Falsejament d'informació

Google ofereix versions traduïdes del Centre d'ajuda, però no pretenen canviar el contingut de les nostres polítiques. La versió en anglès és la versió oficial que utilitzem per aplicar les nostres polítiques. Per veure aquest article en un altre idioma, feu servir el menú desplegable d'idioma que hi ha a la part inferior de la pàgina.

Els usuaris de Display & Video 360 han de complir aquesta política de Google Ads. Visiteu el Centre d'ajuda de Display & Video 360 per consultar restriccions addicionals.

Per veure els subtítols en el vostre idioma, activeu els subtítols de YouTube. Feu clic a la icona de configuració Imatge de la icona de Configuració de YouTube que hi ha a la part inferior del reproductor de vídeo i, tot seguit, seleccioneu "Subtítols" i trieu l'idioma.

Volem que els usuaris confiïn en els anuncis que es publiquen a la nostra plataforma. Per això, procurem que els anunciants siguin clars i francs, i que proporcionin als clients tota la informació necessària perquè puguin prendre decisions fonamentades. No permetem els anuncis ni les destinacions que enganyin els usuaris excloent dades rellevants sobre productes, serveis o empreses ni els que proporcionin informació enganyosa als usuaris.

A continuació teniu alguns exemples del que heu d'evitar als vostres anuncis. Obteniu informació sobre què passa si infringiu les nostres polítiques.

Pràctiques empresarials inacceptables

No es permet el següent:

Estafar els usuaris amagant o falsejant informació sobre l'empresa, un producte o un servei de l'anunciant

Exemples (llista no exhaustiva):

• Incitar els usuaris a aportar diners o informació personal suplantant la identitat d'una figura pública, marca o organització o bé donant a entendre falsament que s'hi té una afiliació o que se'n té el suport.
  • Inicitar els usuaris a aportar diners o informació a través d'una empresa que no està qualificada ni capacitada per proporcionar els productes o serveis anunciats.
  • Fer publicitat falsa de serveis que pot posar en perill la salut, la vida o la seguretat dels usuaris; fingir que es presten serveis essencials, la qual cosa comporta un retard en l'ajuda mèdica o el tractament que han de rebre els usuaris.

Utilitzar destinacions d'anunci que recullin informació dels usuaris mitjançant tècniques de pesca de credencials

Exemples (llista no exhaustiva): llocs web que enganyin els usuaris imitant una entitat de confiança, com ara un navegador o un banc, a fi que revelin la seva informació personal.

Nota: és possible que prenguem mesures respecte del compte de l'anunciant basant-nos, per exemple, en decisions, resolucions o advertiments normatius negatius sobre les pràctiques empresarials d'un anunciant, o bé en reclamacions directes sobre la suplantació d'identitat fetes per empreses i altres entitats.

Ens prenem les infraccions d'aquesta política molt seriosament i les considerem greus. Una infracció greu de les polítiques de Google Ads és una infracció tan seriosa que és il·legal o significativament perjudicial per als nostres usuaris. Per determinar si un anunciant o una destinació infringeixen aquesta política, podem revisar informació de diverses fonts, com ara els anuncis, el lloc web, els comptes i fonts de tercers.  Si detectem infraccions d'aquesta política, suspendrem els comptes de Google Ads infractors en el moment de la detecció i sense avisar prèviament. A més, l'anunciant que les hagi comès no podrà tornar a anunciar-se amb nosaltres. Si creieu que hi ha hagut un error i no heu infringit la política, envieu una apel·lació per explicar-nos els motius. Només restablim comptes per motius convincents i raons vàlides; és important que dediqueu el temps necessari a exposar la situació de manera minuciosa, precisa i honrada. Obteniu més informació sobre els comptes suspesos.

Pràctiques enganyoses coordinades

No es permet el següent:

No es permet Coordinar-se amb altres llocs web o comptes, ni ocultar ni falsejar la vostra informació d'identitat (ni altres detalls materials sobre la vostra empresa) en contingut relacionat amb la política, amb qüestions socials o amb temes d'interès públic.

