Over accountopschorting op grond van het Google Ads-beleid

Google biedt vertaalde versies van het Helpcenter. Het is echter niet de bedoeling dat deze de content van ons beleid veranderen. De Engelse versie is de officiële taal waarmee we ons beleid handhaven. Als u dit artikel in een andere taal wilt lezen, stelt u deze in via het dropdownmenu onderaan de pagina.

Zet YouTube-ondertiteling aan voor ondertiteling in uw eigen taal. Selecteer het icoon Instellingen Afbeelding van icoon voor YouTube-instellingen onderaan de videospeler, selecteer Ondertiteling en kies dan uw taal.

We nemen wettelijke vereisten en gebruikersveiligheid zeer serieus. Daarom kunnen acties van adverteerders die een risico vormen voor onze gebruikers, Google of onze partners, leiden tot een accountopschorting, wat erop neerkomt dat Google Ads niet meer kan worden gebruikt. Dat is essentieel voor ons om een gezond en duurzaam ecosysteem voor digitale advertenties te onderhouden waarbij de bescherming van gebruikers centraal staat.

Waarom we accounts opschorten

Het Google Ads-beleid en de Algemene voorwaarden dragen bij aan een veilige en positieve omgeving voor gebruikers en adverteerders. Accounts kunnen worden opgeschort als we schendingen van ons beleid of de algemene voorwaarden constateren.

Als we een ernstige beleidsschending (hieronder gedefinieerd) vaststellen, wordt uw account zonder voorafgaande waarschuwing onmiddellijk opgeschort.

Voor andere beleidsschendingen die leiden tot opschorting van uw account, sturen we u een waarschuwing met de aard van de beleidsschending en eventuele corrigerende maatregelen die u kunt nemen om aan het beleid te voldoen. Er wordt ten minste 7 dagen vóór de opschorting van het account een melding verstuurd.

Wat is een ernstige schending?

Een ernstige schending van het Google Ads-beleid is een schending die onwettig is of aanzienlijke schade toebrengt aan onze gebruikers of ons digitale advertentie-ecosysteem. Ernstige schendingen duiden er vaak op dat de algemene bedrijfsactiviteiten van de adverteerder niet voldoen aan het Google Ads-beleid of dat één schending zo ernstig is dat we onze gebruikers in de toekomst niet meer aan deze adverteerder kunnen blootstellen. Aangezien ernstige schendingen leiden tot onmiddellijke opschorting van het account, schorten we, na vaststelling en zonder voorafgaande waarschuwing, alleen accounts op waarvoor dit de enige effectieve methode is om illegale activiteiten te voorkomen en/of aanzienlijke schade voor gebruikers te voorkomen.

Wat gebeurt er als er een ernstige schending wordt geconstateerd?

Als we een ernstige schending constateren, schorten we uw Google Ads-accounts onmiddellijk en zonder voorafgaande waarschuwing op. U mag dan niet meer via ons adverteren.

Hoe vaak kunnen adverteerders bezwaar maken tegen de opgeschorte status van hun account?

We raden sterk aan alleen bezwaar te maken tegen de opschorting van uw account als u de toepasselijke wijzigingen heeft aangebracht om te voldoen aan ons beleid en het account klaar is voor een nieuwe beoordeling. Als u te veel bezwaren indient voor dezelfde opschorting van het account, verwerken we die misschien niet om de algemene stabiliteit van onze systeemactiviteiten niet in gevaar te brengen. Dien één bezwaarschrift tegelijk in voor een tijdige reactie en beoordeling.

Als we vermoeden dat u misbruik maakt van de bezwaarfunctie, schorten we de verwerking van bepaalde bezwaren 7 dagen op.

Veelgestelde vragen over de opschorting van accounts op grond van het Google Ads-beleid

In dit gedeelte worden veelgestelde vragen behandeld over de opschorting van accounts op basis van het Google Ads-beleid.

Hoe stelt Google Ads beleidsschendingen vast?

We gebruiken een combinatie van automatische en menselijke evaluatie om schendingen van het Google Ads-beleid te detecteren. We beoordelen informatie uit verschillende bronnen, waaronder uw advertenties, accounts en content, klachten van gebruikers, consumentenbeoordelingen, en kennisgevingen en uitspraken van regelgevende instanties.

