Todennus vaalimainontaa varten

Google tarjoaa ohjekeskuksen sisällöstä käännettyjä versioita, joiden tarkoituksena ei kuitenkaan ole muuttaa Googlen käytäntöjen sisältöä. Englanninkielinen versio on virallinen versio, jota käytetään Googlen käytäntöjen täytäntöönpanossa. Jos haluat nähdä tämän artikkelin jollakin toisella kielellä, vaihda kieli sivun alareunan avattavasta kielivalikosta.

Google edellyttää todennusta mainostajilta, jotka haluavat tehdä vaalimainontaa Google Adsin ja Display & Video 360:n avulla alla luetelluilla alueilla.

Hakuprosessi saattaa olla kaksivaiheinen, ja kumpikin vaihe kestää enintään viisi arkipäivää. Jäljempänä on lisätietoja siitä, mitä todennukseen vaaditaan.

Hyvä huomata mainoksen maksajan ilmaisevista ilmoituksista

Vaalimainokset: Jos todennetut vaalimainostajat kohdistavat vaalimainoksia alueille, joilla vaaditaan todennus vaalimainontaa varten, kyseisiin mainoksiin sisällytetään maksajan ilmaiseva ilmoitus. Useimmissa mainosmuodoissa Google luo ilmoituksen automaattisesti todennusmenettelyn aikana saatujen tietojen pohjalta.

Miten ilmoitus näkyy eri mainosmuodoissa?

• Google Haussa ja hakukumppanien verkostossa ilmoitus näkyy suoraan mainoksissa.
  • YouTubessa ilmoitus näkyy "Miksi tämä mainos?" ‑kohdassa, jonka saa näkyviin infokuvakkeesta Info icon tai kolmen pisteen kuvakkeesta .
  • Googlen Display-mainosten yhteistyökumppaneiden verkkosivustoilla ja sovelluksissa ilmoitus näkyy "Miksi tämä mainos?" ‑kohdassa, jonka saa näkyviin Mainokseni-kuvakkeesta Mainokseni-kuvake.

Joissakin mainosmuodoissa ja ‑ominaisuuksissa mainostaja on itse velvollinen sisällyttämään mainosten yhteydessä näkyvät ilmoitukset vaalimainoksiin. Lue lisää aiheesta tutustumalla käytäntöömme.

Avoimuuden lisäämiseksi Google julkaisee Poliittisen mainonnan avoimuusraportin ja poliittisten mainosten kirjaston. Tällä hetkellä raporttiin sisällytetään vain ne mainokset, jotka kuuluvat vaalimainoskäytännön piiriin ja joiden mainostaja on todennettu vaalimainontaa varten. Raporttiin sisällytetään siis esimerkiksi todennetun EU-vaalimainostajan EU-vaalimainokset, jotka näkyvät EU:n alueella. Siihen ei sisällytetä todennetun EU-vaalimainostajan Yhdysvaltojen vaalimainoksia, jotka näkyvät EU:n alueella.

Muut mainokset: Useimmissa mainosmuodoissa Google luo muille kuin vaalimainoksillesi automaattisesti ilmoituksen vaalimainonnan todennusprosessin aikana saatujen tietojen pohjalta. Google myös julkaisee lisätietoja tileistäsi ja muista kuin vaalimainoksistasi, kuten täällä on kerrottu.

Muistettavaa

• Vahvistuksessa käytetään Google Ads ‑maksuprofiilin tietoja, joten jos teet muutoksia maksuprofiiliisi Google Adsissa, sinun on suoritettava henkilöllisyyden vahvistusprosessi uudelleen. Näet tililläsi ilmoituksen, kun vahvistus vaaditaan.
  • Jos saamme tietää, että olet rikkonut vaalimainontaa koskevaa käytäntöämme tai että olet antanut virheellisiä tietoja vahvistusprosessin aikana, vahvistuksesi peruutetaan ja tilisi voidaan jäädyttää.
  • Sinun on uusittava vahvistus säännöllisesti. Saat ilmoituksen, kun todennus vaaditaan.
  • Jos muutat tilisi laskun määritystä, sinun on todennettava tilisi uudelleen, jotta voit harjoittaa vaalimainontaa.
  • Google Ad Grants ‑tileillä ei voi harjoittaa vaalimainontaa eikä hakea vaalimainontaan vaadittavaa todennusta.

Google voi päivittää nämä todennusvaatimukset koska tahansa.

Minkä alueen vaalimainontaa varten haluat hakea todennusta?

Valitse alue: