Krav på företagsinformation

Google tillhandahåller översatta versioner av vårt hjälpcenter. De är dock inte avsedda att ändra innehållet i våra policyer. Engelska är vårt officiella språk och den engelska versionen används som utgångspunkt för att tillämpa våra policyer. Om du vill läsa den här artikeln på ett annat språk kan du använda rullgardinsmenyn längst ned på sidan.

Viktigt! Observera att vi inte kan garantera att företagsinformationstillgångar visas även om kontot har slutfört annonsörsverifiering. Det kan betyda att det inte visas företagsinformationstillgångar i vissa av dina annonser, eller i inga alls. Detta sker vanligtvis för att skydda användare. Det går inte att ändra visningsstatusen för dina företagsinformationstillgångar, men Google granskar och uppdaterar automatiskt annonsörernas behörighet. Vi rekommenderar att du regelbundet kontrollerar ditt Google Ads-konto för att se om du börjar få fler exponeringar från dessa tillgångar.

Med företagsinformation kan du komplettera dina befintliga dator- och mobilanpassade textannonser med företagstillgångar som företagsnamn och företagslogotyp. Tillgångarna kan hjälpa annonsörer att nå nya och befintliga kunder mer effektivt genom att utnyttja varumärkets kommersiella värde. Läs mer om företagsinformation

Ansvarsfriskrivning: Genom att tillhandahålla dina egna tillgångar intygar och samtycker du till att du (annonsören) äger alla juridiska rättigheter att publicera det företagsnamn och den företagslogotyp som du tillhandahåller.

För att vi ska kunna erbjuda våra användare en annonsupplevelse av hög kvalitet måste företagsinformationstillgångar följa alla Google Ads-policyer och policyer för varumärken och upphovsrätt. Tillgångarna omfattas dessutom av följande krav:

Specifikationer för företagsnamn

• Företagsnamnet måste exakt matcha antingen domännamnet eller det juridiska namnet som skickades in i samband med annonsörsverifieringen​.
  • Teckenlängd: högst 25 tecken
  • Språk som stöds: alla

Om ditt företagsnamn inte exakt matchar vare sig domännamnet eller det juridiska namn som har verifierats genom annonsörsverifiering godkänns inte tillgången.

Du kan kontrollera vilket juridiskt namn som har verifierats via annonsörsverifiering genom att öppna ditt Google Ads-konto. Det verifierade namnet visas på sidan Annonsörsverifiering i avsnittsmenyn Fakturering.

Obs! Ditt företagsnamn måste överensstämma exakt med antingen domännamnet eller det juridiska namn som har verifierats via verifieringsprogrammet för annonsörer. Om du vill använda ett alternativt företagsnamn och dessutom äger en aktiv varumärkesregistrering för det namnet kan du däremot slutföra varumärkesverifieringen för företagsinformation. Den här processen har stöd för följande scenarier:
  • Företagsnamnet representerar en underdomän till din annonsörsverifierade/juridiska domän.
  • Du äger olika företagsnamn för olika verksamhetsområden.

• Logotypen ska matcha företaget som annonseras och vara enhetlig för en given domän.
  • Bildformat: kvadrat (1 × 1)
  • Bildupplösning: 1 200 × 1 200 (rekommenderas), 128 × 128 (minimum)
  • Filformat: PNG, JPG Högsta filstorlek: 5 120 kB
  • Kompatibilitet med både ljust och mörkt läge
  • Rekommenderat säkert bildområde: Placera det viktiga innehållet i de mittersta 80 % av bilden.
  • Google renderar som standard logotyper som en cirkel. I vissa fall försämras kvaliteten hos företagslogotypen vid rendering som cirkel (till exempel om en del av logotypen beskärs). Se till att följa specifikationerna för logotyp ovan så att Google kan visa en logotyp av hög kvalitet.
    • I vissa fall visas dynamiska företagslogotyper som en kvadrat istället för en cirkel och/eller visas med en grå bakgrund. Om du vill vara säker på att logotypen visas som en cirkel rekommenderar vi att du laddar upp egna logotyper.
  • Exemplet nedan visar hur logotypen ser ut i sökresultaten i Google Ads.
  Den här ikonen representerar den ursprungliga tillgången för en företagslogotyp. Den här ikonen representerar den renderade runda gången för en företagslogotyp.
  Ursprunglig tillgång Renderad tillgång som cirkel
(standard)

Obs! Företagslogotypen ska överensstämma med företaget som du annonserar om och det domännamn eller juridiska namn som har verifierats via verifieringsprogrammet för annonsörer. Om du vill använda en alternativ logotyp och dessutom äger en aktiv varumärkesregistrering för den logotypen kan du däremot slutföra varumärkesverifieringen för företagsinformation. Den här processen har stöd för följande scenarier:

• Logotypen representerar en underdomän till din annonsörsverifierade/juridiska domän.
  • Du äger olika logotyper för olika verksamhetsområden.

