Alkoholi

Noudatamme paikallisia alkoholilakeja ja toimialan standardeja, joten emme salli tietynlaista alkoholiin liittyvää mainontaa. Kielto koskee alkoholijuomia ja niitä muistuttavia juomia. Tietyt alkoholiin liittyvät mainokset ovat sallittuja, mikäli ne ovat oheisten käytäntöjen mukaisia eikä niitä ole kohdistettu alaikäisille. Lisäksi näitä mainoksia saa kohdistaa vain maihin, joissa alkoholin mainostaminen on sallittu.

Tutustu käytäntörikkomusten seurauksiin. Jos mainoksesi hylättiin mielestäsi virheellisesti, voit pyytää tarkistusta hylättyjä mainoksia ja käytäntöjä koskevalla kysymyslomakkeella.

Alkoholin myynti

Katsomme mainosten edistävän alkoholijuomien myyntiä, jos mainoksessa näkyy vähintään yksi alkoholijuoma ja alkoholia voi ostaa kohdesivustolta tai ‑sovelluksesta.

Sallittu: Alkoholijuomien verkkomyynnin mainostaminen on sallittua alla luetelluissa maissa.

Maat, joissa mainokset ovat sallittuja:
Albania
Argentiina
Australia
Itävalta
Belgia
Bosnia ja Hertsegovina
Brasilia
Bulgaria
Kambodža
Kanada
Chile
Kolumbia
Costa Rica
Kypros
Tšekin tasavalta
Tanska
Viro
Ranska
Saksa
Ghana
Kreikka
Hongkong
Unkari
Islanti
Irlanti
Israel
Italia
Japani
Kenia
Latvia
Luxemburg
Malta
Meksiko
Montenegro
Alankomaat
Uusi-Seelanti
Nigeria
Panama
Peru
Filippiinit
Portugali
Puerto Rico
Romania
Senegal
Singapore
Slovakia
Etelä-Afrikka
Espanja
Ruotsi
Sveitsi
Uganda
Ukraina
Iso-Britannia
Yhdysvallat
Uruguay
Ei sallittu: Alkoholijuomien verkkomyyntiin liittyvä mainonta ei ole sallittua maissa, joita ei ole mainittu yllä olevassa luettelossa. Jos kampanjasi kohdistuu vain maihin, joita ei ole luettelossa, mainoksesi hylätään.

Alkoholiin liittyvät tiedot

Brändäys- ja tiedotusmainokset sisältävät alkoholijuomiin liittyviä tarjouksia tai levittävät tietoa alkoholijuomista, mutta niissä ei mainosteta alkoholijuomien verkkomyyntiä.

Sallittu: Alkoholijuomien brändeihin tai tietoihin liittyvä mainostaminen on sallittua alla luetelluissa maissa.

Maat, joissa mainokset ovat sallittuja:
Albania
Argentiina
Australia
Itävalta
Belgia
Bosnia-Hertsegovina
Bolivia
Brasilia
Bulgaria
Kambodža
Kanada
Chile
Kolumbia
Costa Rica
Kypros
Tšekin tasavalta
Tanska
Dominikaaninen tasavalta
El Salvador
Viro
Ranska
Saksa
Ghana
Kreikka
Honduras
Hongkong
Unkari
Islanti
Irlanti
Israel
Italia
Japani
Kenia
Latvia
Luxemburg
Malta
Meksiko
Montenegro
Alankomaat
Uusi-Seelanti
Nicaragua
Nigeria
Panama
Paraguay
Peru
Filippiinit
Portugali
Puerto Rico
Romania
Senegal
Singapore
Slovakia
Etelä-Afrikka
Etelä-Korea
Espanja
Ruotsi
Sveitsi
Taiwan
Uganda
Ukraina
Iso-Britannia
Yhdysvallat
Uruguay
Venezuela
Ei sallittu: Alkoholijuomien brändi- tai tiedotusmainonta ei ole sallittua maissa, joita ei ole mainittu yllä olevassa luettelossa. Jos kampanjasi kohdistuu vain maihin, joita ei ole luettelossa, mainoksesi hylätään.
Vianetsintä: Alkoholimainonnan kohdistaminen
  1. Lue yllä olevasta käytännöstä, millaista alkoholiin liittyvää sisältöä emme salli, sekä maakohtaiset rajoitukset paikoissa, joihin kampanjasi kohdistuu.
  2. Kohdista eri sijaintiin. Jos mainoksesi täyttää peruskäytäntövaatimukset muttei niiden maiden vaatimuksia, joihin kampanjasi on kohdistettu, aluekohdistusta muokkaamalla voit näyttää mainoksiasi muissa vaatimuksemme täyttävissä sijainneissa. Kun olet kohdistanut kampanjasi vain hyväksyttyihin sijainteihin, pyydä tarkistamaan hylätyt mainoksesi uudelleen. Päätämme sitten, voiko niiden näyttämisen aloittaa:
    Pyydä tarkistusta

