Assegureu-vos de visitar La meva pàgina d'AdSense, on trobareu informació personalitzada sobre el vostre compte que us ajudarà a obtenir bons resultats amb AdSense.

Configuració del tractament de dades restringit a les etiquetes d'anunci dels editors de Google

Totes les opcions del tractament de dades restringit per sol·licitud que configureu s'aplicaran a escala global. Per exemple, si afegiu paràmetres d'aquest tractament a la sol·licitud d'un usuari d'un estat aplicable dels EUA, s'activarà el mode de tractament de dades restringit i només es difondran anuncis no personalitzats.

Configuració del tractament de dades restringit per a pàgines que utilitzen etiquetes Google Publisher Tag (GPT) i etiquetes d'AdSense

Sol·licitar anuncis

De manera predeterminada, les sol·licituds d'anunci que rep Google no limiten com es tracten les dades ni com es difonen els anuncis personalitzats; la selecció d'anuncis es basa tant en el contingut de la pàgina web com en l'historial de l'usuari concret que la visita. Google ja admet l'enviament de senyals mitjançant etiquetes d'anunci per a diverses finalitats de privadesa i compliment normatiu, com ara les següents:

• Configuració d'anuncis no personalitzats a les etiquetes d'anunci dels editors de Google
    (Ad Manager, AdMob, Android i iOS, i AdSense)
  • Etiquetar una sol·licitud d'anunci per als usuaris a l'EEE que encara no tenen l'edat de consentiment (TFUA)
    (Ad Manager, AdMob i AdSense)​
  • Etiquetar una sol·licitud d'anunci per tractar-lo com a contingut dirigit a nens (TFCD)
    (Ad Manager, AdMob i AdSense)
    Els editors poden utilitzar el paràmetre TFCD per etiquetar les sol·licituds per a usuaris menors. El tractament de dades restringit també s'activarà quan s'hagi definit el paràmetre TFCD.

Aquest article explica com podeu sol·licitar el mode de tractament de dades restringit mitjançant etiquetes d'anunci. Quan activeu el tractament de dades restringit, Google limitarà la manera com utilitza les dades i només difondrà anuncis no personalitzats. Si voleu activar el tractament de dades restringit per a tots els usuaris ubicats als estats aplicables dels EUA que visitin la vostra propietat, no cal fer cap canvi a l'etiquetatge dels anuncis. Podeu consultar més informació sobre el tractament de dades restringit, incloent-hi com podeu activar-lo a la IU, als Centres d'ajuda de Google Ad Manager, AdMob o AdSense.

Si voleu activar el tractament de dades restringit només per a alguns usuaris, les etiquetes GPT i les etiquetes d'anunci asíncrones d'AdSense o d'Ad Exchange permeten als editors activar-lo pàgina per pàgina. Això us pot resultar útil si decidiu mostrar un enllaç de desactivació amb el text "No venguis la meva informació personal". En el cas dels usuaris que sol·licitin la desactivació, podeu determinar que transferir aquest senyal és suficient per complir les obligacions normatives. Consulteu l'article "Ajudar els editors a complir les lleis de privadesa estatals dels EUA" (Google Ad Manager, AdMob i AdSense) per obtenir més informació sobre el mode de tractament de dades restringit.

• En el cas de l'etiqueta GPT, feu servir el fragment de codi següent:

googletag.pubads().setPrivacySettings({
    'restrictDataProcessing': true
    });

• En el cas de l'etiqueta d'anunci asíncrona d'AdSense i d'Ad Exchange, utilitzeu el fragment de codi següent:

<ins class="adsbygoogle"
    style="display:inline-block;width:728px;height:90px"
    data-ad-client="ca-pub-0123456789abcdef"
    data-ad-slot="0123456789"
    data-restrict-data-processing="1"></ins>

Aquests mètodes activaran el tractament de dades restringit per a les sol·licituds posteriors d'anunci de Google que les etiquetes d'anunci admeses següents emetin des de la pàgina: GPT, etiquetes d'anunci asíncrones d'AdSense o d'Ad Exchange (adsbygoogle.js) i el Paquet de desenvolupament de programari per a anuncis multimèdia interactius (SDK d'IMA). Per verificar si una etiqueta d'anunci està restringint el tractament de dades, aneu a les eines per a desenvolupadors del navegador, localitzeu la sol·licitud d'anunci i cerqueu el paràmetre &rdp=1.

