Personoituihin mainoksiin liittyvien asetusten käyttäminen Googlen julkaisijan mainostageissa

Mainosten personointiasetukset voidaan asettaa Googlen julkaisijoiden mainostageihin millä tahansa alueella, esimerkiksi Euroopan talousalueella (ETA).

Googlen päivitetyn EU-käyttäjäsuostumuskäytännön mukaan sinun on ilmoitettava ETA-alueella ja Yhdistyneessä kuningaskunnassa oleville käyttäjille tietyt tiedot ja saatava heiltä suostumus evästeiden ja muun paikallisen tallennustilan käyttöön (kun laki sitä edellyttää) sekä henkilökohtaisen datan keräämiseen, jakamiseen ja käyttämiseen mainosten personointia varten. Tämä käytäntö vastaa EU:n sähköisen viestinnän tietosuojadirektiivin ja yleisen tietosuoja-asetuksen (GDPR) vaatimuksia.

Personoituihin mainoksiin liittyvät asetukset sivuille, joilla käytetään GPT- ja AdSense-tageja

Mainosten pyytäminen

Googlelle lähetetyt mainospyynnöt johtavat oletuksena personoitujen mainosten näkymiseen. Mainokset valitaan sekä verkkosivun sisällön että sivulla vierailevan käyttäjän aiemman toiminnan perusteella. Google tukee myös personoimattomia mainoksia. Lue lisää personoiduista ja personoimattomista mainoksista.

Jos täytät suostumuskäytäntömme vaatimukset ja haluat kohdistaa personoituja mainoksia kaikille Euroopan talousalueella ja Yhdistyneessä kuningaskunnassa oleville käyttäjille tai muilla säädösten piiriin kuuluvilla alueilla oleville käyttäjille, jotka käyvät sivustollasi, sinun ei tarvitse tehdä muutoksia mainostageihisi. Jos et halua, että mainoksia personoidaan, voit ottaa personoimattomat mainokset käyttöön AdSense for Content- tai Google Ad Manager ‑käyttöliittymästä.

Jos haluat näyttää joillekin käyttäjille personoituja ja joillekin personoimattomia mainoksia, GPT:n ja AdSensen / Ad Managerin asynkronisten mainostagien avulla saat personoimattomat mainokset näkymään sivukohtaisesti. Tästä voi olla hyötyä, jos haluat antaa kaikille tai joillekin käyttäjillesi mahdollisuuden valita, haluavatko he nähdä personoituja vai personoimattomia mainoksia.

Evästeitä ei käytetä mainosten personointiin, mutta niitä käytetään näyttötiheyden rajoittamiseen, mainosraporttien koostamiseen sekä petosten ja väärinkäytösten ehkäisemiseen. Siksi evästeiden käyttämiseen näihin tarkoituksiin on pyydettävä suostumus sellaisissa maissa oleskelevilta käyttäjiltä, joihin sovelletaan sähköisen viestinnän tietosuojadirektiivin evästeitä koskevia ehtoja. Lue lisää personoimattomista mainoksista.

Jos käytät GPT-tagia:

Käytä seuraavaa metodia: googletag.pubads().setRequestNonPersonalizedAds(1)

Jos käytät AdSensen tai Ad Managerin asynkronista mainostagia:

Aseta seuraava arvo: (adsbygoogle=window.adsbygoogle||[]).requestNonPersonalizedAds=1

Jotta voit varmistaa, että mainostagi pyytää personoimattomia mainoksia, avaa selaimestasi kehittäjän työkalut, etsi mainospyyntö ja hae &npa=1-parametria. Personoidut mainokset on mahdollista aktivoida uudelleen setRequestNonPersonalizedAds(0)-kutsulla tai asettamalla arvoksi requestNonPersonalizedAds=0.

Mainospyyntöjen keskeyttäminen

GPT:n ja AdSensen tai Ad Managerin asynkroniset tagit tukevat sivun lataamiseen liittyviä tekniikoita mutta odottavat erillistä signaalia ennen mainospyyntöjen lähettämistä. Tästä voi olla hyötyä, jos haluat odottaa siihen asti, että käyttäjä on reagoinut suostumuspyyntöön, ennen kuin mainospyyntöjä lähetetään.

Jos käytät GPT-tagia, mainospyyntöjen viivästyttäminen on mahdollista asynkronista tilaa käytettäessä.

• Käytä disableInitialLoad()-funktiota, jos haluat estää tagia lähettämästä mainospyyntöjä sivun ensimmäisen latauskerran yhteydessä. Tämä on tehtävä ennen mainospyyntöjen käynnistämistä display()-funktion avulla.
  • Määritä mainospaikkasi kutsumalla googletag.cmd.push(…)-funktiota tavalliseen tapaan.
  • Kun käyttäjä on vastannut suostumuspyyntöön, kutsu tarvittaessa setRequestNonPersonalizedAds(1)-funktiota.
  • Käytä refresh()-funktiota, kun haluat jatkaa mainospyyntöjen lähettämistä.
  • Jos refresh()-funktiota ei kutsuta, mainoksia ei näytetä. Pyyntöjen viivyttäminen ei ole mahdollista, jos käytät enableSyncRendering()-funktiota.

