Rapportering

Vanliga frågor om den nya rapportsidan

Här följer några svar på frågor som du kan tänkas ha om den nya AdSense-rapportsidan:

Ny rapportsida

Kan jag välja bort den nya rapportupplevelsen?

Ja. Du kan när du vill klicka på reglaget överst på sidan Rapporter om du vill återgå till den gamla rapportsidan.

Vi rekommenderar dock att du bekantar dig med den nya rapportupplevelsen, eftersom vi senare under 2020 tar bort den gamla rapportsidan.

Rapportdata

Kan jag komma åt gammal rapportdata om jag behöver data som är äldre än tre år?

Ja. Du kan ladda ned data som är äldre än tre år från antingen den gamla sidan Rapporter (till slutet av september 2020) eller den nya sidan Rapporter (till slutet av 2020). Läs om hur du laddar ned din gamla data från AdSense.

Vilket format har den fil som jag laddar ned när jag exporterar gammal rapportdata?

Din data laddas ned som en XLSX-fil.

Var kan jag kontrollera min AdMob-data nu?

Du hittar din AdMob-data på sidan Rapporter i ditt AdMob-konto. Läs mer om AdMob-rapporter.

Var kan jag kontrollera min YouTube-data nu?

Du kan övervaka resultatet för dina kanaler, videor och innehåll som du har gjort anspråk på med hjälp av YouTube Analytics. Läs mer om hur du analyserar resultat med YouTube Analytics.

Gäller dessa ändringar rapporteringsdata på startsidan för AdSense?

Ja, dessa ändringar gäller även rapporter på startsidan för AdSense.

Betalningar och intäkter

Kan jag komma åt betalningsuppgifter som är mer än tre år gamla?

Ja. Gränsen på tre år gäller bara för rapportdata. Du kan fortfarande se alla betalningsuppgifter för valfri period i avsnittet Betalningar i ditt konto.

Varför är mina uppskattade intäkter på den nya rapportsidan lägre än mina uppskattade intäkter på den gamla rapportsidan?

På den nya rapportsidan har vi tagit bort all YouTube- och AdMob-data. Om du tidigare hade data från YouTube eller AdMob blir dina uppskattade intäkter lägre på den nya sidan Rapporter.

Är mina slutförda intäkter från AdMob och YouTube inkluderade i mitt saldo?

Ja. På den nya rapportsidan har vi tagit bort all rapportdata för AdMob och YouTube. Ändringen påverkar dock inte dina betalningar. Om du genererar intäkter från en app med AdMob eller en kanal på YouTube omfattar dina betalningar fortfarande dina intäkter från AdMob och YouTube.

Sparade rapporter

Jag ser bara en del av mina rapporter på den nya rapportsidan, var är resten?

Vi har bara migrerat dina schemalagda rapporter till den nya rapportsidan. Dina gamla sparade rapporter visas inte automatiskt på den nya sidan Rapporter.

Hur kommer jag åt mina gamla sparade rapporter på den nya rapportsidan?

Ett alternativ är att du ersätter dem genom att skapa nya anpassade rapporter på den nya sidan Rapporter. Ett annat är att du använder alternativet Migrera gamla rapporter om du själv vill migrera dina gamla sparade rapporter. Observera att detta alternativ endast är tillgängligt fram till slutet av 2020.