Automaattiset mainokset

Automaattisten mainosten asetukset

Automaattisten mainosten asetusten avulla voit räätälöidä sivustosi mainoskokemuksen. Asetuksilla voit esimerkiksi valita, kuinka paljon automaattisia mainoksia ja mitä automaattisia mainosmuotoja sivuillasi voi näkyä.

Automaattiset mainokset

Asetus Kuvaus
Automaattiset mainokset Laita asetus pois päältä, jos et halua, että sivustollasi näkyy automaattisia mainoksia.
Huom. Jos huomaat automaattisen mainoksen sellaisella sivustosi alueella, jolla et haluaisi sen näkyvän, voit poistaa mainoksen kyseiseltä alueelta mainosasetusten esikatselussa.

Intenttipohjaiset mainosmuodot

Intenttipohjaiset mainosmuodot sijoittavat koko sivustollesi linkkejä tai ankkureita, joita kutsutaan mainosintenteiksi. Jos käyttäjä klikkaa niitä, hän näkee ohitettavassa valintaikkunassa hakutuloksia ja mainoksia.

Asetus Kuvaus
Mainosintentit Mainosintentit-muoto etsii sivuiltasi automaattisesti linkeiksi muunnettavissa olevaa tekstiä tai lisää sivujen alareunaan ankkureita sisältösi ja käyttäjiä mahdollisesti kiinnostavien asioiden perusteella.

Peittokuvamainosmuodot

Peittokuvamainokset sijoittuvat sivun sisällön päälle eivätkä vaikuta sivun asetteluun.

Asetus Kuvaus
Ankkurimainokset Poista tämä asetus käytöstä, jos et halua näyttää Ankkurimainoksia.

Ankkurimainokset kiinnittyvät näytön reunaan, ja käyttäjä voi hylätä ne helposti. Nämä mainokset näkyvät pääasiassa mobiililaitteilla, mutta ne voivat näkyä myös tietokoneella.

Ankkurimainos näkyy käyttäjän näytön yläosassa, ellemme arvioi tämän heikentävän käyttökokemusta. Tällöin mainos näkyy näytön alaosassa. Jos ankkurimainos näkyy sivun yläosassa, se tulee näkyviin vasta sitten, kun käyttäjä on vierittänyt sivua tarpeeksi alaspäin. Näin ankkurimainokset eivät koskaan peitä sivustosi brändi- tai navigointielementtejä.

Vinjettimainokset Laita asetus pois päältä, jos et halua käyttää vinjettimainoksia.

Vinjettimainokset ovat koko näytön mainoksia, jotka näkyvät sivujen lataamisten välillä. Käyttäjät voivat ohittaa ne milloin tahansa.

• Vinjettimainokset näkyvät sivulta poistumisen tai sille palaamisen yhteydessä, eivät sivulle ensi kertaa tultaessa, joten käyttäjän ei tarvitse odottaa niiden latautumista.
  • Käyttäjälle näkyvien vinjettimainosten määrää rajoitetaan, jotta käyttökokemus pysyy hyvänä.
Huom. Vinjettimainoksia käynnistävät <a>-tagien luomat hyperlinkit, jotka sisältävät href-määritteen, mutta niitä eivät välttämättä käynnistä JavaScriptin uudelleenohjaustekniikat, kuten location.href.

Lue, miten voit valita vinjettimainosten näyttötiheyden.

Reunaan kiinnittyvät mainokset

Laita asetus pois päältä, jos et halua käyttää reunaan kiinnittyviä mainoksia.

Näillä tarkoitetaan mainoksia, jotka kiinnittyvät laajakuvalaitteilla (esim. tietokoneilla) katseltujen sivujen reunoille.

Peittokuvamainokset leveällä näytöllä

Asetus Kuvaus
Peittokuvamainokset leveällä näytöllä
  • Merkitse tämä ruutu valituksi, jos et halua ankkurimainosten näkyvän yli 1 000 pikselin levyisillä näytöillä (esim. tietokoneilla).
  • Merkitse tämä ruutu valituksi, jos et halua vinjettimainosten näkyvän yli 1 000 pikselin levyisillä näytöillä (esim. tietokoneilla).

Sivun mainosmuodot

Sivun mainokset sijoittuvat sivun sisällön lomaan sen mukaan, mikä sopii sivun asetteluun ja sisällön määrään.

Asetus Kuvaus
Bannerimainokset Laita asetus pois päältä, jos et halua bannerimainosten näkyvän sivuillasi.
Multiplex-mainokset

Laita asetus pois päältä, jos et halua Multiplex-mainosten näkyvän sivuillasi.

Multiplex-mainokset ovat natiivimainoksia, jotka näkyvät ruudukkona.

Samantyyppinen haku

Laita tämä päälle, jos haluat sivustollesi Automaattisten mainosten hakuominaisuuden.

Automaattisten mainosten hakuominaisuuden avulla käyttäjä voi nähdä hakutermejä, jotka liittyvät hänen katsomansa sivun sisältöön.

Mainosmäärä

Asetus Kuvaus
Mainosmäärä Määritä sivuillasi näytettävien mainosten määrä liukusäätimen avulla. Katso, miten voit valita automaattisten mainosten määrän.

Nykyiset mainokset

Asetus Kuvaus
Nykyiset mainokset Laita asetus päälle, jos haluat, että Google optimoi mainosyksiköt ja automaattiset mainokset yhdessä ja valitsee mainoksille parhaat mahdolliset sijoittelut.

Poissuljetut alueet

Asetus Kuvaus
Poissuljetut alueet Tällä asetuksella voit estää automaattisten sivun mainosten näkymisen tietyillä sivujen alueilla.

Poissuljetut sivut

Asetus Kuvaus
Poissuljetut sivut Tällä asetuksella voit estää automaattisten mainosten näkymisen tietyillä sivuilla.