Tekniske krav

Google leverer oversatte versjoner av brukerstøtten, men de er ikke ment å endre innholdet i retningslinjene våre. Den engelskspråklige versjonen er den offisielle versjonen vi bruker for å håndheve retningslinjene. Hvis du vil lese denne artikkelen på et annet språk, kan du bruke rullegardinmenyen for språk nederst på siden.

Display & Video 360-brukere må overholde disse Google Ads-retningslinjene. Du finner flere begrensninger i brukerstøtten for Display & Video 360.

For å se undertekster på språket ditt må du slå på YouTube-teksting. Velg innstillingsikonet Bilde av ikonet for innstillinger i YouTube nederst i videospilleren, og velg så «Teksting» og ønsket språk.

For å hjelpe oss å sikre at annonsene er tydelige og funksjonelle, må annonsørene oppfylle visse tekniske krav.

Nedenfor ser du noen eksempler på ting du bør unngå i annonsene dine. Finn ut hva som skjer hvis du bryter retningslinjene våre.

Ett nettsted per annonsegruppe

Følgende er ikke tillatt:

rødt x-tegn Bruk av mer enn ett domene for visningsadresser i én enkelt annonsegruppe

Eksempel: bruk av to visningsadresser med ulike vertsnettsteder
Feilsøkingsprogram for problemer knyttet til ett nettsted per annonsegruppe
Illustrating one domain per ad group

Hvis annonsen din ikke ble godkjent, kan det hende at annonsegruppen din inneholder mer enn ett toppdomene i visningsadressene eller søkeordadressene til annonsene. Husk at du må bruke det samme domenet for annonser du har satt på pause, som for de andre annonsene og søkeordene i annonsegruppen din.

Du kan gjøre følgende:

Når annonsegruppen din bare inneholder aktive annonser og annonser satt på pause med samme domene, kan du be om en ny vurdering, så ser vi om vi kan godkjenne annonsen din slik at den kan kjøres:

1. Gå til Annonser-fanen og se i «Status»-kolonnen. Hold markøren over den hvite snakkeboblen Boble for ikke godkjent annonse ved siden av «Ikke godkjent».
  2. Klikk på «Send kampanjen min inn til ny vurdering». Husk at denne linken bare blir vist hvis annonsen din ikke ble godkjent på grunn av bestemte brudd på retningslinjene.
  3. Følg instruksjonene på skjermen for å sende inn de korrigerte annonsene fra kampanjen din på nytt.

Uakseptabel HTML5-annonse

Følgende er ikke tillatt:

rødt x-tegn HTML5-annonser som ikke fungerer som de skal, eller vises som et tomt felt

Eksempler: Å bygge inn elementer i underordnede rammer, å laste inn ressurser fra tredjeparter som ikke støttes, å bruke skrifttyper fra andre kilder enn Google og å legge inn lyd- eller videotagger.

Feilsøkingsprogram for problemer knyttet til uakseptable HTML5-annonser
  1. Finn problemet. Gå gjennom annonsen og annonseinnholdet. Ved hjelp av HTML5-valideringen i Google Ads kan du finne ut hvorfor annonsen vises som et tomt felt eller er ødelagt.
  2. Endre annonsen. Når du har løst problemet, laster du opp annonsen på nytt. Deretter evalueres annonsen på nytt.

De fleste annonsene blir gjennomgått innen én virkedag. Enkelte annonser krever imidlertid en grundigere gjennomgang, og dette kan ta lengre tid.

Kontogrenser

Følgende er ikke tillatt:

rødt x-tegn Overskridelse av kontogrensene for annonser og annet innhold

rødt x-tegn For mange innsendelser via flere kontoer

rødt x-tegn Kampanjekonfigurasjon som belaster systemene våre i for stor grad

Se kontogrensene hvis du vil vite hvor mye innhold vi godtar fra annonsører. Det er ikke sikkert du kan opprette noen nye kampanjer, annonser eller elementer før du fjerner det overskytende innholdet.

Språk som ikke støttes

Følgende er ikke tillatt:

rødt x-tegn Annonse- eller destinasjonsinnhold på et språk som ikke støttes i språkmålrettingen

Eksempel: Språk som ikke støttes i språkmålrettingen i Google Ads

Merk: Standardspråkene som er tilgjengelige for språkmålretting, kan brukes i annonser og på destinasjoner, men enkelte annonseformater (f.eks. gjennomgangselementer) har andre språkbegrensninger. Sørg for at innholdet i disse formatene er skrevet på et godkjent språk.

