GDPR-viestit

Eurooppalaisia asetuksia koskevat viestit

Googlen EU-käyttäjäsuostumuskäytännön mukaan sinun on ilmoitettava Euroopan talousalueella (ETA) ja Yhdistyneessä kuningaskunnassa oleville käyttäjille tietyt tiedot ja saatava heiltä suostumus evästeiden ja muun paikallisen tallennustilan käyttöön (kun laki sitä edellyttää) sekä henkilökohtaisen datan keräämiseen, jakamiseen ja käyttämiseen mainosten personointia varten. Tämä käytäntö vastaa EU:n sähköisen viestinnän tietosuojadirektiivin ja yleisen tietosuoja-asetuksen (GDPR) vaatimuksia.

Käyttämällä Yksityisyys ja viestit ‑työkalua voit luoda käyttäjille näkyvän viestin, jonka avulla voit kerätä GDPR:n edellyttämät suostumukset. Yksityisyys ja viestit ‑työkalulla luomasi viesti listaa sivustosi tai sovelluksesi käyttämät mainosteknologian tarjoajat ja pyytää käyttäjiltä suostumusta datan käyttämiseen personoituja mainoksia ja muita käyttötarkoituksia varten. Voit pyytää suostumusta datan käyttöön myös sivustosi tai sovelluksesi kautta. Lue lisää yksityisyyttä ja viestejä koskevista ohjeista.

On sinun vastuullasi varmistaa, että viestisi ovat lakivaatimusten mukaisia.

Viestin rakenne

GDPR-viesti sisältää useita "näyttöjä" (eli sivuja), jotka näkyvät käyttäjille sen mukaan, mitä painikkeita ja linkkejä he klikkaavat viesteistäsi. Käyttäjille näkyvät painikevaihtoehdot perustuvat Käyttäjäsuostumuksen valinnat ‑osiossa viestin luomisen yhteydessä tekemiisi valintoihin.

GDPR-viestit, joissa on kaksi painiketta (Muuta asetuksia ja Suostun)

Esimerkki GDPR-viestin rakenteesta ja painikkeen asettelusta

Kahden painikkeen GDPR-viestit sisältävät seuraavat elementit:

1. Suostumusten pääsivu: GDPR-viestisi päänäyttö. Tässä näytössä näkyy kaksi painiketta valitsemiesi muotoilujen ja asetusten mukaan. Siinä käyttäjille kerrotaan, miksi sivustosi pyytää suostumusta ja mitä se pyytää.
    1. Logo: Sivustosi tai sovelluksesi logo. Jos haluat sisällyttää logon, lisää logo viestiisi.
    2. Muuta asetuksia ‑linkki: Tästä linkistä käyttäjä pääsee valitsemaan manuaalisesti käyttötarkoitukset, joille hän haluaa antaa suostumuksensa. Jos käyttäjä klikkaa Muuta asetuksia ‑linkkiä, näkyviin tulee "Hallitse data-asetuksia" ‑näyttö, josta käyttäjä näkee kaikki käyttötarkoitukset, joille pyydät lupaa tai jotka perustelet oikeutetulla edulla.
    3. Suostun-painike: Tällä käyttäjä voi antaa suostumuksensa kaikille käyttötarkoituksille ja palveluntarjoajille, jotka olet valinnut luodessasi viestin Tietosuoja ja viestit ‑työkalussa. Kun käyttäjä painaa tätä painiketta, viesti suljetaan.
  2. Hallitse data-asetuksia: Kun käyttäjä klikkaa Muuta asetuksia ‑linkkiä, näkyviin tulee "Hallitse data-asetuksia" ‑näyttö, josta käyttäjä näkee kaikki käyttötarkoitukset, joille pyydät lupaa tai jotka perustelet oikeutetulla edulla. Käyttäjä voi valita ne käyttötarkoitukset, joille hän haluaa antaa suostumuksensa tai joiden oikeutetun edun hän haluaa evätä. IAB edellyttää, että kaikki käyttötarkoitukset ovat oletuksena valitsemalla, kun näyttö avautuu.