No es permet Dirigir contingut relacionat amb la política, amb qüestions socials o amb temes d'interès públic a usuaris d'un país que no sigui el vostre (en cas que estigueu falsejant o amagant la informació sobre el vostre país d'origen o altres detalls materials sobre la vostra empresa).

Ens prenem les infraccions d'aquesta política molt seriosament i les considerem greus. Una infracció greu de les polítiques de Google Ads és una infracció tan seriosa que és il·legal o significativament perjudicial per als nostres usuaris. Per determinar si un anunciant o una destinació infringeixen aquesta política, podem revisar informació de diverses fonts, com ara els anuncis, el lloc web, els comptes i fonts de tercers.  Si detectem infraccions d'aquesta política, suspendrem els comptes de Google Ads infractors en el moment de la detecció i sense avisar prèviament. A més, l'anunciant que les hagi comès no podrà tornar a anunciar-se amb nosaltres. Si creieu que hi ha hagut un error i no heu infringit la política, envieu una apel·lació per explicar-nos els motius. Només restablim comptes per motius convincents i raons vàlides; és important que dediqueu el temps necessari a exposar la situació de manera minuciosa, precisa i honrada. Obteniu més informació sobre els comptes suspesos.

Obteniu informació sobre com podeu corregir un anunci o un recurs rebutjats.

Informació enganyosa

No es permet el següent:

No es permet Fer declaracions enganyoses o bé amagar o ometre informació material sobre la vostra identitat, les vostres afiliacions o les vostres qualificacions.

Exemples (llista no exhaustiva): insinuar que es té una afiliació amb una altra organització, marca o ciutadà particular sense el seu coneixement o consentiment, o bé insinuar que es té el seu suport; un professional del màrqueting d'afiliació que anuncia serveis legals sense comunicar que no presta aquests serveis; un contractista de la llar sense llicència que afirma ser un proveïdor amb llicència.

No es permet Proporcionar un nom d'empresa inexacte, o que no representi clarament l'empresa anunciada o no la distingeixi d'empreses similars a les interaccions amb l'anunci o amb l'usuari

Exemple (llista no exhaustiva): falsejament del nom de l'empresa en trucades amb els usuaris

Les infraccions d'aquesta política no comportaran la suspensió immediata del compte sense advertiment previ. S'emetrà un advertiment, com a mínim, 7 dies abans de la suspensió del compte. Obteniu més informació sobre els comptes suspesos.

Pràctiques deshonestes de preus

No es permet el següent:

No revelar de manera clara i visible el model de pagament o la despesa íntegra que haurà d'assumir l'usuari.

Exemples (llista no exhaustiva): no mostrar el preu, les despeses d'enviament i altra informació relacionada amb la facturació; les taxes d'interès; les penalitzacions per mora o el cost de subscripció recurrent, o bé l'ús de números de telèfon de tarifació especial als recursos de trucada; inflar els preus de l'import indicat per aprofitar-se dels usuaris que es trobin en situacions de vulnerabilitat o estiguin sotmesos a pressió.

Anunciar productes o serveis com a gratuïts quan en realitat són de pagament

Exemples (llista no exhaustiva): promocionar aplicacions com a gratuïtes quan en realitat cal pagar per instal·lar-les.

