Accountinstellingen

Uw AdSense-account annuleren

Als u uw AdSense-account definitief wilt annuleren, moet u beheerder van het account zijn. Na annulering van uw account ontvangt u de laatste betaling binnen ongeveer negentig dagen na het eind van de maand, op voorwaarde dat uw accountsaldo hoger is dan de annuleringsdrempel. Houd er rekening mee dat Google geen betalingen uitvoert zolang uw saldo deze drempel niet heeft bereikt.

Raadpleeg Uw AdMob-account annuleren als u een AdMob-account wilt annuleren dat aan uw AdSense-account is gekoppeld.

Opmerking: Als u uw deelname aan het AdSense-programma tijdelijk wilt opschorten, kunt u dit op elk gewenst moment doen door de advertentiecode van de pagina's te verwijderen. Uw account blijft toegankelijk voor het geval u in de toekomst besluit AdSense weer te gebruiken.

Voordat u uw account annuleert

Houd rekening met het volgende:

• De AdSense-advertentiecode werkt na annulering van uw account niet meer, dus zorg ervoor dat u deze code van alle pagina's heeft verwijderd.
  • Als u aan dit AdSense-account een Engine voor Aangepast zoeken heeft gekoppeld, blijft de zoekfunctie werken, maar zijn de advertenties niet meer gekoppeld aan dit account. Als u opnieuw opbrengst wilt genereren, moet u een nieuwe AdSense-koppeling maken.
  • Als u andere mensen toegang tot uw account heeft gegeven, kunnen ze zich niet aanmelden bij hun eigen AdSense-accounts met e-mailadressen die zijn gekoppeld aan uw account. Zorg er daarom voor dat u vóór de annulering de gebruikers uit uw account heeft verwijderd.
  • Als uw accountsaldo hoger is dan de annuleringsdrempel, moet u ervoor zorgen dat een eventuele betalingsstop is verwijderd en dat uw account geschikt is om betalingen te ontvangen. Meer informatie over waarom voor uw account mogelijk een betalingsstop geldt.
  • Als u rapportgegevens voor uw eigen administratie wilt opslaan, moet u de rapporten in csv-indeling (door komma's gescheiden waarden) downloaden voordat u uw account annuleert.

Uw account annuleren

Uw account definitief annuleren:

1. Log in op uw AdSense-account.
  2. Klik op Account.
  3. Klik in het gedeelte 'Accountgegevens' op Account annuleren.
    Opmerking: Als de link niet wordt weergegeven, heeft u mogelijk een AdMob-account aan uw AdSense-account gekoppeld. U moet eerst uw AdMob-account annuleren.
  4. Controleer de informatie op de pagina 'Account annuleren': Als uw account voldoet aan alle vereisten om een laatste betaling te ontvangen.
    1. Selecteer in het dropdownmenu de reden waarom u uw account wilt annuleren.
    2. Vink het selectievakje aan om te bevestigen dat u de door ons verstrekte informatie heeft begrepen, inclusief de algemene voorwaarden van AdSense.
    3. Klik op Doorgaan. Een annuleringsbericht wordt naar uw e-mailadres voor contact verzonden.
    Als uw account niet voldoet aan alle vereisten om een laatste betaling te ontvangen...
    • en uw accountsaldo lager is dan de annuleringsdrempel.
      1. Vink het selectievakje aan om te bevestigen dat u begrijpt dat er geen uitstaande inkomsten aan u worden betaald.
      2. Selecteer in het dropdownmenu de reden waarom u uw account wilt annuleren.
      3. Vink het selectievakje aan om te bevestigen dat u de door ons verstrekte informatie heeft begrepen, inclusief de algemene voorwaarden van AdSense.
      4. Klik op Doorgaan. Een annuleringsbericht wordt naar uw e-mailadres voor contact verzonden.
    • en uw accountsaldo hoger is dan de annuleringsdrempel.
      1. Los de problemen in het gedeelte 'Vereisten' op.
        U moet de hier vermelde problemen oplossen. Het is niet mogelijk uw account te annuleren zonder uw uitstaande inkomsten betaald te krijgen.
      2. Wanneer u alle problemen heeft opgelost, moet u het annuleringsproces weer van voren af aan beginnen.
  5. Als u het annuleringsbericht heeft ontvangen, klikt u op de link om het annuleringsproces te voltooien.
    Op de pagina 'Account annuleren' wordt een bericht weergegeven dat aangeeft dat uw account is geannuleerd. Als er andere accountbeheerders zijn, worden deze ervan op de hoogte gesteld dat het AdSense-account dat is gekoppeld aan hun Google-account, is geannuleerd.
Opmerking: Als u in de toekomst weer wilt deelnemen aan AdSense, dient u een nieuwe aanvraag in met een e-mailadres dat niet is gekoppeld aan een eerder AdSense account.