Om bekreftelse av annonsører som vil vise annonser for finansielle tjenester i Storbritannia

Google leverer oversatte versjoner av brukerstøtten, men de er ikke ment å endre innholdet i retningslinjene våre. Den engelskspråklige versjonen er den offisielle versjonen vi bruker for å håndheve retningslinjene. Hvis du vil lese denne artikkelen på et annet språk, kan du bruke rullegardinmenyen for språk nederst på siden.

For at annonsører skal kunne vise annonser for finansielle tjenester av noe slag i Storbritannia, deriblant til britiske brukere som virker å være på utkikk etter finansielle tjenester, må de bekreftes av Google. Som en del av bekreftelsesprosessen må annonsørene bevise at de er autorisert av Financial Conduct Authority (FCA), det britiske tilsynsorganet for finanssektoren, eller kvalifisert for et av unntakene beskrevet nedenfor. Vær oppmerksom på at dette kravet dekker både finansielle tjenester som er regulert av FCA, og dem som ikke er det.

Denne bekreftelsen er obligatorisk for alle annonseformater og -utvidelser. Authorized Buyers- og Display & Video 360-kontoer som brukes i forbindelse med finansielle tjenester, trenger ikke å bekreftes i denne omgang.

For at bekreftelsen skal fullføres, må søknader sendes inn av en autorisert representant.

Definisjoner

Før du begynner bekreftelsesprosessen, er det viktig at du setter deg inn i termene og definisjonene vi bruker underveis.

FCA: Financial Conduct Authority er det britiske tilsynsorganet for finanssektoren.

FCA-autoriserte annonsører: annonsører som markedsfører finansielle tjenester og er autorisert av Financial Conduct Authority (FCA) i Storbritannia til å drive virksomhet knyttet til finansielle tjenester, eller annonsører som er oppført som Exempt Professional Firm (unntatt profesjonell tjenestetilbyder) eller Recognised Investment Exchange (legitim investeringsbørs) i FCA-registeret over finansielle tjenester.

Godkjente tredjeparter: annonsører som har annonser som er godkjent av en FCA-autorisert bedrift. Eksempler: samarbeidspartnere, godkjente forhandlere og markedsføringsbyråer som jobber med generering av potensielle salg

Fritatte annonsører som ikke markedsfører finansielle tjenester: annonsører som ikke markedsfører finansielle tjenester, men som har en god grunn til å målrette mot brukere som ser ut til å være på utkikk etter finansielle tjenester. Eksempler (listen er ikke uttømmende): søkemotorer og plattformer for netthandel

Fritatte offentlige etater: offentlige institusjoner, reguleringsmyndigheter eller andre myndigheter i Storbritannia som bruker .gov.uk-domener, mellomstatlige organisasjoner slik som FN, sentralbankene i Storbritannia og Europa, Advertising Standards Authority i Storbritannia, eller enheter som noen av disse godkjenner i forbindelse med disse retningslinjene.

Krav til bekreftelse av bedrifter med FCA-autorisasjon:

For at annonsører som markedsfører regulerte finansielle tjenester skal få FCA-bekreftelse i Storbritannia, må de (1) være autorisert av Financial Conduct Authority (FCA) i Storbritannia eller være oppført som Exempt Professional Firm («unntatt profesjonell tjenestetilbyder») eller Recognised Investment Exchange («legitim investeringsbørs») i FCA-registeret over finansielle tjenester, og (2) fullføre programmet for annonsørbekreftelse når det er påkrevd.

Trinn 1: Knytt enheten din som er registrert hos Financial Conduct Authority i Storbritannia, sammen med Google Ads-kontoen din

Fra og med 26. september må en kontaktperson som bruker det samme e-postdomenet som den FCA-registrerte bedriften, være oppført i Google Ads-kontoen din før du kan søke om bekreftelse.