Zijn er andere beleidsschendingen die kunnen leiden tot opschorting van een account?

Ja. Schending van elk Google Ads-beleid kan leiden tot opschorting van een account. Als een adverteerder een bepaald advertentiebeleid van Google Ads schendt, sturen we een waarschuwing met de aard van de beleidsschending en eventuele corrigerende maatregelen die kunnen worden genomen om aan het beleid te voldoen. Op dat moment wordt de adverteerder in de gelegenheid gesteld de schending te verhelpen of, als hij van mening is dat hij het beleid niet heeft geschonden, uit te leggen waarom hij dat meent. Er wordt ten minste 7 dagen vóór de opschorting van het account een melding verstuurd.

Zijn er andere redenen dan beleidsredenen die kunnen leiden tot opschorting van een account?

Ja. Meer informatie over andere redenen dat accounts kunnen worden opgeschort, vindt u hier.

Hoe wordt een adverteerder op de hoogte gesteld van een opschorting?

Adverteerders van wie de accounts zijn opgeschort, krijgen een melding in het account en een e-mailmelding. In de e-mailmelding staan alle beleidsregels die de adverteerder heeft geschonden en die tot de opschorting hebben geleid, en een link om bezwaar in te dienen.

Zijn opschortingen van accounts wereldwijd van toepassing?

Alle Google Ads-accounts, ongeacht de locatie, kunnen worden opgeschort als blijkt dat ze ons beleid of onze Algemene Voorwaarden schenden. Opgeschorte accounts kunnen op geen enkele locatie advertenties leveren en tonen.

Hoelang wordt het Google Ads-account opgeschort?

Nadat het Google Ads-account is opgeschort, wordt dit als permanent beschouwd, tenzij er bezwaar wordt gemaakt en het account wordt hersteld. Alle adverteerders hebben vanaf de datum van de opschorting van het account minstens 6 maanden de tijd om een bezwaarschrift in te dienen.

Kan ik bezwaar maken tegen opschorting van een account?

Ja. Als u van mening bent dat er iets fout is gegaan en u ons beleid niet heeft geschonden, dient u een bezwaarschrift in.

Bepaalde geselecteerde adverteerders moeten de adverteerdersverificatie helemaal afronden om bezwaar te maken tegen de opschorting van hun account. Als we hun identiteit na 3 pogingen nog niet kunnen verifiëren, staan we niet toe dat ze bezwaar maken tegen deze opschorting.

We herstellen accounts alleen als het bezwaar zeer overtuigend is, bijvoorbeeld als er een fout heeft plaatsgevonden. Neem daarom de tijd om een gedetailleerd, nauwkeurig en eerlijk bezwaar op te stellen.

Kan een adverteerder met een opgeschort account andere accounts instellen of gebruiken?

Nee. Alle accounts die zijn gerelateerd aan het opgeschorte account (bijvoorbeeld accounts die hetzelfde e-mailadres of dezelfde betaalmethode gebruiken of accounts die aan hetzelfde manageraccount zijn gekoppeld) worden opgeschort. We nemen de veiligheid van gebruikers zeer serieus, dus acties van adverteerders die een risico vormen voor onze gebruikers, Google of onze partners, kunnen ertoe leiden dat die adverteerders worden uitgesloten van het gebruik van Google Ads. Ook worden nieuwe accounts die de adverteerder probeert te maken, opgeschort.

Hebben adverteerders toegang tot hun opgeschorte accounts?

Opgeschorte accounts kunnen geen advertenties weergeven. Adverteerders hebben echter nog wel toegang tot hun opgeschorte accounts en de bijbehorende rapporten.

Een terugbetaling aanvragen

Als uw account is opgeschort en u in aanmerking komt voor een terugbetaling, kunt u altijd uw account annuleren en een terugbetaling krijgen.

Aanvullende rechten op grond van de Digital Services Act van de EU

Gebruikers en adverteerders die zich in de EU bevinden, hebben misschien aanvullende herstelopties tot hun beschikking. U leest hier meer over deze opties.