Om verifiering av finansiella tjänster i Förenade kungariket

Google tillhandahåller översatta versioner av vårt hjälpcenter. De är dock inte avsedda att ändra innehållet i våra policyer. Engelska är vårt officiella språk och den engelska versionen används som utgångspunkt för att tillämpa våra policyer. Om du vill läsa den här artikeln på ett annat språk kan du använda rullgardinsmenyn längst ned på sidan.

Annonsörer måste verifieras av Google för att få visa annonser om finansiella tjänster av något slag i Förenade kungariket, inräknat att visa annonser för användare i Förenade kungariket som ser ut att söka finansiella tjänster. Som ett led i verifieringsprocessen måste annonsörerna uppvisa att de har godkänts av UK Financial Conduct Authority (UK FCA) eller att de omfattas av något av undantagen som beskrivs nedan. Observera att detta krav innefattar finansiella tjänster som regleras eller inte regleras av UK Financial Conduct Authority.

Denna verifiering krävs för alla annonsformat och tillägg. Authorized Buyers och Display & Video 360-konton som erbjuder finansiella tjänster behöver inte verifiera sig för närvarande.

För att slutföra verifieringen måste ansökningen skickas in av en behörig representant.

Definition

Innan du påbörjar verifieringen är det viktigt att du förstår de termer och definitioner som används.

FCA: UK Financial Conduct Authority är ett finansiellt regleringsorgan i Förenade kungariket.

FCA-auktoriserade annonsörer: annonsörer av finansiella tjänster som har auktoriserats av Financial Conduct Authority (UK FCA) i Förenade kungariket att utföra finansiella tjänster eller som är förtecknade i UK FCA Financial Services Register som undantaget professionellt företag eller erkänd värdepappersbörs.

Godkänd tredje part: annonsörer vars annonser har godkänts av ett FCA-auktoriserat företag. Exempel: godkända återförsäljare, närstående bolag och reklambyråer som anlitas för generering av potentiella kunder.

Undantagna annonsörer av icke-finansiella tjänster: annonsörer som inte marknadsför finansiella tjänster men som har övertygande skäl att inrikta sig på användare som ser ut att söka finansiella tjänster. Exempel (inte uttömmande): sökmotorer, e-handelsplattformar.

Undantagna myndigheter: statliga myndigheter eller regleringsorgan i Förenade kungariket som drivs med .gov.uk-domän, mellanstatliga organisationer som Förenta Nationerna, centralbanker i Förenade kungariket och Europa, Advertising Standards Authority i Förenade kungariket eller rättssubjekt som någon av dessa godkänner enligt denna policy.

Verifieringskrav för FCA-auktoriserade företag:

För att kvalificera sig för denna FCA-verifiering i Förenade kungariket måste annonsörer som marknadsför reglerade finansiella tjänster (1) vara auktoriserade av Financial Conduct Authority i Förenade kungariket (UK FCA) eller vara förtecknade i UK FCA Financial Services Register som undantaget professionellt företag eller erkänd värdepappersbörs. De måste även (2) slutföra verifieringsprogrammet för annonsörer när detta krävs.

Steg 1: Länka din Financial Conduct Authority-enhet i Förenade kungariket med ditt Google Ads-konto

Från och med den 26 september gäller att innan du ansöker om verifiering måste en kontaktperson med samma e-postdomän som det FCA-registrerade bolaget inkluderas i ditt Google Ads-konto.

Obs! Google Ads-kontakter som läggs till från offentliga e-postdomäner som gmail.com, yahoo.com och outlook.com måste matcha e-postadressen som anges i FCA-registreringen exakt.

Om du inte har en registrerad e-postadress hos FCA måste du lägga till en innan du påbörjar verifieringen.

Så här lägger du till en ny kontaktperson i ditt konto:

1. Öppna ditt Google Ads-konto och gå till menyn Administratör i det vänstra statusfältet eller till Verktyg och inställningar i det övre statusfältet. Välj Åtkomst och säkerhet i rullgardinsmenyn.
  2. Klicka på plusikonen på fliken Användare för att lägga till en ny användare i kontot. Välj den åtkomstnivå som du vill ge den FCA-registrerade kontaktpersonen (som minst åtkomst på e-postnivå) och välj sedan Skicka inbjudan.
  3. Meddela den nya kontaktpersonen att Google informerar via e-post om att hen har fått en begäran om att läggas till i ditt Google Ads-konto.
  4. Se till att kontaktpersonen godkänner begäran.
  5. När den FCA-registrerade kontaktpersonen har godkänt begäran syns hen på fliken Användare i ditt Google Ads-konto.

Steg 2: Auktorisering av UK Financial Conduct Authority

Ansök om verifiering och uppge följande information till Google via det här formuläret:

• kund-id för Google Ads-konto
  • namn på ombudet som ansöker om verifiering
  • din företagsinformation (namn, adress, e-postadress)
  • domäner och webbplatser som är registrerade hos UK Financial Conduct Authority samt domäner och webbplatser som används för annonsering på Google Ads och som inte är registrerade hos UK FCA
  • UK FCA-registreringsnummer (FRN)
  • intygande av att du kommer att fullgöra alla skyldigheter relaterade till kommunikation om, godkännande av och begränsningar kring marknadsföring av finansiella produkter enligt gällande rättsliga och lagstadgade krav.

