Krav på företagsuppgifter

För att underlätta för våra användare tillhandahåller Google översatta versioner av vårt hjälpcenter. Sådana versioner är dock inte avsedda att förändra innehållet i våra policyer. Den engelskspråkiga versionen är den officiella version vi använder för att tillämpa våra policyer. Om du vill läsa den här artikeln på ett annat språk kan du använda rullgardinsmenyn längst ned på sidan.

Viktigt! Företagsnamn och logotyp är för närvarande i betastadiet och är endast tillgängliga för annonsörer som uppfyller kvalifikationskriterierna nedan. Du får en avisering om att lägga till dina företagsuppgifter så snart de är tillgängliga för dig.
Med företagsinformation kan du komplettera dina befintliga textannonser med företagstillgångar, t.ex. företagsnamn och företagslogotyp. Tillgångarna kan hjälpa annonsörer att nå nya och befintliga kunder mer effektivt genom att utnyttja varumärkets kommersiella värde. Läs mer om företagsinformation

Ansvarsfriskrivning: Genom att tillhandahålla dina egna tillgångar intygar och samtycker du till att du (annonsören) äger alla juridiska rättigheter att publicera det företagsnamn och den företagslogotyp som du tillhandahåller.

För att vi ska kunna erbjuda våra användare en annonsupplevelse av hög kvalitet måste tillgångar för företagsinformation följa alla Google Ads-policyer och policyer gällande varumärken och upphovsrätt. Tillgångarna omfattas dessutom av följande krav:

Specifikationer för företagsnamn

• Företagsnamnet måste exakt matcha antingen domännamnet eller det juridiska namnet som skickades in i samband med annonsörsverifieringen.
  • Namnet ska vara framträdande på annonsens målsida
  • Teckenlängd: högst 25 tecken
  • Språk som stöds: EN, JP, FR, DE

Specifikationer för företagslogotyp

• Logotypen ska matcha företaget som annonseras och vara enhetlig för en given domän.
  • Bildformat: Kvadrat (1 × 1)
  • Bildupplösning: 1 200 × 1 200 (rekommenderas), 128 × 128 (minimum)
  • Filformat: PNG, JPG Högsta filstorlek: 5 120 kB
  • Kompatibilitet med både ljust och mörkt läge
  • Rekommenderat säkert bildområde: Placera det viktiga innehållet i de mittersta 80 % av bilden.
  • Google kan komma att rendera din logotyp som en cirkel. Exemplet nedan visar hur logotypen ser ut i sökresultaten i Google Ads.

Exempel: Bilderna ovan visar den ursprungliga tillgången (vänster), den renderade kvadratiska tillgången (mitten) och den renderade cirkelformade tillgången (höger).
Obs! Endast tillgångar på domännivå är tillåtna under den inledande betatestningen. Det betyder att du kan ladda upp ett enstaka företagsnamn och en enstaka företagslogotyp som motsvarar både www.example.com och www.brand.example.com.

Formatkrav

Företagsnamnet är inte relevant

Användning av ett annat företagsnamn än annonsörens domännamn eller juridiska namn

Domännamn

Tillåtet

Inte tillåtet

https://www.google.com

Google

Exempel

Logotypen är inte relevant

Logotypen matchar eller representerar inte företagsnamnet eller det annonserade företaget

Flera logotyper har laddats upp för samma företagsnamn eller annonserade företag

Företagsnamn

Tillåtet

Inte tillåtet

example.com

Ett exempel på en logotyp som inte är relevant för företagets webbplats.

Ett exempel på en logotyp som inte är relevant för företagets webbplats.Ett exempel på en logotyp som visas på rätt sätt.

Förbjudet innehåll

Inte tillåtet Bilder med nakenhet, inklusive nakenhet som används i konstnärligt syfte

Inte tillåtet Sexuella bilder

Tillåtet

Inte tillåtet

Ett exempel på en logotyp utan förbjudet innehåll.

Ett exempel på en logotyp med förbjudet innehåll.

Dåligt beskuren

Beskärningen av en logotyp resulterar i att företaget representeras på ett felaktigt eller förvirrande sätt

Tillåtet

Inte tillåtet

Ett exempel på en logotyp som är beskuren på rätt sätt.

Ett exempel på en logotyp som är dåligt beskuren.

Suddig

Logotypen är för suddig eller oskarp eller för liten för att vara läsbar

Tillåtet

Inte tillåtet

Ett exempel på en logotyp som inte är oskarp.

Ett exempel på en logotyp som är oskarp.

Tomt utrymme

Logotypen består av ett enstaka färgfält eller har inga särskiljande egenskaper eller kännetecken

Tillåtet

Inte tillåtet

Ett exempel på en logotyp som har en tillåten mängd tomt utrymme.

Oläslig

Inverterad färg: Färgen matchar inte den ursprungliga logotypen på webbplatsen

Upp och ned: Logotypen visas upp och ned jämfört med dess ursprungliga position

Omformad, skev, förvrängd, morfad: logotypen är morfad jämfört med den ursprungliga logotypen på sidan

Tillåtet

Inte tillåtet

Ett exempel på en logotyp som visar rätt färger.

Ett exempel på en logotyp som visas med inverterade färger.

Ett exempel på en logotyp som är placerad i rätt riktning.

Ett exempel på en logotyp som är upp och ned.

Ett exempel på en logotyp som visas på rätt sätt.

Ett exempel på en logotyp som är sned eller förvrängd.