Jos sinulle on tärkeää kohdistaa mainontasi nykyisiin sijainteihin, tee mainoksestasi ja sivustostasi tai sovelluksestasi käytäntöjen mukaisia noudattamalla alla olevia ohjeita.
  3. Muuta mainoksesi aloitussivua. Jos mainoksesi ohjaa sisältöön, joka rikkoo tätä käytäntöä, muokkaa aloitussivu käytännön mukaiseksi. Kun olet korjannut rikkomuksen, lähetä mainoksesi uudelleen noudattamalla alla olevia ohjeita.

Vaihtoehtoisesti voit muuttaa lopullisen URL-osoitteesi ohjaamaan käyttäjät verkkosivustosi tai sovelluksesi toiseen osaan, joka ei riko tätä käytäntöä.
  4. Poista kyseinen sisältö mainoksestasi. Muokkaa käytäntöä rikkovaa mainosta niin, että siitä tulee käytännön mukainen.
    Siirry omalle tilille
    • Vie hiiri Mainokset-välilehdellä sen mainoksen päälle, jota haluat muokata.
    • Muokkaa mainosta klikkaamalla mainoksen vieressä olevaa kynäkuvaketta.
    • Kun olet valmis, valitse Tallenna.
    Muokkauksen ja tallennuksen jälkeen mainos lähetetään meille tarkistettavaksi. Useimmat mainokset tarkistetaan yhden arkipäivän kuluessa. Jotkin mainokset on kuitenkin tarkistettava muita tarkemmin, joten niiden tarkistus voi kestää kauemmin. Jos olet poistanut kelpaamattoman sisällön mainoksestasi ja aloitussivultasi, hyväksymme mainoksesi ja aloitamme sen näyttämisen. Jos olet tehnyt muutoksia tiettyjen rikkomusten korjaamiseksi, voit mahdollisesti lähettää koko kampanjasi uudelleen tarkistettavaksi.
    • Katso Mainokset-välilehden Tila-saraketta. Vie hiiri Hylätty-kohdan vieressä olevan valkoisen puhekuplan Mainoksen hylkäyksen ohjekupla päälle.
    • Klikkaa Lähetä kampanjani uudelleen tarkistettavaksi. Muista, että linkki tulee näkyviin vain, jos mainoksesi on hylätty tiettyjen rikkomusten vuoksi.
    • Lähetä kampanjasi kelvolliset hylätyt mainokset uudelleen tarkistettaviksi noudattamalla näytölle tulevia ohjeita.
Jos et pysty korjaamaan tai et halua korjata näitä rikkomuksia, poista mainoksesi. Näin voit välttää tilisi myöhemmän jäädyttämisen hylättyjen mainosten suuren määrän vuoksi.

Vastuuton alkoholimainonta

Katsomme tässä kuvatun sisällön olevan vastuutonta alkoholimainontaa ja hylkäämme kaikki tällaista sisältöä sisältävät mainokset.