1. Hyväksy kaikki ‑painike: Tällä käyttäjä voi hyväksyä kaikki käyttötarkoitukset ja palveluntarjoajat, joille pyydät suostumusta. Kun käyttäjä painaa tätä painiketta, viesti suljetaan. Tämän painikkeen klikkaamisella on sama vaikutus kuin suostumusten pääsivulla olevan Suostun-painikkeen klikkaamisella.
    2. Vahvista valinnat ‑painike: Tällä käyttäjä voi vahvistaa suostumuksen antamisen käyttötarkoituksille, jotka hän on valinnut manuaalisesti, tai evätä suostumuksen käyttötarkoituksilta, jotka julkaisija on perustellut oikeutetulla edulla.Kun käyttäjä painaa tätä painiketta, viesti suljetaan. Jos käyttäjä ei tee muutoksia tällä sivulla, niille käyttötarkoituksille, joille julkaisija on pyytänyt suostumusta, ei myönnetä suostumusta, ja kaikki käyttötarkoitukset, jotka julkaisija on perustellut oikeutetulla edulla, ovat edelleen voimassa.
    3. "Palveluntarjoaja-asetukset"-linkki: Tästä linkistä käyttäjä pääsee valitsemaan manuaalisesti palveluntarjoajat, joille hän haluaa antaa suostumuksensa. Jos käyttäjä klikkaa "Palveluntarjoaja-asetukset", näkyviin tulee Palveluntarjoajien vahvistaminen ‑näyttö, jolta käyttäjä näkee kaikki mainoskumppanit (palveluntarjoajat), joille pyydät suostumusta tai jotka perustelet oikeutetulla edulla.
  3. Palveluntarjoajien vahvistaminen: Kun käyttäjä klikkaa "Palveluntarjoaja-asetukset", näkyviin tulee Palveluntarjoajien vahvistaminen ‑näyttö, jolta käyttäjä näkee kaikki mainoskumppanit (palveluntarjoajat), joille pyydät suostumusta tai jotka perustelet oikeutetulla edulla. Käyttäjä voi valita, mille mainoskumppaneille käyttäjän dataa voidaan jakaa. Palveluntarjoajien on oltava oletuksena valitsematta, kun näyttö avautuu.

1. Hyväksy kaikki ‑painike: Tällä käyttäjä voi hyväksyä kaikki käyttötarkoitukset ja palveluntarjoajat, joille pyydät suostumusta tai jotka perustelet oikeutetulla edulla. Kun käyttäjä painaa tätä painiketta, viesti suljetaan.
    2. Vahvista valinnat ‑painike: Tällä käyttäjä voi antaa suostumuksensa käyttötarkoituksille, jotka hän on valinnut manuaalisesti. Kun käyttäjä painaa tätä painiketta, viesti suljetaan.

GDPR-viestit, joissa on kolme painiketta (Hylkää, Suostun ja Muuta asetuksia)

Esimerkki GDPR-viestin rakenteesta ja painikkeen asettelusta

Kolmen painikkeen GDPR-viestit sisältävät seuraavat elementit:

1. Suostumusten pääsivu: GDPR-viestisi päänäyttö. Tässä näytössä näkyy kolme painiketta valitsemiesi muotoilujen ja asetusten mukaan. Näytössä kerrotaan käyttäjille, miksi sivustosi pyytää suostumusta ja mitä se pyytää.
    1. Logo: Sivustosi tai sovelluksesi logo. Jos haluat sisällyttää logon, lisää logo viestiisi.
    2. Hylkää-painike: Tällä käyttäjä voi evätä suostumuksen.Kun käyttäjä painaa tätä painiketta, viesti suljetaan.
    3. Suostun-painike: Tällä käyttäjä voi antaa suostumuksensa käyttötarkoituksille ja palveluntarjoajille, jotka olet valinnut luodessasi viestin Tietosuoja ja viestit ‑työkalussa.Kun käyttäjä painaa tätä painiketta, viesti suljetaan.
    4. Muuta asetuksia ‑linkki: Tästä linkistä käyttäjä pääsee valitsemaan manuaalisesti käyttötarkoitukset, joille hän haluaa antaa suostumuksensa. Jos käyttäjä klikkaa Muuta asetuksia ‑linkkiä, näkyviin tulee "Hallitse data-asetuksia" ‑näyttö, josta käyttäjä näkee kaikki käyttötarkoitukset, joille pyydät lupaa tai jotka perustelet oikeutetulla edulla.
  2. Hallitse data-asetuksia: Kun käyttäjä klikkaa Muuta asetuksia ‑linkkiä, näkyviin tulee "Hallitse data-asetuksia" ‑näyttö, josta käyttäjä näkee kaikki käyttötarkoitukset, joille pyydät lupaa tai jotka perustelet oikeutetulla edulla. Käyttäjä voi valita ne käyttötarkoitukset, joille hän haluaa antaa suostumuksensa tai joiden oikeutetun edun hän haluaa evätä. IAB edellyttää, että kaikki käyttötarkoitukset ovat oletuksena valitsemalla, kun näyttö avautuu.

