Mainosten näyttö rajallista

Google tarjoaa ohjekeskuksen sisällöstä käännettyjä versioita, joiden tarkoituksena ei kuitenkaan ole muuttaa Googlen käytäntöjen sisältöä. Englanninkielinen versio on virallinen versio, jota käytetään Googlen käytäntöjen täytäntöönpanossa. Jos haluat nähdä tämän artikkelin jollakin toisella kielellä, vaihda kieli sivun alareunan avattavasta kielivalikosta.

Google Adsin ekosysteemin luotettavuuden varmistamiseksi rajoitamme impressioita sellaisen mainonnan osalta, johon liittyy suurempi väärinkäytön tai huonon käyttökokemuksen riski. Tämä käytäntö koskee tiettyjä mainontatilanteita, joista on kerrottu alla. Kyseisissä tilanteissa vain ehdot täyttävien mainostajien mainokset voivat näkyä niin, ettei niiden impressioita rajoiteta. Tämä käytäntö on erillinen Googlen nykyisistä mainontaluvista, jotka kieltävät muita kuin mainontaluvan saaneita mainostajia näyttämästä tiettyjä mainoksia. Lue lisää mainosten näkymistä koskevista ehdoista täältä.

Miksi tiettyjen mainostajien mainontaa rajoitetaan?

Muiden kuin ehdot täyttävien mainostajien mainontaa rajoitetaan tietyissä tilanteissa. Näin pyritään välttämään negatiivisia käyttökokemuksia mainosinteraktioiden yhteydessä ja parantamaan käyttäjien ja mainostajien luottamusta Google Ads ‑alustaan. Tämä käytäntö vaikuttaa ainoastaan sellaisiin mainostajiin, jotka mainostavat kyseisissä tilanteissa. Kun selvitämme, liittyykö tiettyyn tilanteeseen suurempi väärinkäytön tai huonon käyttökokemuksen riski, otamme huomioon seuraavat asiat:

• käyttäjäpalaute
  • väärinkäytön esiintyminen
  • alan trendit.

Millainen on ehdot täyttävä mainostaja?

Tämä käytäntö ei vaikuta ehdot täyttävien mainostajien mainosimpressioihin. Kun Google arvioi, täyttääkö mainostaja ehdot, se ottaa huomioon muun muassa seuraavat tekijät:

• tilin määritteet
  • käyttäjätoiminta ja raportit
  • tilin maturiteetti
  • mainosmuotojen käyttö
  • aiempi käytäntöjen noudattaminen
  • mainostajan toimiala
  • henkilöllisyyden todennuksen tila.

Mitä voit tehdä täyttääksesi mainostajia koskevat ehdot?

Luo lisää kampanjoita ja mainosaineistoja, jotka saavat käyttäjät aktivoitumaan, niin me arvioimme sillä aikaa tiliäsi. Varmista, että noudatat mainostuskäytäntöjämme. Jos tilisi täyttää ehdot, harkitse mainostajantodennusmenettelyn aloittamista.

Kun tiliäsi arvioidaan

Mainostajan mainosimpressioita saatetaan rajoittaa alla olevissa tilanteissa siihen asti, että mainostaja täyttää ehdot ja saavuttaa Googlen ja käyttäjien luottamuksen. Mainoksia ei kuitenkaan hylätä tämän käytännön takia. Mainosimpressioita koskevat rajoitukset tarkastetaan ja päivitetään automaattisesti samalla, kun seuraamme tilejäsi. Valitettavasti emme pysty etukäteen sanomaan, kuinka kauan tähän menee.

Jos havaitsemme ongelmia rajoituksen poistamisen jälkeen, saatamme joutua palauttamaan rajoituksen, kun jatkamme arviointia.

Miten tiedän, kohdistuuko tililleni rajoituksia?

Jos et täytä ehtoja ja sinulla on merkittävä määrä tämän käytännön perusteella rajoitettavia impressioita, näet siitä ilmoituksen tililläsi. Yksittäisiä mainoksia ei hylätä.

Vaikka tililläsi olisi rajoituksia, voit käyttää sitä tavalliseen tapaan ja mainontaa rajoitetaan vain alla mainituissa tilanteissa.

Alla on kerrottu, missä tilanteissa mainontaa saatetaan rajoittaa.

Mainostajat, joiden suhteessa brändiin on epäselvyyksiä tai joiden mainokset ovat liian geneerisiä

Haluamme varmistaa, että käyttäjät tietävät, keiden mainostajien sisältöön he reagoivat. Käyttäjät saattavat joskus hakea sisältöä, joka ei liity tiettyyn mainostajaan, brändiin, tuotteeseen tai palveluun, kun taas toisinaan heillä voi olla tietty brändi mielessä. Olipa tilanne kumpi tahansa, Google haluaa varmistaa, ettei käyttäjälle jää epäselvyyttä siitä, kenen mainostajan sisältöön hän reagoi.

Vaikka mainostajan tarkoitus ei olisi johtaa käyttäjää harhaan tai esiintyä jonakin muuna, käyttäjä saattaa hämmentyä ja luulla, että hän reagoi jonkin toisen mainostajan mainokseen, jos mainoksessa on muihin brändeihin liittyvää sisältöä tai jos mainos on liian geneerinen eikä siinä näy brändiä lainkaan. Näissä tapauksissa Google saattaa rajoittaa impressioita kyseisen mainostajan kaiken brändätyn ja geneerisen mainonnan osalta.

Esimerkkejä tilanteista, joissa mainostajan suhteessa brändiin on epäselvyyksiä:

• Käyttäjä hakee tiettyä brändiä ja näkee mainoksen, jossa on jonkin toisen brändin (esim. lentoyhtiön tai asiakaspalvelun) nimi tai muuta siihen liittyvää tietoa.
  • Käyttäjä tekee tiettyyn toimialaan (esim. teknologia, matkailu tai asiakaspalvelu) liittyvän yleisen haun ja näkee mainoksen, jossa on jotakin toista brändiä muistuttavan brändin nimi.
  • Käyttäjällä on syytä uskoa, että hän on tekemisissä jonkin toisen brändin kanssa.
  • Riippumaton mainostaja käyttää brändilogoa.

Esimerkki tilanteesta, jossa mainos voi olla liian geneerinen ja epäselvä:

• Tiettyä brändiä, tuotetta tai palvelua hakeva käyttäjä näkee brändäämättömiä mainoksia kolmansilta osapuolilta.

Näin voit ilmoittaa henkilöllisyytesi selkeästi mainosaineistoissasi ja välttää mainosten näkymistä koskevat rajoitukset:

• Kiinnitä verkkotunnuksesi (esim. mydomain.com) mainosotsikon edelle erityisesti siinä tapauksessa, että olet uusi mainostaja tai käyttäjät eivät vielä tunne sinua hyvin. (Huom. Verkkotunnuksen kiinnittäminen ei välttämättä ole toistaiseksi mahdollista tietyissä mainos- tai kampanjatyypeissä.)
  • Varmista, että noudatat mainostuskäytäntöjämme.
  • Tuo brändisi selkeästi esille mainoksessa äläkä käytä muiden brändien nimiä tai logoja mainosaineistossasi.
  • Vältä liian geneeristä tekstiä mainoksissa ja laskeutumissivulla.
  • Esittele brändi-identiteettiäsi selkeästi kaikessa tuotteidesi tai palveluidesi mainonnassa.
  • Jos täytät vaaditut ehdot, tee mainostajantodennus.
  • Luo lisää kampanjoita ja mainosaineistoja, jotta saat käyttäjiltä positiivisia interaktioita ja voimme paremmin arvioida tiliäsi.