Kom ihåg att besöka Din AdSense-sida där du hittar anpassad information om ditt konto som hjälper dig att nå framgång med AdSense.

Kontoinställningar

Avsluta ditt AdSense-konto

Om du inte längre vill använda AdSense kan du avsluta ditt AdSense-konto. Om du avslutar ditt AdSense-konto stoppas automatiskt alla AdSense-annonser på din webbplats inom 24 timmar.

Obs! Att avsluta AdSense-kontot är inte samma sak som att avsluta ditt Google-konto. Om du avslutar ditt Google-konto avslutas alla Google-produktkonton som är kopplade till kontot och du kan inte längre komma åt kontona. Ditt Gmail-användarnamn raderas också och kan inte användas igen. Läs mer om hur du raderar ditt Google-konto.

Innan du avslutar ditt AdSense-konto

Du kanske vill exportera din rapportdata. När kontot är avslutat har du inte längre åtkomst till resultatrapporterna.

Tips: Om du hellre vill pausa ditt deltagande i AdSense-programmet kan du göra det genom att ta bort all annonskod från dina sidor. Du kan då fortfarande komma åt kontot. Observera att ditt AdSense-konto inaktiveras efter sex månader utan aktivitet. Om du vill börja använda AdSense igen måste du återaktivera ditt konto. Om du vill ha mer information kan du läsa Ditt AdSense-konto har inaktiverats på grund av inaktivitet.

Krav för att avsluta ditt AdSense-konto

Krav för att få en slutgiltig betalning från ditt AdSense-konto

Efter att du har avslutat ditt AdSense-konto får du en slutgiltig betalning inom cirka 90 dagar efter månadens slut, förutsatt att

• saldot på ditt AdSense-konto överskrider uppsägningsgränsen. Google kan inte betala ut innestående saldo som inte uppnår denna gräns.
  • din adress har verifierats
  • ditt konto inte har några betalningsspärrar
  • du inte har ett aktivt AdMob-konto. Annars överförs dina intäkter till ditt AdMob-kontosaldo.

Den slutliga betalningen betalas via den primära betalningsmetoden i din betalningsprofil.

Avsluta ditt AdSense-konto

1. Logga in på ditt AdSense-konto.
  2. Klicka på Konto.
  3. Klicka på Inställningar och sedan på Kontouppgifter.
  4. Klicka på Avsluta konto på sidan Kontouppgifter.
    Obs! Om du inte har alternativet för att avsluta kontot kanske du inte är administratör för kontot.
  5. Läs igenom informationen på sidan Avsluta ditt konto.

6. Markera kryssrutan för varje konto du vill avsluta.
    Obs! Om kryssrutan för kontot är nedtonad kan du inte avsluta kontot. Anledningen kan vara att du behöver verifiera din adress, att dina betalningar hålls inne eller att ett konto har en motstridig produkt (till exempel ett Ad Manager-konto som förhindrar att AdSense-kontot avslutas). Efter att du har verifierat din adress, tagit bort spärren eller avslutat ditt Ad Manager-konto kan du slutföra stegen för att avsluta ditt konto. Mer information finns på:
  7. Klicka på Avsluta konto.

Efter att ditt AdSense-konto har avslutats

• Din AdSense-annonskod slutar fungera, så se till att du har tagit bort annonskoden från alla dina sidor.
  • Om du har avslutat alla dina andra konton (Ad Manager, AdMob och AdSense för YouTube) och vill använda AdSense igen kan du återaktivera ditt AdSense-konto. Du kan även registrera dig för ett nytt AdSense-konto.
  • Om du har andra öppna konton (Ad Manager, AdMob eller AdSense för YouTube) kanske du fortfarande har åtkomst till vissa funktioner i kontot.
  • Om du har kopplat en sökmotor till ett AdSense-konto fortsätter sökningen att fungera men annonserna är inte längre kopplade till kontot. Om du vill få intäkter igen måste du skapa en ny AdSense-koppling.