Kom ihåg att besöka Din AdSense-sida där du hittar anpassad information om ditt konto som hjälper dig att nå framgång med AdSense.

Automatiska annonser

Inställningar för automatiska annonser

Med inställningarna för automatiska annonser kan du anpassa de automatiska annonserna på din webbplats. Du kan styra vilka automatiska annonsformat som ska visas, hur många som ska visas och annat.

Du kan använda följande inställningar för automatiska annonser:

Automatiska annonser

Inställning Beskrivning
Automatiska annonser Inaktivera detta alternativ om du inte vill visa automatiska annonser på din webbplats.
Obs! Om du ser en automatisk annons i ett område som inte fungerar för din webbplats kan du ta bort annonsen därifrån via förhandsgranskningen av annonsinställningar.

Avsiktsbaserade format

Med avsiktsbaserade format placeras länkar eller ankare som kallas annonsavsikter på hela webbplatsen. De förlitar sig på användaråtgärder för att visa sökresultat med annonser i en dialogruta som användaren kan stänga.

Inställning Beskrivning
Annonsavsikt Annonsavsikt hittar och konverterar automatiskt befintlig text på din sida till länkar eller placerar ankare som visas längst ned på sidan utifrån ditt innehåll och vad dina användare kan vara intresserade av.

Överlagringsformat

Överlagringsannonser placeras ovanpå innehållet på en sida utan att det påverkar layouten.

Inställning Beskrivning
Ankarannonser Inaktivera detta alternativ om du inte vill visa ankarannonser.

Ankarannonser fästs längs kanten på användarens skärm och är lätta att stänga. De visas i första hand på mobila enheter men kan även visas på datorer.

De visas högst upp på skärmen om vi inte fastställer att detta påverkar användarupplevelsen negativt. I så fall visas de längst ned. När ankarannonser visas upptill visas de bara efter att användaren har scrollat ned tillräckligt långt. De täcker därför aldrig varumärken eller navigeringsfunktionen på din webbplats.

Vinjettannonser Inaktivera detta alternativ om du inte vill visa vinjettannonser.

Vinjettannonser är helskärmsannonser som visas mellan sidinläsningar och som besökarna kan hoppa över när som helst.

• Vinjettannonser visas när besökaren lämnar en sida eller återkommer till den, inte när den öppnas. Personen behöver därför inte vänta på att annonserna ska läsas in.
  • Vi begränsar antalet vinjettannonser som visas per person för att ge en positiv användarupplevelse.
Obs! Vinjetter utlöses av hyperlänkar som skapas av <a>-taggar med attributet href. De utlöses kanske inte av JavaScript-omdirigeringstekniker som location.href.

Läs om hur du väljer hur ofta vinjettannonser ska visas.

Sidopanelsannonser

Inaktivera detta alternativ om du inte vill visa sidopanelsannonser.

Sidopanelsannonser är annonser som stannar kvar längs kanten på sidan när de visas på enheter med bred skärm, till exempel stationära datorer.

Överlagringsannonser på bred skärm

Inställning Beskrivning
Överlagringsannonser på bred skärm
  • Markera den här rutan om du inte vill att ankarannonser ska visas på skärmar som är större än 1 000 pixlar, till exempel på stationära datorer.
  • Markera den här rutan om du inte vill att vinjettannonser ska visas på skärmar som är större än 1 000 pixlar, till exempel på stationära datorer.

Format för annonser på sidan

Annonser på sidan placeras i områden på sidan baserat på sidans layout och mängd innehåll.

Inställning Beskrivning
Bannerannonser Inaktivera detta alternativ om du inte vill visa bannerannonser.
Multiplex-annonser

Inaktivera detta alternativ om du inte vill visa multiplex-annonser.

Multiplex-annonser är en formattyp med integrerade annonser där flera annonser visas i ett rutnät.

Relaterad sökning

Aktivera detta alternativ om du vill visa relaterad sökning efter Automatiska annonser på din webbplats.

Med Relaterad sökning efter Automatiska annonser kan du visa söktermer för användarna som är relaterade till innehållet på sidan de besöker.

Finjustera dina annonser (beta)

Inställning Beskrivning
Finjustera dina annonser Aktivera detta alternativ om du vill ha större kontroll över antalet annonser på sidan på dina sidor och avståndet mellan dem. Läs mer om att finjustera annonsinställningarna (beta).

Annonsinläsning

Inställning Beskrivning
Annonsinläsning Använd skjutreglaget för att styra hur många annonser som ska visas på dina sidor. Läs om hur du väljer annonsinläsning för dina automatiska annonser.

Optimera befintliga annonser

Inställning Beskrivning
Optimera befintliga annonser Aktivera detta alternativ om du vill att Google ska optimera dina befintliga annonsenheter och automatiska annonser tillsammans och placera annonser på de bästa annonsplaceringarna.

Uteslutna områden

Inställning Beskrivning
Uteslutna områden Använd den här inställningen för att utesluta områden på dina sidor från att visa automatiska annonser på sidan.

Uteslutna sidor

Inställning Beskrivning
Uteslutna sidor Använd den här inställningen för att utesluta specifika sidor från att visa automatiska annonser.