Merk: Google Ads-kontakter som legges til fra offentlige e-postdomener, for eksempel gmail.com, yahoo.com eller outlook.com, må samsvare nøyaktig med e-postadressen i FCA-registreringen deres.

Hvis du for øyeblikket ikke har noen e-postadresse registrert hos FCA, må du sørge for dette før du starter bekreftelsesprosessen.

Følg denne fremgangsmåten for å legge til en ny kontaktperson i kontoen din:

1. Logg på Google Ads-kontoen din og gå til Administrator-menyen i statusfeltet til venstre, eller gå til Verktøy og innstillinger i statusfeltet øverst. Velg Tilgang og sikkerhet fra rullegardinmenyen.
  2. Velg plussikonet på Brukere-fanen for å legge til en ny kontobruker. Velg det tilgangsnivået du er komfortabel med å gi den FCA-registrerte kontaktpersonen (tilgang på e-postnivå kreves), og velg Send en invitasjon.
  3. Sørg for at du opplyser den nye kontaktpersonen om at Google kommer til å sende en e-post for å opplyse om at de har mottatt en forespørsel om å legge til vedkommende i Google Ads-kontoen din.
  4. Påse at kontaktpersonen godtar denne forespørselen.
  5. Når den FCA-registrerte kontaktpersonen har godtatt forespørselen, kan du se at vedkommende er oppført på Brukere-fanen i Google Ads-kontoen din.

Trinn 2: Få autorisasjon fra britiske Financial Conduct Authority

Søk om bekreftelse og gi Google opplysningene nedenfor via dette skjemaet:

• kunde-ID-en for Google Ads-kontoen
  • navnet på den autoriserte representanten som søker om bekreftelse
  • bedriftsdetaljer (navn, adresse, e-postadresse)
  • de aktuelle domenene eller nettstedene som er registrert hos FCA i Storbritannia, samt andre domener og nettsteder som brukes til annonsering i Google Ads, men som ikke er registrert hos FCA
  • registreringsnummer (FRN) hos FCA i Storbritannia
  • et løfte om at du skal overholde alle forpliktelser forbundet med kommunikasjon av, godkjenning av og restriksjoner pålagt markedsføring av finansielle tjenester i henhold til gjeldende juridiske og forskriftsmessige krav

Vær oppmerksom på at bedriftsinformasjonen du oppgir i løpet av denne bekreftelsesprosessen, må samsvare eksakt med bedriftsinformasjonen oppgitt til eller registrert hos FCA i Storbritannia. Bekreftelsen kan ikke fullføres hvis for eksempel navnet på eller FCA-registreringsnummeret til organisasjonen din som du oppgir, ikke stemmer overens med informasjonen i FCA-registrene eller ikke er registrert der.

Når du er bekreftet, utstedes et sertifikat til Google Ads-kontoen din. Vi varsler deg på e-post om statusen for forespørselen.

Fritak

Krav til bekreftelse av godkjente tredjeparter

Hvis du oppfyller definisjonen av en godkjent tredjepart ovenfor, må du få en FCA-autorisert bedrift til å starte bekreftelsen for deg. De kan gjøre dette ved å sende inn en liste over domenene eller nettstedene du bruker til å markedsføre finansielle tjenester. Etter dette kan Google kontakte deg for å starte programmet for annonsørbekreftelse, hvis du ikke har fullført det tidligere. Du får en e-post og et varsel i kontoen med en veiledning til den obligatoriske bekreftelsesprosessen.

Hvis du eier eller representerer en FCA-autorisert bedrift, kan du starte bekreftelsesprosessen for en godkjent tredjepart via dette skjemaet. Du må ha fullført bedriftens bekreftelse for finansielle tjenester i Storbritannia før du sender inn dette skjemaet, og du kan bare gå god for tredjeparter som du har godkjent de finansielle kampanjene til.

Merk: Hver gang du vil legge til eller fjerne en godkjent tredjepart, må du sende inn skjemaet på nytt. Du må varsle oss umiddelbart dersom du ikke lenger kan gå god for kampanjer som kjøres av en tredjepart.