Aquestes mateixes API permeten desactivar el tractament de dades restringit (i reactivar la personalització) transferint false i 0 segons el tipus que espera l'API. Si una pàgina conté diversos tipus d'etiquetes d'anunci de Google (per exemple, una etiqueta GPT i una etiqueta asíncrona d'AdSense o d'Ad Exchange), heu d'utilitzar el control de tractament de dades restringit de cada tipus d'etiqueta.

Configuració del tractament de dades restringit per a altres etiquetes

Etiquetes GPT de passback

Si utilitzeu etiquetes GPT de passback, podeu marcar una sol·licitud d'anunci com a tractament de dades restringit mitjançant la mateixa API googletag.pubads().setPrivacySettings que utilitzen les etiquetes GPT tradicionals.

Ometre aquesta opció de configuració fa que es permetin els anuncis personalitzats de manera predeterminada.

Exemple de codi:

<script async
src="https://securepubads.g.doubleclick.net/tag/js/gpt.js"></script>
<div id='gpt-passback'>
  <script>
     window.googletag = window.googletag || {cmd: []};
     googletag.cmd.push(function() {
       googletag
         .defineSlot('/123/sports', [300, 250], 'gpt-passback')
         .addService(googletag.pubads());
       googletag.pubads().setPrivacySettings({
        'restrictDataProcessing': true
       });
       googletag.enableServices();
       googletag.display('gpt-passback');
     });
  </script>
</div>

Sol·licitud sense etiquetes

Si utilitzeu Sol·licitud sense etiquetes, podeu marcar una sol·licitud d'anunci com a tractament de dades restringit afegint el paràmetre rdp=[int] directament a l'URL de la sol·licitud d'etiqueta. Us recomanem que especifiqueu el paràmetre al començament de l'etiqueta a fi d'evitar-ne el truncament. Especifiqueu rdp=1 per marcar la sol·licitud d'anunci com a tractament de dades restringit. Ometre el paràmetre fa que, de manera predeterminada, es desactivi el tractament de dades restringit i es permetin els anuncis personalitzats.

Exemple de codi:

https://securepubads.g.doubleclick.net/gampad/ad?iu=/12345/adunit&sz=728x90&rdp=1&c=12345

SDK d'anuncis de Google per a mòbils

Per obtenir més informació sobre l'SDK d'anuncis de Google per a mòbils (GMA), consulteu el lloc web per a desenvolupadors d'aplicacions.

SDK d'anuncis multimèdia interactius de Google (per a vídeo)

A les sol·licituds de vídeo, podeu indicar-hi que voleu que Google apliqui al contingut de vídeo el tractament de dades restringit. Podeu fer-ho amb una etiqueta de vídeo mestre creada manualment (només en el cas d'Ad Manager) o bé utilitzant qualsevol dels SDK d'IMA específics de les diferents plataformes (SDK d'IMA per a HTML5, SDK d'IMA per a iOS, SDK d'IMA per a Android o SDK d'IMA per a Google Cast).

Si el reproductor de vídeo utilitza la funció Inserció d'anuncis dinàmics (DAI) d'Ad Manager, també pot incloure el paràmetre rdp=1 a les sol·licituds de vídeos a la carta (VOD) o a les de transmissions en directe per tal de transferir-lo a qualsevol de les sol·licituds d'anunci incloses (SDK amb DAI per a HTML5, SDK amb DAI per a Cast, SDK amb DAI per a iOS, SDK amb DAI per a Android, SDK amb DAI per a Roku o SDK amb DAI per a tvOS).

Etiquetes d'anunci heretades de l'editor de Google

Altres tipus d'etiquetes d'anunci de Google no admeten les sol·licituds d'anunci amb el tractament de dades restringit; és el cas de l'etiqueta heretada GAM, de l'etiqueta GUT i de les etiquetes síncrones d'AdSense o d'Ad Exchange (show_ads.js). Us recomanem que feu la migració a una de les etiquetes que admeti totes les funcions tant per als anuncis personalitzats com per al mode de tractament de dades restringit.

AdSense per a cerques

De manera predeterminada, les sol·licituds d'anunci que rep Google no limiten com es tracten les dades ni com es difonen els anuncis personalitzats; la selecció d'anuncis es basa tant en la consulta de cerca com en l'historial de l'usuari concret que fa la cerca. Quan activeu el tractament de dades restringit, Google limitarà la manera com utilitza les dades i només difondrà anuncis no personalitzats.

Podeu activar el tractament de dades restringit en funció de cada sol·licitud tal com s'indica a continuació o demanar al gestor de comptes que desactivi la personalització en propietats concretes.

