Verifiering i samband med valannonser

Google tillhandahåller översatta versioner av vårt hjälpcenter. De är dock inte avsedda att ändra innehållet i våra policyer. Engelska är vårt officiella språk och den engelska versionen används som utgångspunkt för att tillämpa våra policyer. Om du vill läsa den här artikeln på ett annat språk kan du använda rullgardinsmenyn längst ned på sidan.

Google kräver verifiering av annonsörer som vill visa valannonser i Google Ads och Display & Video 360 i regionerna nedan.

Ansökningsprocessen kan kräva två steg och varje steg kan ta upp till fem arbetsdagar. Se verifieringskraven nedan för mer information.

Viktig anmärkning om annonsupplysningar

Valannonser: Alla valannonser som visas av verifierade valannonsörer i regioner där vi ställer krav på valannonsverifiering måste innehålla en Finansierad av-upplysning. För de flesta annonsformat genererar Google automatiskt upplysningen ”Finansierad av” baserat på den information som lämnades under verifieringsprocessen.

Så visas upplysningen i olika annonsformat

• Upplysningen visas direkt i annonser på Google Sök och i sökpartnernätverket.
  • YouTube visas upplysningen som svar på frågan Varför visas annonsen?, som finns under informationsikonen Info icon eller ikonen med tre punkter .
  • På webbplatser och i appar som samarbetar med Google gällande displayannonser visas upplysningen som svar på frågan Varför visas annonsen? via ikonen för Annonsval Annonsval-ikonen.

För vissa annonsformat och funktioner ansvarar annonsören för att inkludera upplysningen i valannonser. Läs mer om policyn.

För att ge användare insyn publicerar Google en insynsrapport om politisk annonsering och ett bibliotek med politiska annonser. Insynsrapporten innehåller för närvarande bara annonser som omfattas av valannonspolicyn och som visas av verifierade valannonsörer. Till exempel innehåller rapporten valannonser för EU som visas i EU av en verifierad valannonsör i EU. Valannonser för USA som visas av en verifierad valannonsör i EU ingår däremot inte i rapporten.

Övriga annonser: För annonser som inte är valannonser innehåller de flesta annonsformat en upplysning med den information som angavs under verifieringsprocessen. Google publicerar även ytterligare information om ditt eller dina konton och annonser som inte är valannonser enligt beskrivningen här.

Viktigt att tänka på

• Eftersom informationen i betalningsprofilen i Google Ads används för verifiering måste du verifiera din identitet på nytt om du ändrar profilen. Du får en avisering i ditt konto när detta krävs.
  • Din verifiering återkallas och ditt konto kan stängas av om vi upptäcker att du har brutit mot vår policy för valannonser eller om du uppger felaktig information under verifieringsprocessen.
  • Du måste regelbundet förnya din verifiering. Du får en avisering när detta krävs.
  • Om du ändrar fakturainställningarna i ditt konto måste du verifiera ditt konto igen för att kunna visa valannonser.
  • Google Ad Grants-konton får inte visa valannonser eller ansöka om verifiering för valannonser.

Google kan uppdatera dessa verifieringskrav när som helst.

För vilken region vill du slutföra verifieringen för valannonser?

Välj en region: