Om sanksjoner ved gjentatte brudd på retningslinjene

Google leverer oversatte versjoner av brukerstøtten, men de er ikke ment å endre innholdet i retningslinjene våre. Den engelskspråklige versjonen er den offisielle versjonen vi bruker for å håndheve retningslinjene. Hvis du vil lese denne artikkelen på et annet språk, kan du bruke rullegardinmenyen for språk nederst på siden.

Som det fremgår i vilkårene for annonsering, forbeholder Google seg retten til å nekte annonselevering eller sperre annonsekontoer når det er nødvendig. For at brukerne skal få en trygg og positiv opplevelse, krever Google at annonsørene overholder Google Ads-retningslinjene. Vi tar gjentatte overtredelser svært alvorlig og setter i verk tiltak mot annonsører som ikke overholder retningslinjene.

Vi bruker både automatiske og manuelle evalueringer for å identifisere og fjerne annonser som bryter med retningslinjene og er skadelige for brukere og Google Ads-økosystemet generelt. Teknologien vi bruker for å håndheve retningslinjene, kan være basert på algoritmer og maskinlæring modellert på avgjørelser tatt av menneskelige evaluerere, slik at vi kan beskytte brukerne og holde annonseplattformene trygge. Innhold som bryter med retningslinjene, blir fjernet av de automatiske modellene våre eller – i tilfeller som krever mer nyansert evaluering – rapportert for videre gjennomgang av erfarne medarbeidere og analytikere. Dette skjer bare når det er vanskelig å vurdere innholdet bare ved hjelp av algoritmene, for eksempel hvis konteksten for annonsen må tolkes. Deretter slås resultatene fra disse manuelle evalueringene sammen med eksisterende opplæringsdata for å finstemme modellene basert på maskinlæring.

Vi iverksetter tiltak mot annonser som er i strid med retningslinjene. Vi kan blant annet avvise annonser som utgjør brudd på retningslinjene, og sperre kontoer som står bak gjentatte eller grove brudd på retningslinjene. Vi tar gjentatte overtredelser svært alvorlig. For de aktuelle brukerne håndhever vi et advarselsbasert system, som vi stadig utvider.

Vi utsteder advarsler til Google Ads-kontoen din hvis du gjentatte ganger bryter bestemte punkter i Google Ads-retningslinjene. Merk deg at det ikke utstedes noen advarsel første gang retningslinjene brytes. Du får maksimalt 3 advarsler, og straffetiltakene tilknyttet de enkelte advarslene blir gradvis strengere. For den første og andre advarselen sperres kontoen midlertidig (i hhv. 3 og 7 dager), mens den tredje advarselen fører til at kontoen sperres for godt (med mindre en anke tas til følge).

Dette advarselsbaserte systemet gjelder for retningslinjene om innhold som muliggjør uærlig atferd, ikke godkjente stoffer, våpen, våpendeler og relaterte produkter, eksplosiver, andre våpen, tobakk, seksuelle handlinger mot kompensasjon, postordrebruder, klikkagn, villedende annonseutforming, kausjonstjenester, katalog-, viderekoblings- og opptakstjenester, tjenester knyttet til forbedring av kredittverdighet, binære opsjoner samt personlige lån.

Hva skjer hvis du får en advarsel?

Hvis annonsene eller annonseelementene dine gjentatte ganger utgjør brudd på Google Ads-retningslinjene, får du en advarsel både på e-post og i Google Ads-kontoen din. I kontoen kan du motta maksimalt 1 varsel og 3 advarsler per brudd på retningslinjene.

Varsel

Vi forstår at folk kan gjøre feil, og at brukere sjelden bryter retningslinjene våre med vilje. Derfor får du bare et varsel første gang du bryter dem. Merk deg at du bare mottar ett slikt varsel, og bare på e-post. Neste gang du eventuelt bryter Google Ads-retningslinjene, får du en advarsel. Hvis du mener at vi har gjort en feil, kan du anke avgjørelsen om å avvise annonser.
Finn ut mer om anker her.

Første advarsel

Du får en første advarsel hvis vi avdekker at du fortsatt bryter bestemte punkter i Google Ads-retningslinjene, til tross for at vi allerede har sendt deg et varsel om overtredelsen.

Kontoen din sperres midlertidig i 3 dager når du mottar den første advarselen. Hvis du ikke gjør noe for å løse problemet og heller ikke anker avgjørelsen, forblir kontoen sperret. Se mer om dette i delen Dette kan du gjøre hvis du får en advarsel.

Det kan ikke vises annonser fra kontoer som er midlertidig sperret. Annonsørene har imidlertid fortsatt tilgang til sperrede kontoer og alle tilhørende rapporter. Finn ut mer om midlertidig sperring av kontoer.