Utilgjengelig video

Vi tillater ikke

rødt x-tegn Videoer der statusen er endret til «slettet» etter at de er sendt inn

rødt x-tegn Videoer der statusen er endret til «privat» etter at de er sendt inn

rødt x-tegn Videoer merket med «premiere»

rødt x-tegn Videoer merket med «bare sponsorer» eller «bare medlemmer»

Finn ut hvordan du kan korrigere annonser eller elementer som ikke ble godkjent.Forsikre deg om at videoen ikke er fjernet eller merket som privat. Hvis vertstjenesten for video er nede, kan du prøve å laste opp videoen til YouTube.

Video med begrenset tilgang

Vi tillater ikke

rødt x-tegn Videoer underlagt aldersbegrensninger av YouTube.

Finn ut hvordan du klager på aldersbegrensningen som er angitt for videoen din.

rødt x-tegn Videoer som omfattes av krav fra YouTube eller innholdseieren knyttet til åndsverksrettigheter.

rødt x-tegn Videoer underlagt innholdsbegrensninger på YouTube

Video med geografiske begrensninger

Vi tillater ikke

rødt x-tegn Videoer som ikke er tilgjengelige i et land annonsen er målrettet mot

Eksempel: Blokkering av en video i bestemte områder etter at videoen er lastet opp.

Endret videoinnhold

Vi tillater ikke

rødt x-tegn Videoer som er endret etter at annonseenheten ble opprettet.

Du kan løse problemet ved å opprette en ny annonse etter at innholdet i videoen ble endret.

Uakseptabelt videoformat

Vi tillater ikke

rødt x-tegn Opplasting av videoer i et format som ikke støttes av Google Ads eller YouTube

Eksempel: Forsøk på å laste opp en videofil i dvdproj-format (iDVD-prosjektfil)

Hvis du ikke får konvertert videoen til et støttet format, kan du laste opp en annen video som overholder retningslinjene. Se listen over videoformater som kan lastes opp til YouTube.

Uakseptabelt skript

Følgende er ikke tillatt:

rødt x-tegn Bruk av Google Ads-skript til å omgå restriksjoner eller begrensninger på bruken av Google Ads eller til formål som ikke er forretningsrelaterte

Eksempel: bruk av skript til å omgå grensen på antall operasjoner

rødt x-tegn Bruk av ustøttede metoder for å få tilgang til Google Ads-skriptene

Merk: Godkjente metoder står oppført i skriptdokumentasjonen.

rødt x-tegn Overdreven eller uriktig bruk av skript, innbefattet et urimelig høyt antall forespørsler

rødt x-tegn Skript som endrer, forstyrrer eller slår av funksjoner, ytelse eller funksjonalitet som er en del av Google Ads-plattformen

rødt x-tegn Bruk av skript til å lese inn data for mer enn én million enheter (f.eks. søkeord eller annonser) eller endre mer enn 100 000 enheter per dag uten å følge de anbefalte fremgangsmåtene

Merk: Du kan lese om gode fremgangsmåter i skriptdokumentasjonen.

Les gjennom skriptene dine for å finne eventuell uakseptabel eller overdreven aktivitet, og gjør så endringene som kreves for at de skal overholde disse retningslinjene.

Håndhevelse av retningslinjene for Google Ads-skript

Retten til å gjennomgå skript

Google kan overvåke og kontrollere all aktivitet med Google Ads-skript. Når Google gjør slike undersøkelser, kan vi åpne, gå gjennom og bruke skriptet ditt, for eksempel for å identifisere sikkerhetsproblemer som kan påvirke Google eller Googles brukere. Når Google ber om det, må du gi oss tilgang til alle Google Ads-skriptene dine (selv om de lagres utenfor Google Ads) i løpet av to virkedager etter forespørselen..

Du kan ikke unngå denne overvåkingen og kontrollen eller på annet vis skjule aktiviteten din i Google Ads-skript fra Google.

Varsel og følgene av brudd på retningslinjene

Hvis du bryter med noen av disse retningslinjene, sender Google et varsel til e-postadressene til brukerne med administratortilgang til MCC- eller Google Ads-kontoen din. Det kan også hende vi ber deg oppgi ekstra kontaktinformasjon. Hvis du ikke retter opp i bruddene på retningslinjene i løpet av to virkedager etter varselet, kan Google suspendere alle skriptene i administratorkontoen eller Google Ads-kontoen din og/eller redusere de samlede frekvensgrensene dine.

Hvis Google har rimelig grunn til å tro at du har begått et alvorlig brudd på retningslinjene (f.eks. hvis bruken din av skript forstyrrer eller slår av funksjoner, ytelse eller funksjonalitet som er en del av Google Ads-plattformen), kan Google i tillegg suspendere alle skriptene i administratorkontoen eller Google Ads-kontoen din uten forvarsel.