1. Reviseu l'anunci i la destinació corresponent per comprovar que incloguin tota la informació important. Aquí en teniu alguns exemples:
    • Model de pagament i informació de facturació: assegureu-vos que el vostre lloc web o la vostra aplicació revelin de manera clara i visible la despesa íntegra que assumirà l'usuari i el funcionament del procés de facturació. Per determinar que compliu aquest requisit, podem tenir en compte factors com els següents:
      • Si la informació sobre preus és visible i evident per als usuaris (per exemple, el fet que no hi hagi els preus a la pàgina de destinació o que s'amagui aquesta informació és un mal començament perquè els usuaris hi han de tenir accés abans d'utilitzar el servei).
      • Si els clients poden veure i entendre fàcilment els costos que generaran o si, al contrari, la pàgina està dissenyada per amagar la informació sobre preus o per dificultar que els clients entenguin els costos que tindran (per exemple, indicant els preus amb caràcters grisos sobre fons gris, utilitzant tipus de lletra molt petita o situant altres elements de la pàgina a sobre de la informació important).
      • Si l'estructura de les tarifes es pot entendre fàcilment (per exemple, la fórmula utilitzada per explicar com es determina el cost del servei ha de ser tan senzilla i directa com sigui possible).
        Exemple específic: quan es cobra als usuaris per trucar a un número de tarifació especial, s'han d'indicar de manera clara i visible els costos que l'usuari haurà d'assumir, com ara el preu per trucada o el preu per minut de la trucada.
    • Instal·lacions d'aplicacions: assegureu-vos de treure qualsevol contingut de la creativitat de l'anunci que pugui fer creure als usuaris que la vostra aplicació es pot baixar de manera gratuïta si en realitat és de pagament.
  2. Corregiu la destinació de l'anunci. Afegiu-hi la informació requerida. Si no podeu corregir la destinació de l'anunci, canvieu-la per una que compleixi aquesta política.
  3. Editeu l'anunci. Afegiu-hi la informació requerida. Si l'anunci compleix la política però n'heu modificat la destinació, feu-hi una modificació i deseu-lo. Això farà que l'anunci i la destinació corresponent es tornin a enviar a revisió.

Les infraccions d'aquesta política no comportaran la suspensió immediata del compte sense advertiment previ. S'emetrà un advertiment, com a mínim, 7 dies abans de la suspensió del compte. Obteniu més informació sobre els comptes suspesos.

Anuncis pescaclics

No es permet el següent:

Anuncis que fan servir tàctiques pescaclics o bé text o imatges sensacionalistes per generar trànsit

Exemples (llista no exhaustiva): anuncis que afirmen revelar secrets, escàndols o altra informació sensacionalista sobre el producte o servei que s'hi promociona; anuncis que utilitzen missatges pescaclics, com ara "Feu clic aquí per descobrir-ho", "No us creureu el que ha passat" o frases sinònimes o semblants per animar l'usuari a fer clic a l'anunci a fi d'entendre'n tot el context; anuncis que fan servir fotos ampliades i clarament alterades de parts del cos, fotos d'identificació policial o fotos de desastres o accidents reals per promocionar un producte o servei; o bé anuncis que utilitzen imatges de l'abans i del després per promoure alteracions significatives del cos humà.

Anuncis que fan servir esdeveniments vitals negatius, com ara una mort, un accident, una malaltia, una detenció o un concurs de creditors per generar por, culpabilitat o altres emocions negatives fortes a fi de pressionar l'espectador perquè emprengui accions immediates

Exemples (llista no exhaustiva): anuncis que pressionen l'usuari perquè compri o deixi de consumir un producte o servei, o perquè s'hi subscrigui, a fi d'evitar danys; anuncis que utilitzen imatges relacionades amb el dolor, la por, l'estat de xoc o l'angoixa greus per promocionar un producte o servei.
Les infraccions d'aquesta política no comportaran la suspensió immediata del compte sense advertiment previ. S'emetrà un advertiment, com a mínim, 7 dies abans de la suspensió del compte. Obteniu més informació sobre els comptes suspesos.
Obteniu informació sobre com podeu corregir un anunci o un recurs rebutjats.

