Om certifiering av och upplysningar om abortrelaterade tjänster

Google tillhandahåller översatta versioner av vårt hjälpcenter. De är dock inte avsedda att ändra innehållet i våra policyer. Engelska är vårt officiella språk och den engelska versionen används som utgångspunkt för att tillämpa våra policyer. Om du vill läsa den här artikeln på ett annat språk kan du använda rullgardinsmenyn längst ned på sidan.

Om du vill visa annonser i Förenade kungariket, Irland eller USA i samband med sökfrågor relaterade till att göra abort måste du först ha certifierats som annonsör som antingen utför eller inte utför aborter. Om du inte är certifierad får du inte visa annonser i samband med sökfrågor relaterade till att göra abort.

Krav för certifiering som annonsör som utför aborter

Du betraktas som platsbaserad abortutförare om du utför aborter i egna lokaler, inbegripet men inte begränsat till sjukhus, kliniker (både abortkliniker och allmänkliniker) och läkarmottagningar där aborter utförs eller abortpiller delas ut direkt till patienten.

(Endast annonsörer i USA) Din verksamhet betraktas som certifierat nätapotek om du erbjuder medicinska aborter eller abortpiller men inte i dina egna lokaler. Detta innefattar till exempel aktörer som är auktoriserade att lämna ut abortpiller via post efter konsultation via telemedicin. För att kvalificera dig för detta alternativ måste du ha certifierats av Google enligt kraven för försäljning av receptbelagda läkemedel i policyn för sjukvård och läkemedelAnsök här för att certifiera dig.

Krav för certifiering som annonsör som inte utför aborter

Du betraktas som annonsör som inte utför aborter om du inte utför aborter i egna lokaler. Detta innefattar till exempel organisationer som erbjuder graviditetstester, ultraljud, abortrådgivning, allmän abortinformation, abortrekommendationer eller som på annat sätt behandlar gravida personer men som inte utför aborter. I syfte att uppfylla policykraven för certifiering av och upplysningar om abortannonsören kan detta även innefatta annonsörer som marknadsför innehåll relaterat till abort men inte avser tjänster, till exempel böcker eller åsikter om abort.

Beroende på hur du är certifierad visar Google automatiskt en av följande upplysningar i annonserna för din abortrelaterade produkt eller tjänst: ”Utför aborter” eller ”Utför inte aborter”. Upplysningen visas i alla sökannonsformat och säkerställer att annonserna på ett transparent sätt tillhandahåller grundläggande information som användarna behöver för att avgöra vilken abortrelaterad annons som är mest relevant för dem.

Tänk på att Google har andra begränsningar för annonser relaterade till abort. Läs mer

Så certifierar du dig

Om du vill visa annonser i samband med sökfrågor relaterade till att göra abort måste du ansöka om certifiering.

Under ansökningsprocessen blir du ombedd att identifiera om din organisation utför aborter eller inte. När ansökan har skickats in granskas din organisation för att bekräfta dina uppgifter. Därefter certifieras du som annonsör som utför eller inte utför aborter och får en avisering om din certifieringsstatus. Efter att du har certifierats kan du omedelbart börja visa annonser i samband med sökfrågor relaterade till att göra abort, och Google genererar automatiskt lämplig upplysning i annonsen.

Din certifiering kan när som helst dras tillbaka om ditt konto inte uppfyller policykraven. Dessutom är det inte tillåtet att dölja eller förvränga information om företaget, produkten eller tjänsten som du marknadsför. Om du gör det kan ditt konto stängas av.

Läs om vad som händer om du bryter mot våra policyer.

Begära överklagande

Om du av någon anledning inte blir godkänd för certifieringen du ansökte om har du möjlighet att överklaga beslutet. Du kan skicka in ytterligare dokumentation eller information för att bekräfta din begärda certifieringsstatus.