Notera att den företagsinformation som du uppger under verifieringsprocessen måste vara identisk med de företagsuppgifter som är registrerade hos UK FCA. Verifieringen kan misslyckas om exempelvis organisationens namn eller UK FCA-registreringsnummer skiljer sig från eller inte är registrerat hos UK FCA.

När du har slutfört verifieringen kopplas ett certifikat till ditt Google Ads-konto. Vi informerar dig om statusen på din begäran via e-post.

Undantag

Verifieringskrav för Godkänd tredje part

Om du uppfyller definitionen av Godkänd tredje part enligt ovan måste du begära att ett FCA-auktoriserat företag initierar verifieringen åt dig genom att skicka in en lista över domäner eller webbplatser som du använder för att marknadsföra finansiella tjänster. Därefter kan Google kontakta dig för att inleda verifieringsprogrammet för annonsörer om du inte har slutfört det tidigare. Du får ett e-postmeddelande och en avisering i ditt konto som vägleder dig genom verifieringsprocessen.

Om du företräder ett FCA-auktoriserat företag kan du initiera verifieringen av Godkänd tredje part genom att skicka in det här formuläret. Du måste ha slutfört verifieringen för finansiella tjänster i Förenade kungariket för ditt företag innan du skickar in formuläret. Du kan dessutom bara initiera verifiering av tredjepartsföretag vars annonser om finansiella tjänster du har godkänt.

Obs! Om du vill lägga till eller ta bort en Godkänd tredje part måste du skicka in formuläret på nytt. Du måste omedelbart informera oss om du inte längre godkänner annonser från en tredje part.

Du blir ombedd att skicka in följande information relaterad till de domäner eller webbplatser för tredjepartsannonsörer av finansiella tjänster som har koppling till ditt företag:

• kund-id för Google Ads-konto
  • namn på ombudet som ansöker om verifiering
  • din företagsinformation (namn, adress, e-postadress)
  • domäner eller webbplatser som tillhör tredjepartsannonsörer av finansiella tjänster vars annonser du har godkänt
  • intygande av att du godkänner tredjepartsannonsörens annonser om finansiella tjänster.

Verifieringskrav för undantagna annonsörer av icke-finansiella tjänster

Om du uppfyller definitionen av Undantagen annonsör av icke-finansiella tjänster ovan kan du ansöka om verifiering för finansiella tjänster i Förenade kungariket via det här formuläret. Om din ansökan godkänns har du tillstånd att visa annonser för användare i Förenade kungariket som ser ut att söka finansiella tjänster.

Du blir ombedd att uppge följande information i undantagsformuläret:

• kund-id för ditt Google Ads-konto
  • namn på ombudet som ansöker om verifiering
  • din företagsinformation (namn, adress, e-postadress)
  • ditt företags domäner eller webbplatser där du annonserar på Google Ads
  • kortfattad beskrivning av ditt företag och varför du använder sökord relaterade till finansiella tjänster
  • intygande av att du inte kommer att använda detta undantag för att visa Google-annonser om finansiella tjänster.

Efter att vi har granskat din begäran kan Google kräva att du slutför verifieringsprogrammet för annonsörer om du inte redan har gjort det. Du får ett e-postmeddelande och en avisering i ditt konto som vägleder dig genom verifieringsprocessen.

När du har slutfört verifieringen får du en bekräftelse och en e-postavisering från Google. Ett certifikat kopplas till ditt Google Ads-konto som ger dig rätt att visa annonser för användare i Förenade kungariket som ser ut att söka finansiella tjänster.

Verifieringskrav för undantagna myndigheter

Finansiella tillsynsmyndigheter i Förenade kungariket med en .gov.uk-domän är alltid undantagna från Googles verifieringskrav. De flesta andra annonsörer för myndigheter, till exempel mellanstatliga organisationer, som uppfyller definitionen av undantagna myndigheter ovan verifieras automatiskt av Google. Om myndigheten du företräder motsvarar denna definition men inte har verifierats automatiskt bör du kontakta din kontorepresentant för att begära verifiering för finansiella tjänster i Förenade kungariket.

• Om vi ser att du marknadsför finansiella tjänster efter att ha slutfört verifieringen, har uppgett falsk information under verifieringsprocessen eller bryter mot policyn gällande finansiella produkter och tjänster återkallas din verifiering och ditt konto kan komma att stängas av.
  • Vi kan återkalla din verifiering eller vidta åtgärder mot ditt Google Ads-konto baserat på exempelvis varningar om regelöverträdelser, förlikningar, beslut om affärspraxis eller direkta klagomål från företag.
  • Du måste regelbundet förnya din verifiering. Du får en avisering när detta krävs.
  • Du kan även bli ombedd att verifiera din identitet på nytt om det har gjorts större ändringar i ditt Google Ads-konto, till exempel ändringar av din betalningsprofil i Google Ads. Du får en avisering i ditt konto när detta krävs.
  • Google kan uppdatera dessa verifieringskrav när som helst.