Formatkrav

Företagsnamnet är inte relevant

rött kryss Användning av ett annat företagsnamn än annonsörens domännamn eller juridiska namn

Obs! Du kan kontrollera vilket juridiskt namn som har verifierats via annonsörsverifiering genom att öppna ditt Google Ads-konto. Det verifierade namnet visas på sidan Annonsörsverifiering i avsnittsmenyn Fakturering.

Domännamn

Tillåtet

Inte tillåtet

https://www.google.com

Google

Exempel

Obs! För vissa scenarier kan du använda ett alternativt företagsnamn. Läs mer om varumärkesverifiering för företagsinformation.

Namnprominens

rött kryss Annonsörens företagsnamn visas inte tydligt på målsidan för annonsen

Målsida

Tillåtet

Inte tillåtet

google.com

Google

Exempel

Logotypen är inte relevant

rött kryss Logotypen matchar eller representerar inte företagsnamnet eller det annonserade företaget

rött kryss Flera logotyper har laddats upp för samma företagsnamn eller annonserade företag

Företagsnamn

Tillåtet

Inte tillåtet

example.com

Ett exempel på en logotyp som inte är relevant för företagets webbplats.

Ett exempel på en logotyp som inte är relevant för företagets webbplats.Ett exempel på en logotyp som visas på rätt sätt.

Obs! För vissa scenarier kan du använda en alternativ företagslogotyp. Läs mer om varumärkesverifiering för företagsinformation.

Logotypprominens

rött kryss Annonsörens företagslogotyp visas inte tydligt på målsidan för annonsen

Målsida

Tillåtet

Inte tillåtet

google.com

Ett exempel på en logotyp som inte är relevant för företagets webbplats.

Förbjudet innehåll

rött kryss Bilder med nakenhet, inklusive nakenhet som används i konstnärligt syfte

rött kryss Bilder med sexuell anspelning

Tillåtet

Inte tillåtet

Ett exempel på en logotyp utan förbjudet innehåll.

Ett exempel på en logotyp med förbjudet innehåll.

Dåligt beskuren

rött kryss Beskärningen av en logotyp resulterar i att företaget representeras på ett felaktigt eller förvirrande sätt

Tillåtet

Inte tillåtet

Ett exempel på en logotyp som är beskuren på rätt sätt.

Ett exempel på en logotyp som är dåligt beskuren.

Suddig

rött kryss Logotypen är för suddig eller oskarp eller för liten för att vara läsbar

Tillåtet

Inte tillåtet

Ett exempel på en logotyp som inte är oskarp.

Ett exempel på en logotyp som är oskarp.

Ett exempel på en logotyp med läsbar textstorlek. Ett exempel på en logotyp med oläslig textstorlek.
En bild som visar en godkänd logotyp i Google Ads. En bild som visar en otillåten logotyp i Google Ads.

Tomt utrymme

rött kryss Logotypen består av ett enstaka färgfält eller har inga särskiljande egenskaper eller kännetecken

Tillåtet

Inte tillåtet

Ett exempel på en logotyp som har en tillåten mängd tomt utrymme.

Oläslig

rött kryss Inverterad färg: Färgen matchar inte den ursprungliga logotypen på webbplatsen

rött kryss Upp och ned: Logotypen visas upp och ned jämfört med dess ursprungliga position

rött kryss Omformad, skev, förvrängd, morfad: logotypen är morfad jämfört med den ursprungliga logotypen på sidan

Tillåtet

Inte tillåtet

Ett exempel på en logotyp som visar rätt färger.

Ett exempel på en logotyp som visas med inverterade färger.

Ett exempel på en logotyp som är placerad i rätt riktning.

Ett exempel på en logotyp som är upp och ned.

Ett exempel på en logotyp som visas på rätt sätt.

Ett exempel på en logotyp som är sned eller förvrängd.