1. Hyväksy kaikki ‑painike: Tällä käyttäjä voi hyväksyä kaikki käyttötarkoitukset ja palveluntarjoajat, joille pyydät suostumusta. Kun käyttäjä painaa tätä painiketta, viesti suljetaan. Tämän painikkeen klikkaamisella on sama vaikutus kuin suostumusten pääsivulla olevan Suostun-painikkeen klikkaamisella.
    2. Vahvista valinnat ‑painike: Tällä käyttäjä voi vahvistaa suostumuksen antamisen käyttötarkoituksille, jotka hän on valinnut manuaalisesti, tai evätä suostumuksen käyttötarkoituksilta, jotka julkaisija on perustellut oikeutetulla edulla.Kun käyttäjä painaa tätä painiketta, viesti suljetaan. Jos käyttäjä ei tee muutoksia tällä sivulla, niille käyttötarkoituksille, joille julkaisija on pyytänyt suostumusta, ei myönnetä suostumusta, ja kaikki käyttötarkoitukset, jotka julkaisija on perustellut oikeutetulla edulla, ovat edelleen voimassa.
    3. "Palveluntarjoaja-asetukset"-linkki: Tästä linkistä käyttäjä pääsee valitsemaan manuaalisesti palveluntarjoajat, joille hän haluaa antaa suostumuksensa. Jos käyttäjä klikkaa "Palveluntarjoaja-asetukset", näkyviin tulee Palveluntarjoajien vahvistaminen ‑näyttö, jolta käyttäjä näkee kaikki mainoskumppanit (palveluntarjoajat), joille pyydät suostumusta tai jotka perustelet oikeutetulla edulla.
  3. Palveluntarjoajien vahvistaminen: Kun käyttäjä klikkaa "Palveluntarjoaja-asetukset", näkyviin tulee Palveluntarjoajien vahvistaminen ‑näyttö, jolta käyttäjä näkee kaikki mainoskumppanit (palveluntarjoajat), joille pyydät suostumusta tai jotka perustelet oikeutetulla edulla. Käyttäjä voi valita, mille mainoskumppaneille käyttäjän dataa voidaan jakaa. Palveluntarjoajien on oltava oletuksena valitsematta, kun näyttö avautuu.

1. Hyväksy kaikki ‑painike: Tällä käyttäjä voi hyväksyä kaikki käyttötarkoitukset ja palveluntarjoajat, joille pyydät suostumusta tai jotka perustelet oikeutetulla edulla. Kun käyttäjä painaa tätä painiketta, viesti suljetaan.
    2. Vahvista valinnat ‑painike: Tällä käyttäjä voi antaa suostumuksensa käyttötarkoituksille, jotka hän on valinnut manuaalisesti. Kun käyttäjä painaa tätä painiketta, viesti suljetaan.

Lisätietoa

Tuki IAB:n läpinäkyvyys- ja suostumuskehyksen (TCF) määritykselle

Yksityisyys ja viestit ‐työkalussa luodut GDPR-viestit on päivitetty tukemaan IAB:n TCF-version 2.2 määritystä.

Googlen Lisäsuostumus ‑teknisen määrityksen käyttö

Kun luot GDPR-viestejä IAB:n läpinäkyvyys- ja suostumuskehyksen (TCF) avulla käyttämällä Yksityisyys ja viestit ‐työkalua, näissä viesteissä hyödynnetään Googlen Lisäsuostumus ‑teknistä määritystä. Näin Yksityisyys ja viestit ‐työkalu välittää suostumuspäätökset palveluntarjoajille, joita ei ole merkitty TCF-kuvakkeella IAB Europen TCF-palveluntarjoajien listalla (Ad Manager, AdMob, AdSense).

Lisäsuostumusmääritys lähettää läpinäkyvyys- ja/tai suostumussignaaleja palveluntarjoajille, jotka eivät ole vielä rekisteröityneet IAB Europen kansainvälisten palveluntoimittajien listalle (GVL) (näiden palveluntarjoajien kohdalla ei näy TCF-kuvaketta). Tämän määrityksen avulla julkaisijat, suostumustenkäsittelyalustojen toimittajat (CMP-toimittajat) ja yhteistyökumppanit voivat kerätä ja välittää (TCF 2.2 ‑toteutustensa rinnalla) niitä yrityksiä koskevia lisäsuostumuksia, jotka eivät vielä ole IAB Europen GVL-listalla mutta ovat kuitenkin Googlen mainosteknologian tarjoajia.

Katso lisätietoja Lisäsuostumuksesta Ad Managerissa, AdMobissa tai AdSensessa:

Suostumuksen pyytäminen datan omaan käyttöön

Voit myös käyttää eurooppalaisia asetuksia koskevaa viestiä täyttääksesi IAB:n läpinäkyvyys- ja suostumuskehyksen avoimuus- ja suostumusvaatimukset datan omaa käyttöä varten suostumuksen tai oikeutetun edun perusteella. Katso, miten voit pyytää suostumusta datan omaan käyttöön.

Suostumuksen peruminen

Kun käyttäjä palaa katsomaan eurooppalaisia asetuksia koskevaa viestiä sivustollasi olevan perumislinkin kautta, hän näkee aina viestin, jossa on kolme painiketta (Älä anna suostumusta, Anna suostumus ja Muuta valintoja).