• En el cas dels anuncis de cerca personalitzada amb etiqueta d'anunci al web, afegiu el text següent a pageOptions, a l'etiqueta dels anuncis de cerca personalitzada:

personalizedAds: false,

• En el cas de l'etiqueta d'AdMob:

builder.setAdvancedOptionValue("csa_personalizedAds", "false");

• En el cas de l'etiqueta d'iOS:

[request setAdvancedOptionValue:@"false" forKey:@"personalizedAds"];

Aquests mètodes activen el tractament de dades restringit i difonen anuncis no personalitzats per a la sol·licitud en qüestió. Es tracta d'un paràmetre sense estat. Si el paràmetre no es defineix a les sol·licituds posteriors per a l'usuari, es tornarà al comportament predeterminat, és a dir, se sol·licitaran anuncis personalitzats.

Accelerated Mobile Pages (AMP)

Aquestes instruccions només s'apliquen a Ad Manager i a AdSense. Obteniu informació sobre com podeu configurar en cada cas pàgines AMP que sol·licitin anuncis mitjançant <amp-ad type="doubleclick"> o <amp-ad type="adsense">.

En el cas de les sol·licituds d'anunci procedents de pàgines AMP, els editors poden decidir restringir el tractament de dades per a tots els usuaris ubicats als estats aplicables dels EUA o bé restringir-lo de manera selectiva seguint les instruccions de sota per desactivar la personalització. Els editors faran servir les opcions de configuració existents per desactivar la personalització quan vulguin activar el tractament de dades restringit. Aquests termes s'empraran com a sinònims en aquest article.

Sol·licitar anuncis no personalitzats per als usuaris dels estats aplicables dels EUA

Si utilitzeu etiquetes AMP d'AdSense o etiquetes AMP de DoubleClick sense la configuració en temps real (RTC), podeu simplement activar el tractament de dades restringit a les IU de Google Ad Manager o d'AdSense. No cal fer cap canvi més a les pàgines AMP.

Si les etiquetes d'anunci AMP que fan servir l'RTC, només s'enviaran sol·licituds d'RTC si s'ha donat el consentiment o no cal donar-lo. Nota: podeu permetre que s'enviïn crides específiques d'RTC independentment de l'estat de consentiment. Per evitar enviar sol·licituds d'RTC als usuaris que han de rebre anuncis no personalitzats (és a dir, els dels estats aplicables dels EUA), podeu fer servir els components i les configuracions següents (amp-geo i amp-consent):

<!-- Configureu el component amp-geo per detectar usuaris finals dels EUA. Actualment, amp-geo només admet la detecció geogràfica del nivell de país, però aviat estarà disponible la detecció d'estats dels EUA. Assegureu-vos de gestionar el cas "unknown" quan amp-geo no pugui determinar el país i feu que almenys un grup contingui "unknown". -->
<amp-geo layout=nodisplay>
  <script type="application/json">
    {
      "ISOCountryGroups": {
        "us": ["us"],
        "eea": ["preset-eea", “unknown”]
      }
    }
  </script>
</amp-geo>

<!-- Configureu el component amp-consent per bloquejar sol·licituds i recollir el consentiment dels usuaris. Més endavant el configurarem perquè rebutgi automàticament el consentiment, de manera que ni el demani a l'usuari. Això evita les crides d'RTC i indica a Ad Manager o AdSense que difongui anuncis no personalitzats. -->
<amp-consent layout="nodisplay" id="consent-element">
  <script type="application/json">
    {
     “consentInstanceId”: “my_consent”,
      “consentRequire”: false,
“geoOverride”: {
  “us”: {
    “consentRequired”: “remote”,
    “checkConsentHref”: “https://your-endpoint”
  }
}
  </script>
</amp-consent>

Com que actualment amp-geo no admet la detecció dels estats aplicables dels EUA, heu de proporcionar un punt final per indicar a AMP si cal el consentiment de l'usuari de què es tracti mitjançant l'opció de configuració checkConsentHref. AMP espera que el punt final retorni un objecte JSON. Per obtenir més informació sobre la resposta del punt final, consulteu la documentació del lloc web AMP.

