Beleid ten aanzien van toestemming van gebruikers in de Europese Unie

Aanbieders van advertentietechnologie

Google zal zich schikken naar de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). In het kader hiervan bieden we uitgevers beheeropties waarmee ze kunnen aangeven welke aanbieders van advertentietechnologie advertenties in de Europese Economische Ruimte (EER) mogen weergeven en meten, evenals opties ter ondersteuning van advertentieweergave, advertentiemeting en andere functies. Alle vermelde aanbieders hebben bepaalde informatie gedeeld zoals wordt vereist door de AVG en hebben een link opgegeven naar een pagina met uitleg over hoe ze gegevens gebruiken. U kunt deze link delen met uw gebruikers als onderdeel van uw toestemmingsproces. De aanbieders zijn er ook mee akkoord gegaan om zich te schikken naar ons beleid inzake gegevensgebruik.

We raden u aan deze beheeropties te gebruiken om de aanbieders van advertentietechnologie te selecteren met wie u wilt werken en die geschikt zijn voor u. We hebben beheeropties toegevoegd waarmee u kunt bepalen met welke aanbieders van advertentietechnologie u werkt, zodat u de controle houdt over activiteiten op uw site. Als u de beheeropties niet instelt, kunnen aanbieders uit de vermelde veelgebruikte set aanbieders van advertentietechnologie advertenties weergeven. De veelgebruikte set omvat de aanbieders van advertentietechnologie die de meeste opbrengsten voor uitgevers genereren van gebruikers uit de EER van alle programmatic productbronnen.

Overeenkomstig ons Beleid ten aanzien van toestemming van gebruikers in de Europese Unie moet u duidelijk aangeven met welke partijen gegevens worden gedeeld. U moet dus een lijst van aanbieders vermelden voor uw gebruikers, ongeacht of u een aangepaste set aanbieders van advertentietechnologie of de veelgebruikte set gebruikt.

U kunt deze beheeropties en de lijst van aanbieders van advertentietechnologie bekijken in uw Ad Manager-, AdSense- of AdMob-account. Voor het gemak worden de gecertificeerde aanbieders ook hieronder vermeld. Aanbieders van advertentietechnologie met een sterretje zijn opgenomen in de veelgebruikte lijst.