Disseny d'anuncis enganyós

No es permet el següent:

No es permet Utilitzar anuncis que dificulten que l'usuari entengui que hi està interaccionant

Exemples (llista no exhaustiva): anuncis que per la seva aparença semblen missatges d'error o avisos del sistema o del lloc web; anuncis que imiten els missatges, els quadres de diàleg, els menús o les notificacions de sol·licitud; anuncis allotjats que no es distingeixen de la resta de contingut; anuncis que representen funcions que no estan operatives, com ara els botons per tancar, els quadres d'entrada o les opcions d'elecció múltiple; anuncis d'imatge amb botons o icones de baixada o d'instal·lació; anuncis amb un fons transparent; imatges segmentades; un anunci amb diverses còpies d'una imatge; imatges que semblen ser més d'un anunci; fletxes que es mouen o en què es pot fer clic, o bé anuncis que utilitzen tècniques supreptícies per ocultar la seva naturalesa.

Nota: els anuncis animats i els de la Galeria d'anuncis poden imitar funcions o icones animades sempre que la funcionalitat estigui operativa o que la finalitat d'aquestes funcions es mostri a la pàgina de destinació.

Les infraccions d'aquesta política no comportaran la suspensió immediata del compte sense advertiment previ. S'emetrà un advertiment, com a mínim, 7 dies abans de la suspensió del compte. Obteniu més informació sobre els comptes suspesos.
Obteniu informació sobre com podeu corregir un anunci o un recurs rebutjats.

Contingut multimèdia manipulat

No es permet el següent:

No es permet Manipular mitjans per enganyar, estafar o confondre altres persones

Exemples (llista no exhaustiva): alterar de manera enganyosa els mitjans relacionats amb política, qüestions socials o temes d'interès públic.

Les infraccions d'aquesta política no comportaran la suspensió immediata del compte sense advertiment previ. S'emetrà un advertiment, com a mínim, 7 dies abans de la suspensió del compte. Obteniu més informació sobre els comptes suspesos.
Obteniu informació sobre com podeu corregir un anunci o un recurs rebutjats.

No es permet el següent:

Fer afirmacions inexactes o que atreguin els usuaris prometent un resultat improbable com a probable (encara que sigui possible)

Afirmacions relacionades amb la salut i la pèrdua de pes
  • Fer afirmacions no demostrades de cures per a malalties incurables.

Exemples (llista no exhaustiva): remeis miraculosos per a malalties com ara artritis, la diabetis, l'Alzheimer o el càncer; productes que afirmen que serveixen per curar-se de diverses malalties.

Nota: a l'hora d'aplicar aquesta política, és possible que deferim les afirmacions relacionades amb la salut (inclòs el contingut testimonial) a les normatives locals.

• Fer afirmacions relacionades amb la pèrdua de pes poc realista en un període de temps concret o amb poc esforç

Exemple (llista no exhaustiva): productes o programes per perdre pes de manera exagerada.

Exemple concret: un anunci que promou la pèrdua de pes en què s'afirma que es poden perdre deu quilos en un mes menjant el que es vulgui

• Contingut que promou afirmacions perjudicials sobre salut i contingut relacionat amb una gran crisi sanitària actual que contradiu el consens científic d'experts.

Exemples (llista no exhaustiva): arguments antivacunes, negació de l'existència de malalties com ara la SIDA o la COVID-19, o bé teràpia de conversió d'homosexuals

Nota: si garantiu que es poden obtenir determinats resultats, heu de tenir una política de reembossament (de devolució de diners) que sigui clara i de fàcil accés. Els anuncis testimonials que afirmen resultats concrets han d'incloure una exempció de responsabilitat visible que declari que no hi ha cap garantia d'obtenir resultats específics i que els resultats poden variar. Incloeu enllaços que dirigeixin a la verificació de tercers o bé exempcions de responsabilitat rellevants i fàcils de trobar quan els anuncis testimonials i el suport que s'hi dona suggereixin que els resultats són normals.

Afirmacions relacionades amb productes financers o amb plans per guanyar diners
  • Fer promeses poc realistes d'aconseguir un gran retorn financer amb un risc, un esforç o una inversió mínims.