Jos käytät AdSensen tai Ad Managerin asynkronista mainoskoodia:

• Määritä (adsbygoogle=window.adsbygoogle||[]).pauseAdRequests=1, jos haluat estää tagia lähettämästä mainospyyntöjä. Tämä on tehtävä ennen mainospyyntöjen käynnistämistä adsbygoogle.push(…)-funktion avulla.
  • Määritä mainospaikkasi kutsumalla adsbygoogle.push(…)-funktiota tavalliseen tapaan.
  • Kun käyttäjä on vastannut suostumuspyyntöön, määritä tarvittaessa arvo requestNonPersonalizedAds=1.
  • Määritä (adsbygoogle=window.adsbygoogle||[]).pauseAdRequests=0, jos haluat jatkaa mainospyyntöjen lähettämistä.
  • Jos et määritä arvoa pauseAdRequests=0, mainokset eivät näy.

Tämä tekniikka estää mainospyyntöjen lähettämisen, mutta useita skriptejä ladataan silti. Vaikka Googlen verkkotunnuksissa olevia evästeitä saatetaan lukea, uusia evästeitä ei luoda. Mitään evästeisiin liittyvää dataa ei käytetä mainosten näyttämiseen tai mittaamiseen.

Jos suostumusten hallintaan käyttämässäsi ratkaisussa on mahdollisuus viivästyttää skriptien lataamista, kunnes käyttäjä on tehnyt valintansa, myös gpt.js:n ja adsbygoogle.js:n lataamisen viivästyttäminen on mahdollista. Muunlaiset Googlen mainostagit eivät tue mainospyyntöjen keskeyttämistä, joten vältä niiden lataamista, kunnes olet valmis pyytämään joko personoituja tai personoimattomia mainoksia.

Lisätietoja AdSense-tageista on artikkelissa Personoituihin mainoksiin liittyvien asetusten mainoskoodiesimerkit.

Personoituihin mainoksiin liittyvät asetukset AMP-sivuille

AMP-sivujen mainospyynnöillä on samat personoituja mainoksia koskevat asetukset kuin aiemmin kuvatuilla muilla kuin AMP-sivuilla: julkaisijat voivat halutessaan näyttää personoimattomia mainoksia kaikille ETA-alueella ja Yhdistyneessä kuningaskunnassa oleville käyttäjille tai personoituja/personoimattomia mainoksia sen mukaan, antaako käyttäjä suostumuksensa personointiin. Seuraavissa ohjeissa kerrotaan, miten kukin tapaus määritetään AMP-sivuille, jotka pyytävät mainoksia <amp-ad type=”doubleclick”>- tai <amp-ad type=”adsense”>-määrityksillä.

Personoimattomien mainosten näyttäminen kaikille ETA-alueella ja Yhdistyneessä kuningaskunnassa oleville käyttäjille

Jos AMP-mainostageissasi ei käytetä Real Time Config (RTC) ‑ominaisuutta, voit ottaa personoimattomat mainokset käyttöön Google Ad Manager- tai AdSense-käyttöliittymästä. Muita muutoksia AMP-sivuille ei tarvitse tehdä.

Jos AMP-mainostageissasi käytetään Real Time Config (RTC) ‑ominaisuutta, sivusi voidaan määrittää estämään RTC-pyyntöjen lähettäminen käyttäjille, jotka näkevät personoimattomia mainoksia (esimerkiksi ETA-alueella ja Yhdistyneessä kuningaskunnassa oleville käyttäjille). Alta näet komponentit ja määritykset (amp-geo ja amp-consent), joilla tämä voidaan toteuttaa.

<!-- Ensin on määritettävä amp-geo-laajennus. Määritetään ryhmä "eea", johon kuuluvat kaikki ETA-alueen valtiot ja Yhdistynyt kuningaskunta. Tämä luettelo on pidettävä ajan tasalla, koska ETA-alueen jäsenvaltiot voivat muuttua. -->
amp-geo layout="nodisplay"
  <script type="application/json"
    {
      "ISOCountryGroups": {
        "eea": [ "at", "be", "bg", "cy", "cz", "de", "dk", "ee", "es", "fi", "fr",
        "gb", "gr", "hr", "hu", "ie", "is", "it", "li", "lt", "lu", "lv", "mt", "nl",
        "no", "pl", "pt", "ro", "se", "si", "sk"]
      }
    }
  </script>
</amp-geo>

