kandidaatsverkiezing of volksraadpleging waarvoor u advertenties wilt weergeven. Als u vanuit één account advertenties weergeeft voor meerdere kandidaatverkiezingen en/of volksraadplegingen, moet u de vereiste gegevens opgeven (kandidaat en verkozen ambt, of volksraadpleging en jurisdictie) voor elke verkiezing of volksraadpleging waarvoor u advertenties weergeeft of gaat weergeven.

Als u advertenties voor een nieuwe kandidaatverkiezing of volksraadpleging vanuit hetzelfde account wilt weergeven, moet u de expliciete melding opnieuw voltooien. Elke keer dat u het proces voor de expliciete melding voltooit, moet u een volledige lijst met alle verkiezingen en volksraadplegingen opgeven waarvoor u vanuit het account advertenties weergeeft of gaat weergeven.

Hoe Google de door u verstrekte gegevens gebruikt:

Kennisgeving in advertenties

Al uw advertenties komen in aanmerking voor een aangepaste 'Betaald door'-kennisgeving op het pictogram 'Waarom deze advertentie', dat in de hoek van de advertentie wordt weergegeven. Gebruikers klikken op dit pictogram om meer informatie te krijgen over de advertentie en de adverteerder. Als u 'advertenties met kennisgevingen op online platforms' weergeeft, kunt u zich er niet voor afmelden dat dit pictogram wordt weergegeven in uw advertenties.

Deze kennisgeving bevat:

1. Naam van de kennisgeving (en updates van de naam als deze zich voordoen).
  2. Aanvullende biografische gegevens over uw commissie: (1) penningmeester van de commissie, (2) adres van de commissie, (3) ID-nummer van de commissie.
  3. Een link naar uw adverteerderspagina in ons beleid voor politieke advertenties in het Google Transparantierapport. Er kan zich vertraging voordoen tussen het moment waarop u advertenties gaat weergeven en het moment dat die advertenties worden weergegeven in het rapport

Transparantierapport advertentiegegevens

Google voegt aanvullende kennisgevingsinformatie toe aan elk van uw advertentiepagina's in het Google Transparantierapport voor politieke advertenties.

Deze kennisgeving bevat:

1. Naam van de commissie.
  2. ID-nummer van de commissie.
  3. Naam van de kandidaat (of kandidaten) en het verkozen ambt (of de verkozen ambten) en/of volksraadpleging(en) en jurisdictie(s) waarnaar uw advertenties verwijzen.

Opmerkingen en praktische tips

Eén naam per commissie en kennisgeving per account: aan elk account kan slechts één commissienaam en kennisgevingsnaam worden gekoppeld. Als u advertenties beheert voor meerdere commissies, moet u voor elke commissie een afzonderlijk account maken en voor elk account de procedure voor expliciete melding voltooien.

Maak voor elke verkiezing of volksraadpleging een nieuw account: we raden u aan een nieuw account te maken voor elke kandidaatverkiezing of volksraadpleging waarvoor u advertenties wilt weergeven, zelfs als de advertenties door dezelfde commissie worden weergegeven. Hierdoor wordt in het transparantierapport duidelijk aangegeven voor welke kandidaatverkiezing of volksraadpleging uw advertenties worden weergegeven. U moet voor elk account het proces voor expliciete melding voltooien.

Alle advertenties in uw account die in aanmerking komen voor een kennisgeving: nadat u het proces voor expliciete melding van een account heeft voltooid, komen alle actieve advertenties in het account in aanmerking voor specifieke kennisgevingen in Californië. Als bepaalde advertenties niet onder de wet van Californië vallen en u niet wilt dat deze onder de vereisten in Californië vallen, raden we u aan deze advertenties in een afzonderlijk account te plaatsen.

Beperkingen voor advertentie-indelingen: u kunt worden beperkt in het gebruik van bepaalde indelingen als Google de wettelijke vereisten voor kennisgeving niet kan toepassen.

Wanneer er informatie verandert: als de informatie die u tijdens het proces voor expliciete melding verandert, zoals de naam van uw kennisgeving, of de kandidaatverkiezing of volksraadpleging waarop uw advertenties betrekking hebben, moet u het volledige proces voor expliciete melding opnieuw voltooien. Updates in de naam van uw kennisgeving worden binnen vijf werkdagen in uw advertenties weergegeven.

Bronnen:

Meer informatie over hoe u een nieuw afzonderlijk account kunt maken, vindt u hier in het Helpcentrum van Google Ads.

Praktische tips over het beheer van meerdere accounts vindt u hier in het Helpcentrum van Google Ads.

Meer informatie over hoe u een nieuw account aan uw manageraccount kunt toevoegen, vindt u in het Helpcentrum van Google Ads: hier (een nieuw onderliggend account maken vanuit uw manageraccount) en hier (een reeds bestaand onderliggend account toevoegen aan uw manageraccount).