Exemples (llista no exhaustiva): oferir estratègies per fer-se ric ràpidament; garantir retorns o prometre retorns poc realistes o exagerats per al producte d'inversió que s'anuncia; presentar productes d'inversió com a productes sense risc, o treure importància al risc que presenten les oportunitats d'inversió.

Afirmacions relacionades amb política, qüestions socials o temes d'interès públic
  • Fer afirmacions que es pugui demostrar que són falses i puguin soscavar significativament la participació o la confiança en un procés electoral o democràtic.

Exemples (llista no exhaustiva): informació sobre processos de votació públics, sobre la idoneïtat d'un candidat polític en funció de la seva edat o del seu lloc de naixement o sobre els resultats d'eleccions; dades de participació del cens que contradiguin els registres oficials del govern, o bé afirmacions incorrectes segons les quals una figura pública ha mort o ha patit un accident.

• Fer afirmacions que contradiuen el consens científic d'experts sobre el canvi climàtic.
Les infraccions d'aquesta política no comportaran la suspensió immediata del compte sense advertiment previ. S'emetrà un advertiment, com a mínim, 7 dies abans de la suspensió del compte. Obteniu més informació sobre els comptes suspesos.
Obteniu informació sobre com podeu corregir un anunci o un recurs rebutjats.

Rellevància poc clara

No es permet el següent:

Promocions que no són rellevants per a la destinació

Exemples (llista no exhaustiva): un anunci que utilitzi la funció d'inserció de paraules clau sense tenir cap paraula clau "predeterminada" rellevant, que incloqui un títol que no sigui rellevant per al contingut de l'anunci, que no indiqui clarament que la destinació resultant és una pàgina de resultats de cerca, que no descrigui amb precisió què veurà l'usuari a la destinació, que utilitzi paraules clau massa generals o que faci ús de paraules clau brossa.

Nota: quan utilitzeu la inserció de paraules clau, incloeu un text d'anunci predeterminat que sigui clar i fàcil d'entendre.

Les infraccions d'aquesta política no comportaran la suspensió immediata del compte sense advertiment previ. S'emetrà un advertiment, com a mínim, 7 dies abans de la suspensió del compte. Obteniu més informació sobre els comptes suspesos.
Obteniu informació sobre com podeu corregir un anunci o un recurs rebutjats.

Ofertes no disponibles

No es permet el següent:

Prometre productes, serveis o ofertes promocionals a l'anunci que no estan disponibles o que no es troben fàcilment des de la destinació

Exemples (llista no exhaustiva): promocionar productes que no es tenen en estoc, una oferta que ja no és vigent o un preu inexacte, o incloure a l'anunci una crida a l'acció que no estigui fàcilment disponible des de la destinació.

Exemple concret: l'anunci diu "Comprimits des de 40 €", però quan l'usuari hi fa clic no troba comprimits per aquest preu.

Nota: no creeu cap anunci per a una oferta específica si no podeu actualitzar-lo quan l'inventari o l'oferta canviïn. Per exemple, si creeu un anunci per a una promoció de descompte d'un sol dia, recordeu-vos d'actualitzar o treure l'anunci l'endemà, ja que l'oferta deixarà d'estar disponible. Si l'inventari o els preus del lloc web canvien sovint, podeu configurar anuncis dinàmics de cerca, que mostren automàticament l'anunci en funció del contingut del lloc web.

Les infraccions d'aquesta política no comportaran la suspensió immediata del compte sense advertiment previ. S'emetrà un advertiment, com a mínim, 7 dies abans de la suspensió del compte. Obteniu més informació sobre els comptes suspesos.
Obteniu informació sobre com podeu corregir un anunci o un recurs rebutjats.

Necessiteu ajuda?

Si teniu cap dubte relacionat amb les nostres polítiques, feu-nos-ho saber: contacteu amb l'equip d'assistència de Google Ads.