<!-- Seuraavaksi on määritettävä suostumus ja sen aikakatkaisuksi 0 (eli se ei näytä suostumuskäyttöliittymää lainkaan). Suostumuksen tilaksi määritetään oletusarvoisesti "hylätty". Tämä lopettaa RTC-pyynnöt ja ilmaisee, että DFP:n/AdSensen tulee näyttää personoimattomia mainoksia. -->
<amp-consent layout="nodisplay" id="consent-element">
  <script type="application/json">
    {
      "consents": {
        "my_consent": {
          "promptIfUnknownForGeoGroup": "eea"
        }
      }
      "policy": {
        "default": {
          "waitFor": {
            "my_consent": []
          }
          "timeout": {
            "seconds": 0,
            "fallbackAction": "reject"
          }
        }
      }
    }
  </script>
</amp-consent>

Sinun on lisättävä attribuutti data-block-on-consent kaikkiin sivulla jo oleviin amp-ad-komponentteihin alla olevan esimerkin mukaisesti:

<!-- Lopuksi määritetään mainostagi ja ohjataan sitä estämään mainosten näyttäminen suostumuksen perusteella -->
<amp-ad data-block-on-consent
    width=320 height=50
    type="doubleclick"
    data-slot="/4119129/mobile_ad_banner">
</amp-ad>

Personoitujen/personoimattomien mainosten näyttäminen suostumuksen perusteella

Koska AMP ei salli oman JavaScriptin käyttämistä, personoitujen tai personoimattomien mainosten pyytäminen perustuu amp-consent-komponentin määritykseen sekä data-block-on-consent- ja data-npa-on-unknown-consent-attribuutteihin. Oletetaan, että olet määrittänyt amp-consent-komponentin ja linkittänyt sen kaikkiin sivun <amp-ad>-tageihin data-block-on-consent-attribuuttia käyttäen:

• Jos käyttäjä on vastannut amp-consent-komponenttiin myöntävästi (eli käyttäjä on hyväksynyt suostumuskehotteen), mainoksia pyydetään normaalilla tavalla.
  • Jos käyttäjä on vastannut amp-consent-komponenttiin kieltävästi (eli käyttäjä on hylännyt suostumuskehotteen), pyydetään personoimattomia mainoksia.
  • Jos käyttäjän vastausta amp-consent-komponenttiin ei tiedetä (eli jos käyttäjä ohittaa suostumuskehotteen), toimitaan seuraavasti:
    • Oletusarvoisesti mainospyyntöjä ei lähetetä lainkaan.
    • Jos data-npa-on-unknown-consent-attribuutin arvoksi on asetettu true, pyydetään personoimattomia mainoksia.
  • Jos määrität amp-geo-komponentin siten, että suostumus ei ole voimassa johtuen käyttäjän maantieteellisestä sijainnista, pyyntöjä lähetetään normaalilla tavalla.

Jos <amp-ad>-tageissa ei käytetä data-block-on-consent-attribuuttia tai jos amp-consent-komponenttia ei ole määritetty oikein, pyyntöjä lähetetään normaalilla tavalla.

Seuraavassa on esimerkki määrityksestä, jolla pyydetään kaikilta ETA-alueen ja Yhdistyneen kuningaskunnan käyttäjiltä suostumusta ja jonka perusteella toimitaan yllä kuvatulla tavalla:

<!-- Ensin on määritettävä amp-geo-laajennus. Määritetään ryhmä "eea", johon kuuluvat kaikki ETA-alueen valtiot ja Yhdistynyt kuningaskunta. Tämä luettelo on pidettävä ajan tasalla, koska ETA-alueen jäsenvaltiot voivat muuttua. -->
<amp-geo layout="nodisplay">
  <script type="application/json">
    {
      "ISOCountryGroups": {
        "eea": [ "at", "be", "bg", "cy", "cz", "de", "dk", "ee", "es", "fi", "fr",
        "gb", "gr", "hr", "hu", "ie", "is", "it", "li", "lt", "lu", "lv", "mt", "nl",
        "no", "pl", "pt", "ro", "se", "si", "sk"]
      }
    }
  </script>
</amp-geo>

<!-- Seuraavaksi on määritettävä "eea"-maaryhmään kuuluvien käyttäjien suostumus. -->
<amp-consent layout="nodisplay" id="consent-element">
  <script type="application/json">
    {
      "consents": {
        "my_consent": {
          "promptIfUnknownForGeoGroup": "eea",
          "promptUI": "myConsentFlow"
        }
      }
    }
  </script>
</amp-consent>

<!-- Lopuksi määritetään mainostagi ja ohjataan se odottamaan suostumusta tarpeen mukaan. -->
<amp-ad data-block-on-consent
    width=320 height=50
    type="doubleclick"
    data-slot="/4119129/mobile_ad_banner">
</amp-ad>

Huomaa, että on muitakin tapoja pyytää käyttäjien suostumusta. Voit esimerkiksi määrittää sivun lähettämään CORS POST ‑pyynnön päätepisteeseen, jonka määrität checkConsentHref-metodin avulla. Voit lukea lisätietoja amp-consent-asiakirjoista.