Si establir un punt final no us funciona, l'equip d'AMP està treballant en una funció disponible pròximament que us ajudarà a detectar els usuaris dels estats aplicables dels EUA. Mentre no es llanci aquesta funció, podeu aplicar l'opció de configuració del consentiment a tots els usuaris dels EUA com a solució temporal. La configuració d'amp-consent té aquest aspecte:

<!-- Configureu el component amp-consent per bloquejar les sol·licituds i recollir el consentiment de tots els usuaris dels EUA. -->
<amp-consent layout="nodisplay" id="consent-element">
  <script type="application/json">
    {
     “consentInstanceId”: “my_consent”,
      “consentRequire”: false,
“geoOverride”: {
  “us”: {
    “consentRequired”: “true”
  }
}
  </script>
</amp-consent>

Heu d'afegir l'atribut data-block-on-consent a tots els components amp-ad que hi hagi a la pàgina, tal com s'exposa a sota. Amb _auto_reject s'indica als anuncis que no han d'esperar cap sol·licitud, sinó que s'han de difondre directament anuncis no personalitzats.

<!-- Finalment, configureu l'etiqueta d'anunci perquè rebutgi automàticament el consentiment. -->
<amp-ad data-block-on-consent="_auto_reject"
    width=320 height=50
    type="doubleclick"
    data-slot="/4119129/mobile_ad_banner">
</amp-ad>

Difondre anuncis personalitzats o no personalitzats segons el consentiment

Com que AMP no permet utilitzar codi JavaScript personalitzat, la sol·licitud d'anuncis personalitzats o no personalitzats es basa en la configuració d'un component amp-consent i dels atributs data-block-on-consent i data-npa-on-unknown-consent. Si heu configurat un component amp-consent i l'heu enllaçat a totes les etiquetes <amp-ad> de la pàgina mitjançant data-block-on-consent, es poden donar els casos següents:

• Si l'usuari ha donat una resposta afirmativa al component amp-consent (és a dir, accepta la sol·licitud de consentiment), els anuncis se sol·licitaran normalment.
  • Si l'usuari ha donat una resposta negativa al component amp-consent (és a dir, rebutja la sol·licitud de consentiment), se sol·licitaran anuncis no personalitzats.
  • Si la resposta que ha donat l'usuari a amp-consent és desconeguda (és a dir, l'usuari ignora la sol·licitud de consentiment), pot passar el següent:
    • De manera predeterminada, no s'envia cap sol·licitud d'anunci.
    • Si el valor de data-npa-on-unknown-consent es defineix com true, se sol·licitaran anuncis no personalitzats.
  • Si configureu un component amp-geo de tal manera que el consentiment no resulti aplicable tenint en compte la ubicació geogràfica de l'usuari, les sol·licituds s'enviaran normalment.

Si les vostres etiquetes <amp-ad> no utilitzen data-block-on-consent, o bé si el component amp-consent no està ben configurat, les sol·licituds s'enviaran normalment.

A continuació teniu un exemple de configuració que sol·licita el consentiment a tots els usuaris dels estats aplicables dels EUA i que té com a resultat el comportament que s'acaba de descriure:

<!-- Configureu el component amp-geo per detectar usuaris finals dels EUA. Actualment, amp-geo només admet la detecció geogràfica del nivell de país, però aviat estarà disponible la detecció d'estats dels EUA. Assegureu-vos de gestionar el cas "unknown" quan amp-geo no pugui determinar el país i feu que almenys un grup contingui "unknown". -->

<amp-geo layout=nodisplay>
  <script type="application/json">
    {
      "ISOCountryGroups": {
        "us": ["us"],
        "unknown": ["unknown"]
      }
    }
  </script>
</amp-geo>

<!-- Configureu el consentiment dels usuaris dels EUA. -->

<amp-consent layout="nodisplay" id="consent-element">
  <script type="application/json">
    {
    “consentInstanceId” : “my_consent”,
      “consentRequired”: false,
      “geoOverride”: {
        “us”: {
          “consentRequired”: “true”,
          “promptUI”: “myConsentFlow”
        }
      }
    }
  </script>
  <div id=”myConsentFlow”>...</div>
</amp-consent>

<!-- Finalment, configureu l'etiqueta d'anunci perquè s'esperi a obtenir el consentiment quan calgui i sol·liciti anuncis no personalitzats si la resposta a la sol·licitud de consentiment és desconeguda. -->
<amp-ad data-block-on-consent
    data-npa-on-unknown-consent=true
    width=320 height=50
    type="doubleclick"
    data-slot="/4119129/mobile_ad_banner">
</amp-ad>

Podeu definir el vostre propi punt final per sol·licitar el consentiment dels usuaris de manera selectiva configurant la pàgina perquè enviï una sol·licitud CORS POST a un punt final mitjançant checkConsentHref. Per obtenir més informació, consulteu la documentació sobre amp-consent.