Andre advarsel

Du får en andre advarsel hvis du bryter de samme punktene i retningslinjene på nytt innen 90 dager etter at du mottok den første advarselen. Dette er det siste varselet du får om å fjerne alle annonser eller annonseelementer som bryter med retningslinjene, før Google Ads-kontoen din blir sperret.

Kontoen din sperres midlertidig i sju dager når du mottar den andre advarselen. Hvis du ikke gjør noe for å løse problemet og heller ikke anker avgjørelsen, forblir kontoen sperret. Se mer om dette i delen «Dette kan du gjøre hvis du får en advarsel».

Det kan ikke vises annonser fra kontoer som er midlertidig sperret. Annonsørene har imidlertid fortsatt tilgang til sperrede kontoer og alle tilhørende rapporter. Finn ut mer om midlertidig sperring av kontoer.

Vi sender deg et e-postvarsel når den midlertidige sperringen av kontoen oppheves.

Tredje advarsel

Du får en tredje advarsel hvis du bryter de samme punktene i retningslinjene innen 90 dager etter at du mottok den andre advarselen. Deretter sperres kontoen din permanent på grunn av gjentatte brudd på retningslinjene. Finn ut mer om sperring av kontoer.

Dette kan du gjøre hvis du får en advarsel

Kontoen din kan sperres midlertidig eller permanent. Om sperringen er midlertidig eller permanent, avhenger av hvor mange advarsler du har fått i tilknytning til et gitt punkt i retningslinjene.

Ved midlertidig sperring

For å vise annonser igjen må du rette opp i forholdene som utgjør brudd på retningslinjene, og bekrefte at du har gjort dette, ved å sende inn bekreftelsesskjemaet. Hvis du mener at det har skjedd en feil, og at du ikke har brutt retningslinjene, kan du sende inn en anke. Merk deg at kontoen din forblir sperret inntil du bekrefter at du har korrigert overtredelsene, eller du anker avgjørelsen om å sperre kontoen.

Hvis du velger å anke avgjørelsen, men anken ikke tas til følge, må du rette opp i forholdene som utgjør brudd på retningslinjene, og sende inn bekreftelsesskjemaet for at den midlertidige sperringen av kontoen skal kunne oppheves.

Bekreftelse på at advarselen er tatt til følge

For å bekrefte at du har tatt advarselen til følge, må du rette opp i alle forholdene som utgjør brudd på retningslinjene i kontoen din, og fylle ut bekreftelsesskjemaet.

Ved å fylle ut dette skjemaet bekrefter du

• at du kjenner til det aktuelle punktet eller de aktuelle punktene i retningslinjene som advarselen i kontoen omfatter, at du har gjennomgått de aktuelle retningslinjene, og at du er innforstått med at fremtidige brudd på disse retningslinjene kan føre til strengere straffetiltak, med sperring av kontoen som ytterste konsekvens
  • at du har fjernet alle annonsene og annonseelementene som utgjorde brudd på de aktuelle retningslinjene, og at du skal sørge for at fremtidige annonser og annonseelementer er i tråd med retningslinjene
  • at du er klar over at det er strengt forbudt å opprette nye kontoer og forsøke å omgå Googles sanksjoner, og at dette kan føre til at kontoen sperres

Når bekreftelsesskjemaet er sendt inn, gjenopptas annonseleveringen fra kontoen din etter en viss tid, avhengig av hvor mange advarsler du har fått.

• Ved den første advarselen blir annonseleveringen gjenopptatt 3 dager etter at kontoen ble midlertidig sperret.
  • Ved den andre advarselen gjenopptas annonseleveringen 7 dager etter den midlertidige sperringen.

Hvis du redigerer eksisterende annonser eller laster opp nye, må du sjekke at annonsene er i tråd med retningslinjene. Hvis du oppretter nye annonser som utgjør brudd på retningslinjene, mens kontoen er midlertidig sperret, får du enda en advarsel.

Vi fortsetter å holde øye med kontoen for å sjekke om Google Ads-retningslinjene brytes flere ganger.

Anker

Hvis du anker avgjørelsen, og denne anken tas til følge, blir kontosanksjonene opphevet, og de aktuelle annonsene blir godkjent. Sperringen av kontoen din blir umiddelbart opphevet.

Hvis anken derimot ikke tas til følge, videreføres sperringen av kontoen inntil du har rettet opp i alle forholdene som utgjør bruddene på retningslinjene, og fylt ut bekreftelsesskjemaet.

Kontoen din sperres permanent

Hvis du mener dette skyldes en feil, og at du ikke har brutt retningslinjene, ber vi deg om å sende inn en anke og forklare hvorfor du mener vi har gjort en feil. Vi gjenoppretter bare kontoer i tilfeller der forholdene taler sterkt for dette. Derfor er det viktig at du tar deg tid til å formulere en ærlig, grundig og nøyaktig begrunnelse. Finn ut mer om sperrede kontoer.