Ga naar Uw AdSense-pagina, waar u gepersonaliseerde informatie over uw account vindt om het maximale uit AdSense te halen.

Automatische advertenties

Instellingen voor automatische advertenties

Met de instellingen voor automatische advertenties kunt u verschillende opties voor automatische advertenties op uw site aanpassen. U kunt met deze instellingen bepalen welke en hoeveel automatische advertentie-indelingen worden weergegeven, enz.

U kunt onder andere de volgende instellingen voor automatische advertenties gebruiken:

Automatische advertenties

Instelling Beschrijving
Automatische advertenties Zet deze optie uit als u geen automatische advertenties op uw site wilt tonen.
Opmerking: Als er een automatische advertentie wordt weergegeven in een gedeelte dat niet werkt voor uw site, kunt u het voorbeeld van de advertentie-instellingen gebruiken om de advertentie uit dat gedeelte te verwijderen.

Op intentie gerichte indelingen

Op intenties gerichte indelingen plaatsen links of ankeradvertenties die advertentie-intenties worden genoemd op uw site. Ze zijn afhankelijk van gebruikersacties om zoekresultaten met advertenties te tonen in een dialoogvenster dat kan worden gesloten.

Instelling Beschrijving
Advertentie-intenties Advertentie-intenties vindt en converteert bestaande tekst op uw pagina automatisch naar links of plaatst ankeradvertenties die onderaan uw pagina verschijnen op basis van uw content en de onderwerpen waarin uw gebruikers misschien geïnteresseerd zijn.

Overlay-indelingen

Overlay-advertenties worden bovenop de content van een pagina geplaatst zonder dat dit de indeling beïnvloedt.

Instelling Beschrijving
Ankeradvertenties Zet deze optie uit als u geen ankeradvertenties wilt tonen.

Ankeradvertenties worden aan de rand van het scherm van de gebruiker weergegeven en kunnen op eenvoudige wijze worden gesloten. Deze advertenties worden voornamelijk weergegeven op mobiele apparaten, maar kunnen ook worden weergegeven op desktops.

Ze worden bovenaan het scherm van de gebruiker weergegeven, tenzij we vaststellen dat dit de gebruikerservaring negatief kan beïnvloeden. In dat geval worden ze onderaan weergeven. Als ankeradvertenties bovenaan worden weergegeven, verschijnen ze pas nadat de gebruiker omlaag heeft gescrolld. Op deze manier blijft de branding en navigatie van uw site zichtbaar.

Tussenadvertenties Zet deze optie uit als u geen tussenadvertenties wilt tonen.

Tussenadvertenties zijn advertenties op volledig scherm die gebruikers zien terwijl er een nieuwe pagina wordt geladen. De gebruiker kan ze altijd overslaan.

• Tussenadvertenties worden getoond als gebruikers een pagina verlaten of ernaar terugkeren, in plaats van als ze op een pagina terechtkomen. Zo hoeft de gebruiker niet te wachten tot de pagina is geladen.
  • Het aantal tussenadvertenties wordt per gebruiker beperkt om een goede gebruikerservaring te garanderen.
Opmerking: Tussenadvertenties worden geactiveerd door hyperlinks die zijn gemaakt door <a>-tags met het kenmerk href, maar worden mogelijk niet geactiveerd door JavaScript-omleidingstechnieken zoals location.href.

Ontdek meer informatie over hoe u de frequentie voor uw tussenadvertenties kiest.

Zijrail-advertenties

Zet deze optie uit als u geen zijrail-advertenties wilt tonen.

Zijrails zijn advertenties die aan de zijkanten van pagina's worden vastgezet wanneer deze worden bekeken op breedbeeldapparaten, zoals desktops.

Overlay-advertenties op breed scherm

Instelling Beschrijving
Overlay-advertenties op breed scherm
  • Vink dit selectievakje aan als u niet wilt dat ankeradvertenties worden weergegeven op schermen die breder zijn dan 1000 pixels, zoals een desktop.
  • Vink dit selectievakje aan als u niet wilt dat tussenadvertenties worden weergegeven op schermen die breder zijn dan 1000 pixels, zoals een desktop.

In-page indelingen

In-page advertenties worden in gedeelten van een pagina geplaatst op basis van de indeling en de hoeveelheid content van de pagina.

Instelling Beschrijving
Banneradvertenties Zet deze optie uit als u geen banneradvertenties wilt tonen.
Multiplex-advertenties

Zet deze optie uit als u geen multiplex-advertenties wilt laten zien.

Multiplex-advertenties zijn een type native-advertentie-indeling dat meerdere advertenties in een raster toont.

Gerelateerde zoekopdracht

Zet deze optie aan als u gerelateerde zoekopdrachten voor automatische advertenties wilt tonen op uw site.

Met gerelateerde zoekopdrachten voor automatische advertenties kunt u uw gebruikers zoektermen laten zien die zijn gerelateerd aan de content op de pagina die ze bekijken.

Aantal advertenties

Instelling Beschrijving
Aantal advertenties Gebruik de schuifregelaar om het aantal advertenties te beheren dat op pagina's wordt weergegeven. Meer informatie over hoe u het aantal advertenties kiest voor automatische advertenties.

Bestaande advertenties

Instelling Beschrijving
Bestaande advertenties Zet deze optie aan als u wilt dat Google uw bestaande advertentieblokken en automatische advertenties samen optimaliseert en advertenties op de best presterende advertentieplaatsingen toont.

Uitgesloten gebieden

Instelling Beschrijving
Uitgesloten gebieden Gebruik deze instelling om gebieden op uw pagina's uit te sluiten van de weergave van automatische in-page advertenties.

Uitgesloten pagina's

Instelling Beschrijving
Uitgesloten pagina's Gebruik deze instelling om specifieke pagina's uit te sluiten voor de weergave van automatische advertenties.