Kom ihåg att besöka Din AdSense-sida där du hittar anpassad information om ditt konto som hjälper dig att nå framgång med AdSense.

Registrering och aktivering

Skapa ett AdSense-konto

Är du redo att börja använda AdSense? Du behöver två saker för att skapa ett AdSense-konto:

• ett Google-konto: Om du använder Gmail eller någon annan Google-tjänst har du redan ett konto. I annat fall kan du skapa ett Google-konto när du skapar ditt AdSense-konto.
  • ditt eget originalinnehåll: Det kan vara en webbplats, en blogg eller annat originalinnehåll, förutsatt att du äger det och att det följer programpolicyerna för AdSense.
    Tips! Du kan skapa ett AdSense-konto även om din webbplats inte är klar ännu. Du får möjlighet att bekanta dig med AdSense medan du färdigställer innehållet.

Skapa ditt konto

1. Besök https://adsense.google.com/start/.
  2. Klicka på Kom igång.
  3. Logga in på ditt Google-konto.
  4. Ange webbadressen till den webbplats där du vill visa annonser. Läs mer om hur du anger webbadressen.

Om du vill lägga till din webbplats senare kan du lämna fältet tomt och välja Jag har ingen webbplats ännu.

Blogger (eller annan värdpartner) eller YouTube
    • Om du är innehållskreatör på YouTube och vill skapa ett AdSense för YouTube-konto loggar du in på YouTube-kontot och går till https://studio.youtube.com/channel/UC/monetization.
    • Om din webbplats finns på en av våra värdpartnerwebbplatser (till exempel Blogger) ska du klicka på Gå till … efter att ha angett din webbadress. Då kan vi ställa in kontot snabbare, eftersom processen för att skapa konton ser annorlunda ut med värdpartnerwebbplatser.
  5. Välj om du vill ha anpassad hjälp och tips på hur du kan förbättra resultaten från AdSense.

Vi rekommenderar att du väljer Ja så att vi kan hjälpa dig att få ut mer av AdSense. Du kan ändra dina kontaktinställningar senare.

6. Välj land eller region för betalningen.
    Obs! Tänk på att välja det land/den region där du befinner dig och där du kan ta emot en pinkod via post. Det underlättar våra utbetalningar till dig. Du kan inte ändra land eller område senare i AdSense.
  7. Läs igenom och godkänn användarvillkoren för AdSense.
  8. Klicka på Börja använda AdSense.

Du är nu inloggad på ditt nya AdSense-konto.

Nästa steg

Nu kan du bekanta dig med ditt nya AdSense-konto. Du kanske ser att vissa funktioner inte är tillgängliga. Det beror på att det finns några saker du måste göra innan vi kan aktivera kontot fullt ut. Läs om hur du aktiverar ditt AdSense-konto.