Mainontaa ei saa kohdistaa alaikäisille henkilöille, jotka eivät lain mukaan saa käyttää alkoholituotteita.
Mainoksissa ei saa vihjata, että alkoholin juominen voi parantaa sosiaalista, seksuaalista, ammatillista, älyllistä tai urheilullista suorituskykyä.
Mainoksissa ei saa vihjata, että alkoholin juominen voi edistää fyysistä tai psyykkistä terveyttä.
Mainoksissa ei saa esittää liiallista juomista positiivisessa valossa, eikä mainoksissa saa esiintyä runsasta tai kilpailullista alkoholin nauttimista.
Mainoksessa ei saa näyttää alkoholin nauttimista minkäänlaisen ajoneuvon tai koneen käytön yhteydessä tai minkään muun sellaisen toiminnan yhteydessä, joka edellyttää valppautta tai taitoa.
Vianetsintä: Vastuuton alkoholimainonta
  1. Korjaa mainoksen kohde. Poista kaikki tämän käytännön vastainen sisältö. Jos et voi korjata mainoksen kohdetta, päivitä mainokselle uusi, tämän käytännön mukainen kohde.
  2. Muokkaa mainosta. Poista kaikki sisältö, jota emme salli. Jos mainoksesi on jo käytännön mukainen mutta olet muuttanut mainoksen kohdetta, muokkaa mainosta ja tallenna se. Tämän jälkeen mainoksesi ja sen kohde lähetetään uudelleen tarkistettaviksi.

Useimmat mainokset tarkistetaan yhden arkipäivän kuluessa. Jotkin mainokset vaativat kuitenkin tarkempaa käsittelyä, joten niiden tarkistus voi kestää kauemmin.

Käytännön vaikutukset

Jos mainos täyttää edellä mainitut vaatimukset ja mainos hyväksytään, se voidaan näyttää seuraavasti:

Maa
Allowed with restrictions Edellä mainituissa vaatimuksissa on lisätietoja siitä, missä tietynlaisten alkoholimainosten näyttäminen on sallittua ja missä ei.
  • Jos mainoskampanja on kohdistettu vain maihin, joissa kyseisiä mainoksia ei sallita, mainoksen tilaksi merkitään Hylätty eikä mainosta näytetä ollenkaan.
  • Jos mainoskampanja on kohdistettu sallittuihin maihin ja maihin, joissa mainoksia ei sallita, mainoksen tilaksi merkitään Hyväksytty (rajoitettu) eikä mainosta näytetä maissa, joissa kyseisiä mainoksia ei sallita. (Mainos voidaan kuitenkin näyttää sallituissa maissa.)
Mainosalusta
Allowed Alkoholimainoksia voidaan näyttää seuraavissa mainosalustoissa:
  • Google Ads ja AdWords Express
  • YouTube
  • AdMob
  • Google Ad Manager
Mainosverkosto

Sallittu tietyin rajoituksin Google-haku: Alkoholimainoksia voidaan näyttää Googlessa ja Google-hakuverkostossa. Jos käyttäjä on kuitenkin ottanut käyttöön SafeSearch-ominaisuuden, hän ei näe tämäntyyppisiä mainoksia.

Sallittu tietyin rajoituksin Display-verkosto: Alkoholimainoksia voidaan näyttää AdSensen ja AdMobin kautta tietyissä maissa sellaisissa kumppanien verkko-omaisuuksissa, joissa tällaisen sisällön mainostaminen on otettu käyttöön. Lisätietoja

Sallittu tietyin rajoituksin Ad Manager-myyjäverkosto: Alkoholimainoksia voidaan näyttää tietyissä maissa sellaisilla kumppanien sivustoilla, joilla tällaisen sisällön mainostaminen on otettu käyttöön. Lisätietoja

Mainosmuodot
Hyväksyttävät mainosmuodot voivat vaihdella muun muassa käytössä olevan alustan, mainoksen tilan ja sen mukaan, onko julkaisija tai kumppani ottanut käyttöön kyseisten mainosten näyttämisen. Räätälöidyn mainonnan käytäntö koskee myös kaikkia räätälöityjä mainoksia. Seuraavassa on joitakin tyypillisiä esimerkkejä, jotka saattavat kuitenkin vaihdella:
Not allowed Alkoholimainosten mainostaminen seuraavilla mainosmuodoilla on kielletty:
  • Gmail-mainokset
  • Varauksen näyttömainokset
  • Kuluttajien arviointien merkinnät
  • Sovellusasennuksen kuva- ja videomainokset

Tarvitsetko apua?

Jos sinulla on kysyttävää käytännöistämme, ota yhteyttä Google Adsin tukeen.