Du må sende inn informasjonen nedenfor relatert til domenene eller nettstedene til de tredjepartsannonsørene av finansielle tjenester som er tilknyttet bedriften din:

• kunde-ID-en for Google Ads-kontoen
  • navnet på den autoriserte representanten som søker om bekreftelse
  • bedriftsopplysninger (navn, adresse, e-postadresse)
  • domenene eller nettstedene til tredjeparten som markedsfører finansielle tjenester, og som du har godkjent annonsene til
  • en garanti om at du godkjenner de finansielle kampanjene tredjeparten kjører

Krav til bekreftelse for fritatte annonsører av ikke-finansielle tjenester

Hvis du oppfyller definisjonen ovenfor av fritatte annonsører av ikke-finansielle tjenester, kan du søke om bekreftelse for finansielle tjenester i Storbritannia via dette skjemaet. Hvis vi godkjenner søknaden din, får du lov til å vise annonser til britiske brukere som virker å være på utkikk etter finansielle tjenester.

I fritaksskjemaet blir du bedt om å oppgi disse opplysningene:

• kunde-ID-en for Google Ads-kontoen din
  • navnet på den autoriserte representanten som søker om bekreftelse
  • bedriftsopplysninger (navn, adresse, e-postadresse)
  • bedriftens domener eller nettsteder som du markedsfører på Google Ads
  • en kort beskrivelse av bedriften og årsaken til at du målretter mot søkeord relatert til finansielle tjenester
  • en garanti om at du ikke skal utnytte dette fritaket til å markedsføre finansielle tjenester på Google Ads

Etter at Google har evaluert forespørselen din, kan du bli bedt om å gjennomføre programmet for annonsørbekreftelse, hvis du ikke har fullført det tidligere. Du får en e-post og et varsel i kontoen med en veiledning til den obligatoriske bekreftelsesprosessen.

Når du har fullført denne bekreftelsen, sender Google deg en bekreftelse og et e-postvarsel. Vi utsteder et sertifikat til Google Ads-kontoen din som gir deg tillatelse til å vise annonser til britiske brukere som ser ut til å være på utkikk etter finansielle tjenester.

Krav til bekreftelse av offentlige etater som er fritatt

Britiske myndigheter for finansielle tjenester som bruker et .gov.uk-domene, er alltid fritatt fra Googles krav til bekreftelse. De fleste andre annonsører som er offentlige etater, for eksempel mellomstatlige organisasjoner, som oppfyller definisjonen av fritatte offentlige etater ovenfor, blir bekreftet automatisk av Google. Hvis du oppfyller denne definisjonen, men ikke er bekreftet automatisk, kan du kontakte kontorepresentanten din og be om å bli bekreftet for finansielle tjenester i Storbritannia.

• Hvis vi oppdager at du markedsfører finansielle tjenester etter at du har fullført bekreftelsen, at du har oppgitt uriktig informasjon i løpet av bekreftelsesprosessen, eller at du har brutt retningslinjene for finansielle produkter og tjenester, kan vi oppheve bekreftelsen og sperre kontoen din.
  • Vi kan oppheve bekreftelsen eller iverksette tiltak mot Google Ads-kontoen din basert på for eksempel advarsler fra reguleringsmyndigheter, forlik bedriften din har inngått, kjennelser om bedriftens forretningspraksis eller klager som fremsettes direkte av andre bedrifter.
  • Du må fornye bekreftelsen med jevne mellomrom. Du får et varsel når en bekreftelse er påkrevd.
  • Du kan også bli bedt om å bekrefte identiteten din på nytt hvis du gjør betydelige endringer i Google Ads-kontoen din, for eksempel i betalingsprofilen du har i Google Ads. Du får et varsel i kontoen om dette er påkrevd.
  • Google kan når som helst oppdatere disse kravene til bekreftelse.