Ga naar Uw AdSense-pagina, waar u gepersonaliseerde informatie over uw account vindt om het maximale uit AdSense te halen.

Vergelijking tussen Ad Manager, AdSense en AdMob

Ontdek welke oplossing voor Google-uitgevers geschikt is voor uw websites of apps

Google Ad Manager, AdSense en AdMob zijn krachtige producten waarmee u advertenties op uw site of in uw app kunt verkopen. Elk product biedt verschillende functies die geschikt zijn voor verschillende soorten uitgevers. Met behulp van dit artikel kunt u het product kiezen dat het meest geschikt is voor uw advertentiebehoeften.

Samenwerken met een betrouwbare expert
Heeft u hulp nodig om inkomsten te genereren met uw website of app? Onze Certified Publishing Partners bieden oplossingen voor Ad Manager, AdSense en AdMob. Zoek vandaag nog de juiste partners voor u.

AdSense

AdSense fungeert als een advertentienetwerk, biedt u toegang tot de vraag van adverteerders en is nuttig om uw advertentievoorraad in te stellen. AdSense is het meest geschikt voor uitgevers die meer automatisering voor hun advertentieoplossingen willen en die een klein team voor advertentiebeheer hebben.

AdSense is geschikt voor u als u de volgende vereisten heeft:

• Een product om inkomsten te genereren met uw website. Blogs, forums en online services presteren zeer goed in AdSense.
  • Advertentieweergave op een snelle manier implementeren.
  • Google optimaliseert uw advertentievoorraad en maximaliseert uw opbrengst via automatische advertenties.
  • Toegankelijke prestatierapporten.

Aanmelden voor AdSense

AdMob

AdMob is een netwerk voor mobiele advertenties en een platform om inkomsten te genereren voor ontwikkelaars die geld willen verdienen met mobiele advertenties, actiegerichte inzichten willen verzamelen en hun app-bedrijf willen laten groeien. U kunt inkomsten genereren met uw mobiele apps omdat het AdMob-netwerk uw advertenties wereldwijd weergeeft. Ontwikkelaars die met meerdere advertentienetwerken werken, kunnen met AdMob als platform voor inkomsten genereren hun advertentieopbrengst maximaliseren voor al hun externe netwerkpartners.

AdMob is geschikt voor u als u de volgende vereisten heeft:

• Toegang tot goed presterende advertentie-indelingen voor mobiele apps met krachtige opties voor merkveiligheid.
  • Een oplossing om de advertentieopbrengst in Google en netwerken van derden te maximaliseren met waterfallbemiddeling en bieden.
  • Een overkoepelende weergave van advertentieprestaties en gebruikersengagement met Google Analytics voor Firebase.
  • Automatische tools om uw dagelijkse taken te stroomlijnen met functies zoals 'Optimalisatie van advertentienetwerk'.
  • Een oplossing om inkomstenbronnen voor in-app aankopen en advertenties op basis van gebruikersgedrag te balanceren met slimme segmentering.

Aanmelden voor AdMob

Google Ad Manager is een advertentiebeheerplatform voor grote uitgevers met veel directe verkoop. Ad Manager biedt gedetailleerde beheeropties en ondersteunt meerdere advertentie-exchanges en -netwerken, waaronder AdSense, Ad Exchange, netwerken van derden en exchanges van derden.

In de volgende gevallen is Ad Manager geschikt voor u:

• U wilt één product om inkomsten te genereren voor al uw voorraadtypen (websites, mobiele apps, video's of games).
  • U wilt een aanzienlijk deel van de advertentieopbrengst uit directe deals met kopers beheren.
  • U wilt netwerken van derden gebruiken om te concurreren om advertentievoorraad.
  • U heeft complexere rapporten nodig om gedetailleerde inzichten te krijgen.

Aanmelden voor Ad Manager

Veelvoorkomende misvattingen

'Ad Manager geeft advertenties van hogere kwaliteit weer'Niet waar

AdSense-, AdMob- en Ad Manager-uitgevers hebben toegang tot dezelfde premium Authorized buyers. U kunt advertenties van hoge kwaliteit weergeven op alle 3 platforms.

'Ad Manager is een premium versie van AdSense'Niet waar

Ad Manager is een ander product dan AdSense en AdMob. Ad Manager is een uniform platform met gedetailleerd voorraadbeheer en andere functies waarmee u direct sales, netwerken van derden en programmatic vraag kunt beheren voor desktop, mobiel internet en apps.

Verschillen tussen producten

Google Ad Manager
(advertentieplatform)

Google AdSense
(advertentienetwerk)

Google AdMob
(advertentieplatform)

Google AdMob
(advertentienetwerk)

Voorraadtypen beschikbaar

Web & app

Web

App

App

Andere advertentienetwerken gebruiken of onderhandelen over direct verkochte advertenties

Ja

Nee

Ja

Nee

Alleen pagina's taggen om advertenties te bekijken

Ja, als u AdSense toestaat advertenties weer te geven via Ad Manager

Ja

N.v.t.

N.v.t.

Het AdSense-netwerk laten concurreren met andere advertentienetwerken om de opbrengst te maximaliseren

Ja

Nee

Ja

AdMob-netwerk = Google-productbronnen + biedingsbronnen van derden

Nee

Consistente rapportage voor alle advertentieweergaveactiviteiten

Ja

N.v.t.

Ja

Ja

Google beheert betalingen die aan u worden gedaan en factureert uw adverteerders of int de te betalen bedragen van advertentienetwerken

Ja, voor Authorized Buyers, bieden en transacties via Programmatic direct

Ja

Nee, betalingen die aan u worden gedaan, zijn rechtstreeks afkomstig van uw adverteerders of advertentienetwerken en u beheert de facturering en inning

Ja

Nee, voor traditioneel onderhandelde regelitems zijn de betalingen rechtstreeks afkomstig van uw adverteerders of advertentienetwerken en beheert u de facturering en inning