Personoituihin mainoksiin liittyvät asetukset muille tageille

GPT-palautustagit

Jos käytät GPT-palautustageja, voit merkitä mainospyynnön personoimattomaksi sisällyttämällä seuraavan rivin API-kutsuusi:

googletag.pubads().setRequestNonPersonalizedAds(int options);

Aseta options-parametrin arvoksi kokonaisluku 1, jos haluat merkitä mainospyynnön personoimattomaksi. Aseta arvoksi 0, jos haluat mainospyynnön sallivan personoidut mainokset.

Jos tätä asetusta ei määritetä, personoidut mainokset sallitaan oletuksena.

Esimerkki:

<script src="https://www.googletagservices.com/tag/js/gpt.js">
googletag.pubads().setRequestNonPersonalizedAds(1);
googletag.pubads().definePassback("123456/ad/unit", [100,200])
    .display();
</script>

Tagless-pyynnöt

Jos käytät Tagless-pyyntöjä, voit merkitä mainospyynnön personoimattomaksi lisäämällä npa=[int]-parametrin suoraan tagipyynnön URL-osoitteeseen. Suosittelemme, että parametri määritetään tagin alkuosaan, jotta sitä ei katkaista. Määritä arvo npa=1, jos haluat merkitä mainospyynnön personoimattomaksi. Jos parametrin arvoa ei määritetä, personoidut mainokset sallitaan oletuksena. Esimerkki:

https://pubads.g.doubleclick.net/gampad/ad?iu=/12345/adunit&sz=728x90&npa=1&c=12345

AdSense for Search

Googlelle lähetetyt mainospyynnöt johtavat oletuksena personoitujen mainosten näkymiseen. Mainokset valikoituvat sekä käyttäjän hakulausekkeen että haun tehneen yksittäisen käyttäjän aiemman toiminnan perusteella. Google tukee myös personoimattomia mainoksia. Lue lisätietoja personoiduista ja personoimattomista mainoksista.

Jos haluat näyttää joillekin käyttäjille personoituja mainoksia ja joillekin personoimattomia mainoksia, AdSense haulle ‑tagien avulla saat personoimattomat mainokset näkymään sivukohtaisesti. Tästä voi olla hyötyä, jos haluat antaa kaikille tai joillekin käyttäjillesi mahdollisuuden valita, haluavatko he nähdä personoituja vai personoimattomia mainoksia.

Jos käytät Custom Search -mainosten verkon mainostagia, lisää seuraava rivi Custom Search -mainosten tagin pageOptions-parametriin:
personalizedAds: false,

Jos käytät AdMob-tagia, lisää seuraava rivi:
builder.setAdvancedOptionValue("personalizedAds", "false");

Jos käytät iOS-tagia, lisää seuraava rivi:
[request setAdvancedOptionValue:@"false" forKey:@"personalizedAds"];

Nämä metodit saavat aikaan sen, että mainospyyntö pyytää personoimattomia mainoksia. Tämän parametrin tilaa ei tallenneta. Jos parametria ei ole määritetty käyttäjäkohtaisesti myöhemmille pyynnöille, toiminta palautuu oletusarvoon eli pyytämään personoituja mainoksia.

Google Mobile Ads SDK

Lue lisää Google Mobile Ads SDK:sta kehittäjien sivustolta (iOS GMA SDK ja Android GMA SDK).

Googlen interaktiivisten mediamainosten SDK (videoille)

Videomainospyyntöjen yhteydessä voit ilmoittaa, että haluat Googlen käsittelevän videosisältöäsi personoimattomana, lisäämällä npa=1-parametrin mainostagiin. Voit tehdä tämän käyttämällä manuaalisesti luotua videomainosten päätagia tai mitä tahansa alustakohtaista interaktiivista multimediaa käyttävien mainosten ohjelmistokehityspakettia (HTML5 IMA SDK, iOS IMA SDK, Android IMA SDK tai Google Cast IMA SDK).

Jos videosoitin käyttää Google Ad Managerin Dynaaminen mainosten lisääminen ‑ominaisuutta, se voi sisältää myös npa=1-parametrin sekä tilausvideon (VOD) tai livestreamin pyynnön, joka välittää parametrin mihin tahansa sisällytettyyn mainospyyntöön (DAI HTML5 SDK, DAI Cast SDK, DAI iOS SDK, DAI Android SDK, DAI Roku SDK tai DAI tvOS SDK).